1 feb. 2012

Chipuri lipsite de viață


Merg pe stradă și privesc cu durere în jurul meu. Mereu mi-a fost drag să privesc chipurile oamenilor și am avut curiozitatea să aflu ce se ascunde în spatele ochilor.Din obișnuință, fac și azi la fel, dar...vai...cât de lipsită de viață e fiecare privire, ce paloare acoperă chipul fiecărei persoane pe care o privesc!

Am sentimentul că, deși fizic sunt vii, în interior sunt morți...Nicio sclipire vie, nicio licărire jucăușă, nici un zâmbet nu conturează buzele strânse de griji și dezamăgiri...Îmi vin în minte cuvintele lui Pablo Neruda:

Moare câte puțin cine se transformă în sclavul obișnuinței, urmând în fiecare zi aceleași traiectorii; cine nu-și schimbă existența; cine nu riscă să construiască ceva nou; cine nu vorbește cu oamenii pe care nu-i cunoaște.

Moare câte puțin cine-și face din televiziune un guru.

Moare câte puțin cine evită pasiunea, cine preferă negrul pe alb și punctele pe "i" în locul unui vârtej de emoții, acele emoții care învăța ochii să strălucească, oftatul să surâdă și care eliberează sentimentele inimii.

Moare câte puțin cine nu pleacă atunci când este nefericit în lucrul său; cine nu riscă certul pentru incert pentru a-și îndeplini un vis; cine nu-și permite măcar o data în viață să nu asculte sfaturile"responsabile".

Moare câte puțin cine nu călătorește; cine nu citește; cine nu ascultă muzică; cine nu caută harul din el însuși.

Moare câte puțin cine-și distruge dragostea; cine nu se lasă ajutat.

Moare câte puțin cine-și petrece zilele plângându-și de milă și detestând ploaia care nu mai încetează.

Moare câte puțin cine abandonează un proiect înainte de a-l fi început; cine nu întreabă de frică să nu se facă de râs și cine nu răspunde chiar dacă cunoaște întrebarea.

Evităm moartea câte puțin, amintindu-ne întotdeauna că "a fi viu" cere un efort mult mai mare decât simplul fapt de a respira. Doar răbdarea cuminte ne va face să cucerim o fericire splendidă. Totul depinde de cum o trăim...Închei pledoaria mea, îndemnându-te:

Dacă va fi să te înfierbânți, înfierbântă-te la soare!

Dacă va fi să înșeli,înșeală-ți stomacul!

Dacă va fi să plângi, plânge de bucurie!

Dacă va fi să minți, minte în privința vârstei tale!

Dacă va fi să furi, fură o sărutare!

Dacă va fi să pierzi, pierde-ți frica!

Dacă va fi să simți foame, simte foame de iubire!

Dacă va fi să dorești să fii fericit, dorește-ți în fiecare zi...!!!

CARPE DIEM!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postare prezentată

BLOG POWER!

Asa cum am decis aseara, astazi este prima editie a concursului de blogging interactiv Blog Power, menit sa stimuleze creativitatea bloggeri...