Pulsul blogosferei! Blogging pe Facebook!


Poate e bine sau poate nu, dar in ultimul timp o foarte mare parte a bloggerilor activi se muta pe Facebook! Se muta, da, dar nu in sensul ca incep a-si scrie articolele acolo ci pentru ca isi muta comentariile referitoare la articole, precum si promovarea articolelor, acolo! Se muta, da, poate si ca pentru blogurile in limba romana nu mai exista o alta varianta viabila pentru promovare, toate, absolut toate aggregatoarele de feed.uri, gen Meritacitit.ro, Bundecitit.ro, Fain/Polimedia, Smen.ro, Toateblogurile.ro...etc.., toate acestea sunt in cadere libera si nemainteresand prea multa lume, motivele fiind foarte multe si diverse, dar nu despre asta vorbim!
Asa cum era de asteptat, bloggerii s-au orientat rapid spre o sursa de promovare, reala, in contact direct cu cititorul, in contact direct cu criticii, mergand inspre Facebook sa-si promoveze acolo articolele, mai ales datorita faptului ca promovand un articol pe unul din grupurile Facebook ale bloggerilor reusesti sa arati acel articol in fata a unui minim de cateva sute de persoane, alti bloggeri sau cititori de bloguri! Asta fiind partea buna, la care se adauga si faptul ca numarul de comentarii privitor la un articol sunt vizibil mai mari ca si numar, acolo, decat pe blogul propriu-zis sau decat pe unul din agregatoarele mentionate mai sus!....ah...si mai exista un aspect important, faptul ca pe Facebook, practic se vorbeste ''fata in fata'', in sensul ca se cunoaste intr-o oarecare masura identitatea persoanei cu care conversezi, fiind limitat numarul de comentarii malitioase si atacuri nefondate, numarul de comentarii ce nu au legatura cu subiectul sau pur si simplu comentariile cu limbaj de manelist :D

Partea mai putin buna este ca se pastreaza aceeasi si aceeasi meteahna, veche parca de cand lumea, obicei ce se numeste ''hit&run'' sau ''loveste si fugi'' dar putin modificat, in sensul ca multi inteleg doar sa aduca articole si sa nu verifice ce altceva a mai fost propus, mai mult de atat se pastreaza moda like.uirii articolelor doar pentru titlu, probabil!

Atasez acestui articol cateva din grupurile Facebook destinate bloggerilor :

MWB Blog Power

Blogotecă

RO Bloguri

Clubul Bloggerilor

toateBlogurile.ro

Comentarii

  1. Liviu, din pacate ai dreptate la capitolul ... "hit and run" si chestia asta este deranjanta pentru aia ... putini ... care nu scriu neaparat pentru audienta mai mare ci pentru ca au un mesaj serios de transmis. Dar asta este ... scriem in continuare si speram la o minune !

    RăspundețiȘtergere
  2. Mi am pus si eu problema despre care scrii aici, aceea a mutarii blogurilor si a comunicarii pe FB. Am cateva luni de cand incerc sa ma adaptez cu aceata noua moda si tot nu pot sa spun ca imi place sau ca mi se pare comoda. Dar asta este , lumea e in continua schimbare si trebuie sa ne adaptam, sa cautam noi mijloace de promovare si de patrundere in acea nisha care ne intereseaza in momentul respectiv. Din pacate mi se pare ca acest gen de promovare rapeste foarte mult timp , timp care poate fi folosit scriind sau lucrand ceva, fiecare dupa domeniu si interes.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu