27 ian. 2012

O colecție inedită: Istoria Coca-Cola în imagini (23 Foto)

Totul a început în luna mai 1886, cu un sirop de culoare maronie, care a fost relativ inofensiv și care era vândut numai în farmacii. Aţi ghicit: vorbim despre Coca-Cola, cea mai renumită băutură răcoritoare din lume, inventată de doctorul John Pemberton, un farmacist din Atlanta, Georgia. Pemberton a născocit formula într-un ibric pus pe un suport cu trei picioare, în curtea casei sale. Motivele acestui succes nu s-au datorat, cu siguranţă, proprietăţilor magice ale sucului (care nu a durat mult până a dispărut din rafturi), ci multor campanii publicitare, extrem de bine realizate, precum și a unui strop de noroc. Una dintre aceste campanii a fost ideea inspirată de a asocia imaginea cu cea a lui Moş Crăciun; celalaltă este legată de ingeniosul design al sticlei.


Pe vremea când afacerea cu această marcă nu se extinsese încă, sticla avea pereții drepți, era sigilată cu un dop de plută și avea o etichetă de hârtie pentru identificarea produsului. Când sucul s-a transformat într-o băutură carbogazoasă, a apărut problema conservării sucului fără a pierde gazul. Soluţia găsită a fost un capac de metal-cauciuc, cu un sistem original de închidere – sistemul Hutchinson. Cu toate acestea, utilizarea acestui sistem de închidere pe scara largă nu a durat mult timp.


Compania a început utilizarea acestui tip de recipient, care era, la acel moment, inovatoare, dar încă produsă mod manual. Fiecare sticlă era făcută de către un lucrător geamgiu, astfel încât nu existau două sticle la fel. Chiar şi aşa, ele purtau deja logo-ul brandului inscripţionat pe sticlă, pe capac sau pe etichetă. Marele salt a avut loc în 1915, odată cu lansarea unui concurs public pentru realizarea unui design exclusiv, iar de-a lungul timpului au avut loc doar mici ajustări la conceptul original. Celebra sticlă a traversat secolul XX şi în prezent păstrează forma sa iniţială, care i-a promovat imaginea.

 Iată în continuare câteva imagini reprezentative, de colecție, descoperite în arhivele companiei Coca-Cola, începând cu perioada Marii Recesiuni,  din timpul celui De-al Doilea Război Mondial, dar și din anii 50 până în prezent.Surse: FunZWorld & obviousmag.org

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postare prezentată

BLOG POWER!

Asa cum am decis aseara, astazi este prima editie a concursului de blogging interactiv Blog Power, menit sa stimuleze creativitatea bloggeri...