Maestrul Victor Borge

Umorul este lucrul care devine mai puternic între aspiraţiile şi limitările omeneşti. Umorul este mai logic decât orice altceva. Şi asta pentru că umorul este adevăr. (Victor Borge)

A fost un mare artist care, îmbinând umorul de calitate și muzica clasică, a creat și susținut spectacole senzaționale! Născut ca Borge Rosenbaum, a fost un comediant, dirijor şi pianist danez, cunoscut publicului larg ca „The Clown Prince of Denmark”, „The Unmelancholy Dane” și „The Great Dane”. 

S-a născut în Copenhaga, în data de 03.01.1909 şi a studiat la Royal Danish Academy of Music. În anii '30 a devenit unul dintre cei mai mari muzicieni din Danemarca, remarcându-se ca un pianist clasic, dar cu propriul stil de muzică și umor. În anii '40 s-a mutat în America și deși nu vorbea engleza deloc, a reușit în scurt timp să-şi traducă glumele sale pentru publicul american, având prima reprezentație în 1941, la emisiunea radio a lui Bing Crosby. A devenit cetățean american în 1948 și câţiva ani mai târziu a inceput propriul spectacol „Comedy in Music”. În 1993 a primit o stea pe faimosul bulevard Hollywood Walk of Fame. A murit în 23.12.2000, în casa sa din Greenwich, Connecticut, USA. Mai multe detalii despre artist, puteți afla pe site-ul său oficial.

Și acum să-l ascultăm, alături de Leonid Hambro, interpretând „The Minute Waltz”! :)


Comentarii