Cronologia unei noi revoluții? Ziua 18

În ciuda iernii şi a gerului, protestatarii au ieşit în stradă pentru a asigura continuitate acțiunilor de până acum. Aceştia sunt hotărâţi să reziste chiar şi la temperaturi de minus 10 grade Celsius doar pentru a-l înlătura de la putere pe Traian Băsescu.

  Foto: Mediafax/Alexandru Solomon

Cei adunaţi luni seară la Piaţa Universităţii din Bucureşti au fost mai puţini decât în serile precedente. Unii dintre ei plecau pentru scurt timp să se mai încălzească, apoi reveneau în Piaţa Universităţii pentru a continua scandările împotriva actualei puteri. Protestatarii au spus că, deşi au fost anunţate temperaturi extrem de scăzute, vor continua să vină şi zilele următoare, până când cei de la putere îşi vor da demisia. (Gândul)

Sute de oameni au protestat în mai multe oraşe din ţară, cerând demisia Guvernului şi a preşedintelui Traian Băsescu.

La Satu Mare, 700 de persoane au participat la mitingul organizat de Cartel Alfa, majoritatea protestatarilor fiind angajaţi ai Electrolux, aflaţi în grevă generală.  Cei peste 800 de salariaţi ai fabricii Electrolux din Satu Mare au intrat, în urmă cu peste o săptămână, în grevă de avertisment de două ore, nemulţumiţi de refuzul patronatului de a valida contractul colectiv de muncă din anul 2011 şi pentru anul 2012.

Foto: Stefan Birlodeanu/Mediafax
 Aproximativ 80 de persoane au protestat, luni seară, în Piaţa Unirii din Focşani, cerând demisia preşedintelui Traian Băsescu şi a Guvernului Boc, în pofida frigului.

Peste 50 de persoane au protestat, luni, în faţa Prefecturii Bistriţa-Năsăud, scandând lozinci antiguvernamentale şi antiprezidenţiale şi având o pancartă pe care scria "Măsurile anticriză, măsuri de oameni cu inteligenţă primitivă", aceasta fiind a 16-a zi de proteste din oraş. Ei au rostit în cor şi o poezie: "Pleacă Băse acasă/ Şi ţara ne-o lasă/Dacă vrei să-ţi fie bine/ Ia-o şi pe Udrea cu tine//. Am venit aici/ Înarmaţi cu un plici/ Să-l dăm jos pe licurici//. De aseară Băse/ Are o dilemă/ Că UDMR-ul iese azi din schemă. Băse, azi ţi-am comandat/Un costum vărgat/ Cu brăţări l-am asortat/ Din oţel turnat".

Zeci de protestatari s-au adunat, luni seară, pentru a 17-a zi consecutiv în faţa Palatului Administrativ din Suceava, unde au scandat lozinci antiprezidenţiale şi antiguvernamentale cerând demisia Guvernului şi alegeri anticipate, dar şi ca România să renunţe la ACTA. Protestatarii au spus că vor continua protestele indiferent de cât de frig va fi, manifestări similare fiind organizate luni şi în Fălticeni şi Gura Humorului.

Peste 50 de persoane au protestat, luni seară, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, scandând la minus 15 grade Celsius "Jos Băsescu", "Demisia" şi afişând o pancartă cu mesajul "Vlad Ţepeş preşedinte".

Cei aproximativ 50 de protestatari s-au adunat, luni seară, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, şi au scandat "Jos Băsescu", "Jos Guvernul", "Demisia", "Nu staţi la balcoane că muriţi de foame", "Emil Boc nu uita, în Cluj n-ai ce căuta", "Ieşiţi cu noi, că suferiţi şi voi".

Foto: hotnews.ro
  Aproximativ o sută de persoane protesteau, luni seară, în municipiul Sibiu faţă de Guvern şi preşedintele Traian Băsescu, manifestanţii având steaguri tricolore şi pancarte cu mesaje antiguvernamentale, în oraş fiind minus 13,5 grade Celsius. Manifestanţii au înconjurat piaţa centrală din oraş de câteva ori, scandând lozinci antiguvernamentale şi antiprezidenţiale, dar şi numele locotenentului Alexandru Gheorghe, care a protestat la Bucureşti în uniforma de serviciu. (Mediafax)

La Cisnădie un singur bărbat vine de cinci zile să manifesteze câteva ore pe zi și protestează împotriva președintelui. Are autorizație până pe data de 1 februarie, dar a spus că vrea să o prelungească până actuala conducere va fi demisă.

 Pentru evenimentele din zilele precedente, accesați:

Cronologia unei noi revoluții? Ziua 17

Cronologia unei noi revoluții? Ziua 16

Cronologia unei noi revoluții? Ziua 15

 Cronologia unei noi revolutii? Ziua 14

 Cronologia unei noi revoluții? Ziua 13

 Cronologia unei noi revoluții? Ziua 12

Cronologia unei noi revoluții? Ziua 11

Cronologia unei noi revoluții? Ziua 10

Cronologia unei noi revoluții? Ziua 9

Cronologia unei noi revoluții? Ziua 8

Cronologia unei noi revoluții? Ziua7

Cronologia unei noi revoluții? Ziua 6

Cronologia unei noi revoluții? Ziua 5

Cronologia unei noi revoluții? Ziua 4

Cronologia unei noi revoluții? Ziua 3

Cronologia unei noi revoluții? Ziua 1 și Ziua 2

Comentarii