Cronologia unei noi revoluții? Ziua 17

Aproximativ 100 de persoane protestau, duminică seara, pentru a 17-a zi consecutiv, în Piața Universității, în zona din fața Teatrului National, în ciuda temperaturilor scăzute, cerand demisia președintelui Traian Băsescu și a Guvernului Boc, transmite Agerpres.

Foto: Jurnalul național
 Protestatarii poartă parcarte cu mesaje printre care: "Ciumpalac, fac piața!", "Democrație, nu Base-crație!","Nu vom renunța până nu veți pleca!", "Ne-am săturat de îngâmfați, vrem un guvern de tehnocrați!". Alte mesaje ale participanților la protest sunt "Democrație și respect, România te iubesc!", "Români, uniți-vă! Jos guvernul ce doar împrumută!", "Parlamentari, dacă sunteți cu poporul, dați-vă demisia". (Hotnews)

Foto: Jurnalul național
 Aproximativ o sută de vrânceni au protestat la mitingurile organizate în Piaţa Unirii din Focşani, unde au cerut demisia preşedintelui Traian Băsescu şi a Guvernului Boc, deşi a fost foarte frig, temperaturile coborând până la minus zece grade Celsius.

Oamenii au creat un "colţ al rugăciunii" în zăpadă, unde au aprins mai multe lumânări sperând că actualii guvernanţi vor înţelege că "poporul nu îi mai vrea" şi că îşi vor da demisia, situaţie ce ar permite organizarea alegerilor anticipate. Protestatarii din Piaţa Unirii au spus, cu umor, un pluguşor dedicat guvernanţilor care, în opinia lor, nu au putut gestiona siutuaţia cauzată de ninsorile abundente şi de viscolul puternic, amintind că "iarna nu-i ca vara". (România Liberă)

Foto: realitatea.net

Circa 30 de protestatari, majoritatea persoane în vârstă, s-au adunat, duminică, în jurul orei 14.00, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, având un banner de mari dimensiuni pe care scria "Libertate, demnitate, respect, omenie, alegeri libere". Participanţii la acţiune au scandat, aproximativ o oră, "Jos Băsescu", "Demisia", "Jos Guvernul" şi "Boc, Boc, demisia pe loc", "Şi de crapă pietrele, nu lăsăm protestele", după care au părăsit Piaţa Unirii. Aceştia s-au întoars la ora 18.00.

Aproximativ o sută de persoane, multe dintre ele vârstnice, s-au strâns și în Piaţa Mare din Sibiu, pe care au înconjurat-o de mai multe ori, înainte de a porni în marş pe mai multe străzi din oraş. Demonstranţii cer, ca în fiecare seară de la debutul protestelor de stradă, demisia şefului statului şi a Guvernului, pensii, alocaţii şi salarii mai bune, dar şi un viitor optimist pentru tineri.

Foto: Catalin Abagiu/Mediafax

Protestatarii se încălzesc cu ceai cald şi s-au îmbrăcat gros pentru a face faţă gerului, în condiţiile în care meteorologii au anunţat că, la ora 20.00, în municipiul Sibiu se înregistrau minus 14 grade Celsius.  "Mi-e frig, dar iubesc România şi liberatea. O să ieşim în stradă până putem, iar când se face mai cald, iese toată ţara. Am multe haine pe mine că sunt şi puţin răcită", a declarat una dintre femeile care participă la protest.  Un alt protestatar a spus că este dispus să iasă în stradă "până se trezesc conducătorii". "Ei sunt rupţi de realitate, trăiesc în altă lume. Suntem oameni şi noi şi avem convingerile noastre şi sperăm că reuşim să schimbăm ceva. Continuăm să ieşim chiar dacă este frig. Cât vom putea, vom ieşi", a declarat un sibian. (Mediafax)

 
Pentru evenimentele din zilele precedente, accesați:

Cronologia unei noi revoluții? Ziua 16

Cronologia unei noi revoluții? Ziua 15

 Cronologia unei noi revolutii? Ziua 14

 Cronologia unei noi revoluții? Ziua 13

 Cronologia unei noi revoluții? Ziua 12

Cronologia unei noi revoluții? Ziua 11

Cronologia unei noi revoluții? Ziua 10

Cronologia unei noi revoluții? Ziua 9

Cronologia unei noi revoluții? Ziua 8

Cronologia unei noi revoluții? Ziua7

Cronologia unei noi revoluții? Ziua 6

Cronologia unei noi revoluții? Ziua 5

Cronologia unei noi revoluții? Ziua 4

Cronologia unei noi revoluții? Ziua 3

Cronologia unei noi revoluții? Ziua 1 și Ziua 2

Comentarii