18 ian. 2012

Convingeri (auto)limitative


" O femeie statea in bucataria ei si pregatea o friptura de vita la cuptor pentru cina. Fiica ei mai mica o urmarea cu privirea ca sa vada cum pregateste mancarea si a intrebat-o:
-Mamico, de ce ai taiat bucatile din margine de la friptura de carne de vita?
Iar mama i-a raspuns:
-Scumpo, asa se prepara.
-Dar de ce?
Iar mama a trebuit sa stea sa se gandeasca o secunda si sa recunoasca:
-Nu stiu exact de ce. Asa facea mama mea si sunt convinsa ca avea un motiv bun pentru asta.
-Haide s-o intrebam pe bunica atunci.
Asa ca femeia si-a chemat mama si i-a pus aceeasi intrebare. Femeia mai in varsta a trebuit sa recunoasca la randul ei ca nu stia nici ea de ce facea acest lucru, dar proceda asa pentru ca si mama ei prepara reteta in acel fel. Asa ca au chemat-o pe batrana, care in acel moment avea 90 de ani, si au intrebat-o de ce taia bucatile din marginile fripturii inainte de a o pune la cuptor.
-Pai, a spus batrana, pentru ca nu aveam o cratita suficient de mare in care sa o pun..."
Exista convingeri care ne ajuta sa ne atingem adevaratul potential si exista CONVINGERI AUTOLIMITATIVE care ne limiteaza performantele. Ce este important de stiut este faptul ca toate convingerile noastre se pot schimba daca permitem acest lucru (daca facem ceea ce am facut dintotdeauna, vom obtine ceea ce am obtinut intotdeauna).
Cum ar fi daca ne-am provoca?

Un comentariu:

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postare prezentată

BLOG POWER!

Asa cum am decis aseara, astazi este prima editie a concursului de blogging interactiv Blog Power, menit sa stimuleze creativitatea bloggeri...