"Nu cerceta aceste legi"...

 Nuta Istrate Gangan
WomanWithW



Complicate sunt caile inimii...
Mi-am adus aminte de o poveste veche care s-a intamplat acum 30 de ani.Eram prea tanara ca sa pot intelege ecuatiile iubirii si complicatiile care se pot naste atunci cand un barbat si o femeie se intalnesc pentru prima oara si incep sa rezolve aceste ecuatii ciudate.Dar STIAM ce se intampla.
Un EL si o EA prinsi in cercul unei casatorii destul de tensionate,doua personalitati puternice care, desi au avut o atractie puternica la inceput,pe parcurs aceasta atractie s-a transformat intr-un fel de "care-pe-care".Eu eram prietena cu copilul lor si intelegeam tot atat de mult cat intelegea si ea,amandoua fiind de aceeasi varsta..Apoi intr-o zi in viata EI a aparut altcineva(...gura lumii care scoate fum pana sa scoata flacari).
EL ,sotul inselat,s-a hotarat sa intalneasca consoarta prietenului nevestei lui ca sa lamureasca niste lucruri sau sa o atentioneze macar de ceea ce se intampla in casnicia dumneaei;(toti traind in acelasi mic orasel de provincie).
Si de aici incep ecuatiile intr-adevar greu de rezolvat ale iubirii.Cuplurile ajung la divort si la inversarea partenerilor.Pare si ciudat si nebunesc,dar EA s-a casatorit cu acel El si EL s-a casatorit cu nevasta celuilalt...Iar eu m-am trezit cu o a doua prietena ,o fata draguta si isteata foc.Intotdeauna m-am intrebat cum Dumnezeu au trecut copiii prin toata povestea aceasta.Si asa au trait linistiti impartind in mod ciudat aceleasi rude si prieteni,ba unul dintre cupluri a mai adaugat si un copil in toata povestea:).
Iti vine sa crezi ca si lucrurile pacatoase precum adulterul, pana la urma se intampla cu un motiv.Patru oameni prinsi in casnicii nepotrivite ajung sa-si gaseasca "persoana" inversand neintetionat partenerii.
La vremea respectiva povestea a facut valva,mai ales ca unul dintre personajele implicate era un cetatean destul de cunoscut in oras.Si unul dintre oamenii pe care i-am iubit si care m-au ajutat sa devin om.

Uitasem povestea...
Un "ceva" mi-a amintit-o.
Lumina stralucitoare dar trista din ochii cuiva.
Iubirea are legile ei nescrise,legi pe care daca le incalcam,intr-un fel sau altul vom fi pedepsiti.
Pedepsiti sa vegetam in relatii nepotrivite,sa visam la ceea ce ar fi fost DACA...
Este greu sa fii Mesterul Manole.Este greu sa ai puterea sa o iei de la capat,construind iar si iar fara certitudinea ca aceasta din urma constructie va rezista, chiar daca sacrifici Ana dupa Ana...
Si nimeni nu-ti poate garanta ca zidul odata construit si gasit intact in dimineata urmatoare l-a facut intr-adevar fericit pe Manole.De obicei chiar si atunci cand ating perfectiunea,sufletele si mintile cautande tot nu cred ca exista o limita a creatiei si desavarsirii.

...dar,intr-un mod ciudat acesti oameni sunt adeptii "potcoavelor de cai morti"si a "cailor verzi pe pereti":)
Cu mentiunea ca potcoavele de cai morti exista.

Comentarii