Cafeaua de seară- iluzile din viața noastră


„Cântă, cântă, sirenă fericită:

Tu ai darul divin de a cânta,

Ai marea albastră pentru a o bea,

Şi iubitul meu pentru a-l mânca.”

A îndoit colțul paginii și a închis cartea scorojită...

Era trecut de mult de anul 1600. Luă sticla cu mâinile tremurânde și iși umple paharul. Băuse de ceva vreme și încă mai era lucid, poate această băutură nu avea efect asupra lui. Într-un jurnal își nota întâmplările din ziua ce a trecut, e o seară liniștită cu cerul senin...

Adormise cu capul pe masă, pe o veche hartă mototolită, ținându-i de veghe o lumânare de culoare neagră ce își ține doliul în ultimele minute de lumină...

Auzise voci, voci suave ce îl strigară. În mintea lui și-o imagină cu părul șaten, cu umerii dezveliți ca de ceară, dar nu ca lumânarea ce îi priveghea visele, aceasta parcă era o ceară alb-gălbuie, parcă timpul și-a pus amprenta pe ea dar într-un mod frumos, într-unul în care te face să te pierzi în visare... Ea dispăruse în negura nopții lăsând în urma ei o licărire albastră, acum nu mai e lucid, romul își face efectul.

Nu mai e lucid în iluzia lui, se trezise la realitate.

“Celebra victorie de la Trafalgar a adus faima, dar și moartea amiralului Nelson, răpus de rănile căpătate în luptă. Corpul său a fost conservat într-un butoi de rom, pentru a rezista până în Anglia, unde să fie înmormântat creștinește.

Marinarii însă au găurit butoiul și au băut atât romul, cât și sângele comandantului. De aceea, marinarii britanici numesc azi cu drag romul “sângele lui Nelson”.”


Cu toții umblăm după iluzii, ceva ce ne atrage și ne imaginăm că o să îl putem avea. Poate acest lucru o să îl obținem sau nu...


Sunt Tlaloc și iluzia din drumul meu e o viață fericită fără nici o problemă... poate la fel ca Don Quijote umblu după iluzii și nu m-ar deranja acest lucru. Totuși, am nevoie de un “scutier”.


Ațí umblat vreodată după iluzii, ați vrut cândva un anumit lucru și când l-ați avut v-ați dat seama că totul a fost doar o iluzie?

O băutură din trestie de zahăr o să vă trezească la realitate.


Comentarii