23 ian. 2012

Blogstorming Z4 - Jocul de-a moartea

Pentru această dezbatere vă propun să vă testați conștiința! Putem pune preț pe o viaţă? Pentru evitarea unui rău mai mare, se poate face orice? Problema originală a fost propusă de Philippa Foot. John Mikhail a avut o bănuială și a inițiat un experiment de amploare: a făcut chestionarul în diferite forme pentru peste 200,000 de persoane (până în prezent) din diverse grupe de vârstă, nivel de educație, etnie, religie etc. Rezultatele sunt: 
cele așteptate:
  • toți oamenii par să se raporteze la aceeași „gramatică morală”; 
  • în perfect acord cu religia: şi Ahmadinejad şi Obama, Băsescu sau Ponta şi dumneavoastră sau eu ne raportăm la aceleaşi comandamente morale.
Toți ştim ce este etic şi ce nu. De aceea, pretențiile multiculturalismului sunt absurde; nu se pot accepta bizarerii morale în numele „tradiției” sau a „ diversității” culturale. În morală nu există „diversitate” și „creativitate” decât în modurile în care aceasta este încălcată. Vă aștept la o discuție printre rafturi de colecție!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postare prezentată

BLOG POWER!

Asa cum am decis aseara, astazi este prima editie a concursului de blogging interactiv Blog Power, menit sa stimuleze creativitatea bloggeri...