24 oct. 2011

Râsul , nu doar o senzaţie!


Râsul este senzaţia prin care te simţi bine în tot corpul, dar o arăţi în special într-un singur loc
spunea Josh Billings

  Proverbul care spune că râsul este cel mai bun medicament poate că exagerează un pic - nu în orice situaţie râsul este chiar leacul cel mai bun - dar, cu siguranţă, râsul poate fi adesea un mijloc terapeutic cu efecte nebănuit de puternice. Iar adevărul vechiului proverb se verifică zi de zi, şi nu doar în situaţii banale. (De câte ori n-aţi venit la serviciu prost dispuşi din pricina unei răceli ori chinuiţi de o durere de spate, iar o partidă bună de râs cu colegii v-a făcut să vă simţiţi mai bine?) Uneori, chiar probleme medicale grave sau suferinţe ce se întind pe o perioadă lungă de timp pot fi alinate prin efectul benefic al râsului.

  Oricine este capabil să radă, unora le vine mai greu, dar pot învăța s-o facă.
 
 Umorul este un lucru serios și este singurul domeniu al creației în care o stimulare intelectuală complexă generează o reacție fiziologică inechivocabila: râsul.
 
 

Toți am vrea să râdem, nu există dubiu; ce te faci însă când nu-ți arde de așa ceva? Pentru că, asigură oamenii de știință, tocmai în astfel de situații ne-ar fi util s-o facem. Dar și pentru cei cu înclinație către seriozitate, știința are vești bune; potrivit celor mai recente studii, până și simțul umorului se poate învăța.
 
 Baza științifică ce oferă la oră actuală posibilitatea înțelegerii relației dintre simțul umorului și sănătate face obiectul unei discipline cu un nume destul de greu de digerat: psiho-neuro-endocrino-imunologia; în sinteză, aceasta se bazează pe teoria că emoțiile și gândirea, prin intermediul cailor sistemului nervos, influențează secreția de hormoni și reglează activitatea sistemului imunitar.Surse : Descoperă 1 şi 2

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postare prezentată

BLOG POWER!

Asa cum am decis aseara, astazi este prima editie a concursului de blogging interactiv Blog Power, menit sa stimuleze creativitatea bloggeri...