WomanWithW:)


"...As vrea sa sa-ti pot cuprinde inima in palme .As vrea sa-mi trec palma peste inima ta asa cum o zana-vrajitoare isi trece palma peste globul de cristal.Ca sa te vindec..."


Dimensiunile durerii...Cat de mult este prea mult...cand ajungi sa spui..."Doamne...DESTUL !"
Cand stii ca ti-ai atins limitele?
Ca om, cand realizezi ca intr-adevar crucea pe care o tot duci a devenit imposibila de carat.
Biblia spune ca Dumnezeu ne da exact atat cat putem duce.
Dar,Doamna Dumnezeule,cum faci diferenta intre noi?

Si apoi acel omenesc "stiu ce ai simtit,stiu prin ce treci" care te sfarseste cu zile ,pentru ca "Nu ,nu stii,nu ai fost in locul meu...Cum poti sti? Cum indraznesti sa-mi spui ca ma intelegi?"

Durerea este perceputa diferit de fiecare si fiecare inima doare diferit.

Si depinde de cine ti-a provocat durerea.Cand este vorba de un om stii ca intr-un fel sau altul vei gasi o explicatie si  poate alinare.
Dar ce faci atunci cand durerea iti este provocata inexplicabil,cand nu intelegi de ce a fost sa fie asa,de ce tu ...dintre toti ...de ce TU?
O astfel de durere te face din om neom,viata asa cum o stiai nu mai exista,lumea in care traiai,s-a prabusit.Si nu poti invinui pe nimeni.Nici macar pe tine insuti.
Ma gandesc ca ai atunci ai de ales: O linie directa cu Dumnezeu care iti perminte convorbiri lungi si nenumarate "de ce-uri"...
Un zid pe care incepi sa-l construiesti incetul cu incetul in jurul inimii tale,zid care te transforma incet dar sigur intr-un om trist si singur care incearca sa-si gaseasca alinare poate in plimbari lungi si meditatii,poate in alcool si abuzuri...
Ori  poate ai sa deschizi o poarta catre nebunie si nepasare pentru ca indiferent ce s-ar mai intampla de aici incolo nu mai poate durea la fel de mult ca acel lucru care te-a indurerat profund si ireversibil.
Ori ...cate un pic din toate.

Durerea iti transforma inima intr-o "sala a pasilor perduti "in care ratacesti cu speranta ca poate te vei regasi din nou.
Dar ,si regasit nu vei mai fi acelasi.
Niciodata.
Un om care a suferit enorm nu mai vrea sa auda de "sentimental bullshit" (rahat sentimentl?!?)cum zic americanii.Cu acesti oameni nu te joci.
Ei stiu ca nu conteaza cat de mult ii ranesti sau provoci ,nimic,absolut nimic nu se poate compara cu durerea aceea veche care le-a solidificat inima.Ei vor deveni selectivi in alegerea prietenilor,isi vor stabili reguli si standarde ca scuturi impotriva noilor dureri sau ,dimpotriva,isi vor descheia  camasa invitand gloantele in pieptul lor.
Vor dori totul sau nimic,nu vor fi pacaliti cu jumatati de masura .
In sinea lor ,ei stiu ca numai o alta durere imensa s-ar putea transforma in bomba care le poate arunca in aer zidurile din jurul inimii.
Sau o fericire imensa...o fericire inimaginabila...
Dar ,noi toti stim ca durerea se gaseste pe toate drumurile si ca fericirea se vinde zilele astea pe sub mana.

Si totusi ,durerea ne caleste si ne formeaza caracterul.Pe un om il cunosti la bucurie dar il intelegi intr-adevar numai la durere.
..............................................................................................................................
..."as vrea sa-ti pot cuprinde inima in palme.As vrea sa-mi trec palma peste inima ta asa cum o zana-vrajitoare isi trece palma peste globul de cristal.Ca sa te vindec"

Dar ...ca sa fac acest lucru ar trebui mai intai sa-ti smulg inima din piept.