Ea - personaj viu...nu de carton


Ea sta simplu la birou si cerne prin minte. Da, e duminica si-si permite sa piarda, la propriu, timpul cu gandurile ei.
O buna observatoare a oamenilor, alege sa stea in banca ei, cand si cat se poate. Pe ceilalti nu-i poti schimba si de ce ti-ai omora viata cu asta ?! Culmea, e viata ta si e doar una, la alta nu se stie inca precis de mai exista sansa.:)
Mda, sunt pline vitrinele cu prajituri. Wow ... ce prajituri, sofisticat facute, de-ti prind ochii, ti se lipesc de ele, de scoti ultima resursa din tine sa o ai ... pe ea , acea prajitura din raft. Prea grabiti si cu respiratia intretaiata, fugarind clipele se ajunge la a-ti infinge dintii, limba, gura...mintea, corpul, in frisca aceea ... siii ups, ca'n filmele proaste cauti gustul. :(
- Mai , da avea gust, stiu sigur... sa incerc glazura, ciocolata, topingul, cireasa ... hm, e contrafacuta toata :(
Mda, suntem din ce in ce mai mult " oameni prajitura de comert", ne vindem prin poleire, ne vindem prin modul de a "ne face publicitate". Suntem din ce in ce mai mult oameni "masti" ... oameni ce ne imbulzim sa "avem" aproape tot din ce sclipeste si " da bine" pe altul, nu numai pe deasupra, ci chiar in noi, ... inoculam, injectam tinute-atitudini, ne "spoim" ... da ne spoim.
... si asta nu numai pe sticla, pe scrieri, ci langa noi, vecinul, vecina, prietena, prietenul, colegul de la job...e o invazie, e molipsitor.
Ea , are in fata o cana alba cu buline viu colorate si apa, apa dintr-un izvor de munte. N-ar da-o pe toate "frumos ambalatele" lumii. Oare de ce ?! Pentru ca ele au fost anterior gustate, regustate, baute ... si ea a concluzionat ca doreste apa.
E inca o zi de culcat capul pe iarba...in curand isi va purta pasii prin frunze.



Comentarii

  1. ne-am transformat de mult in produse semi-preparate...si inca mai lucram la asta...

    RăspundețiȘtergere
  2. :)
    Tăcerea interioară e la fel de rece şi limpede precum apa din cană.
    Să punem tâmpla la pământ şi să ascultăm cum creşte iarba.
    Fără vise!
    De ce să le tot "fabricăm" dacă mereu vine câte-un nechemat să le spulbere?

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu