Sacrificiul suprem

Povestea "Mainilor in rugaciune"este destul de cunoscuta.Este plina de sensibilitate,recunostinta,durere.

Dar pentru cei care nu o stiu,le povestesc in cateva cuvinte.

Pictorul "Máini in rugaciune "este ALBRECHT DURER.Se spune ca atunci cand el,a inceput sa studieze,impartea camera cu un alt student ambitios.Amandoi erau saraci.dar plini de ambitii si vise.Erau gata sa lucreze orice,pentru ca sa se poata intretine.

Vremurile au devenit din ce in ce mai grele si au trebuit sa ia o decizie.Au discutat si au ajuns la concluzia ca pentru a reusi,unul dintre ei se va sacrifica,muncind, pentru ca celalalt sa termine studiile.Dupa care primul se va intoarce,si va face acelasi lucru.

In spiritul unei generozitati lipsite de orice umbra de egoism,cel mai mare a hotarat ca DURER sa fie primul.Prietenul isi incepe munca in mina,trudind,iar ceea ce castiga ajungea pentru amandoi.

Datorita talentului si dedicarii sale,DURER,ajunge cunoscut si pana la terminarea cursului,el reuseste sa vanda cateva compozitii.

Cand se intoarce pentru a'si indeplini promisiunea facuta prietenului,si sa'i dea si lui sansa de a'si duce visul pana la capat,constata ca,anii plini de truda,in mina rece si intunecoasa,i'au deformat mainile.Incheieturile erau umflate,degetele,neandemanatice asa incat nu mai putea sa faca acele fine trasaturi de pensula.

Profund zdrobit de situatie,el se hotaraste sa imortalizeze,acele maini,care s'au sacrificat,pentru ca el sa zboare mai sus.DURER,nu a uitat sacrificiul prietenului sau si a fost profund recunoscator.

Pentru DURER,acele maini erau cele mai frumoase.

Aceasta poveste ma inspira sa lupt atunci cand....nu gasesc motive pentru a merge mai departe.

Vad in aceasta imagine, fiecare mama care se pleaca sub povara greutatilor,cu sufletul stans,murmurand rugaciuni, pentru pruncii ei.

Pentru toti cei care au trecut *prin valea umbrei mortii* ma rog sa nu renunte.

Comentarii

Trimiteți un comentariu