Poveste de dragoste (2)

 Nuta Istrate Gangan




Era concentrata la articolul pe care-l scria.Isi simtea ochii obositi  si tampla pulsand ,dar trebuia sa termine.Zgomotul usii o facu sa tresara .Isi ridica ochii de pe ecranul computerului si in secunda urmatoare gura ei forma cel mai perfect si nerostit "O".
El fu si mai uimit.Cateva secunde lungi o masura din cap pana in picioare.Fara  ca ochii lui sa ceara aprobare.Fara sa astepte acea permisiune a ochilor ei...

Ii simti ochii fierbinti lasandu-i dare de lumina pe corp.Pentru o secunda avu impresia ca ochii lui au zabovit mai indelung la sani.Dar poate i se paruse numai.
 Avea aceeasi privire ca atunci.Cotropitoare...

Purta un taior vernil si fusta asortata si parul roscat se asorta perfect culorii.Fusta se termina cu o palma deasupra genunchiului si picioarele i se conturau frumos imbracate in matase...Pentru o secunda desi n-o atinsese niciodata stiu cat de perfect se potriveste glezna ei in palma lui.Si revazu dulce si dureros ,cu ochii mintii forma sanului scapat din stransoarea palmei ei intr-o dupa amiaza fierbinte de vara.
Si il privea cu ochii aceia frumosi.Fara sa fie stanjenita...desi stanjeneala se ghicea sub vena care-i pulsa salbatic la tampla stanga.Si buzele-i i le simtea frematande.
Atunci stiu ce de fapt nu-i iesise niciodata din minte.O amanase numai...
Pentru o secunda privirea ei slabi sub arsita privirii lui.Dar numai o secunda
.Alesese sa-l priveasca cu aceeasi intensitate si sa-l studieze cu acelasi interes.Si nu pentru ca ochii lui o obligau.Ci pentru ca vroia.Simtea.Il simtea cu fiecare fibra feminina...
Costum ,cravata ,umeri largi si puternici...inalt,mult prea inalt...Nu tu sort...nu barba de doua zile...nu cal...
Zambi usor...
Buzele lui s-au destins intr-un suras usor ,bland, dar atat  de masculin ...
Sub zambetul ei si sub intensitatea privirii ei ,el isi simti tot trupul invaluit intr-un fel de caldura dulce...un fel de destindere...acea destindere pe care o simti dupa ce te-ai electrocutat.Si pentru prima oara se simti jenat sub ochii unei femei.

Pasi sigur pe tocurile subtiri si inalte si -i intinse o mana sigura si foarte profesionala.Stransoarea ei  ferma il facu sa zambeasca din nou. Isi spuse numele ,intreg si clar desi el ii ghici  emotie in vocea usor ragusita.
Vocea lui i atinse usor o coarda  sufletului .Nu stia daca vreodata mai reactionase asa in preajma unui barbat.Tot corpul ii era constient de prezenta lui..Ii era bine si nu vroia sa-i fie.Nu-si permitea sa-i fie bine...dar in acelasi timp stiu ca ...intr-un fel sau altul nu mai e cale de intoarcere.
Ii tinu palma in palma lui o secunda mai mult decat permitea ocazia si simti din nou aceeasi durere in piept,acel dulce semn de intrebare.

Comentarii