Sibiu Baroc Update 2012

Așa se numește programul cultural pregătit pentru acest an în Sibiu! Mi-a plăcut foarte mult modul în care a fost gândită prezentarea, precum și temele alese, de aceea m-am hotărât să vi-l prezint... poate vă fac poftă pentru planurile de concediu! :)

Detaliile și mai multe poze puteți afla pe site-ul oficial Sibiu Baroc Update. Eu doar vă arăt punctele cheie, în mod organizat, cum v-am obișnuit și până acum! :)

  • Muzeul Brukenthal: o marcă aparte deoarece este cel dintâi muzeu din România și din Centrul Europei (deschis pentru public din anul 1817), datorându-și existența uneia dintre cele mai importante personalități ale Transilvaniei, baronul Samuel von Brukenthal, guvernator al acestei provincii în a doua jumătate a secolului al XVIII-lea. 

  • Centrul istoric: în nucleul central al orașului se simte rolul ordonator al primelor două incinte fortificate, ce au determinat în bună măsură geometria ansamblului celor trei piețe - Piaţa Huet, Piaţa Mică şi Piața Mare. 

  • Turnul Sfatului: situat între cele mai importante două piețe ale orașului, a fost din totdeauna simbolul caracteristic al Sibiului. Numele turnului provine de la funcția de apărare asupra porţii de intrare în cea de-a doua incintă, situată în imediata apropiere a clădirii ce adăpostea primăria Sibiului, menționată documentar în anul 1324. 

  • Sistemul de fortificații: fortificarea orașului începe la începutul sec. XIII, prima incintă de fortificație, în jurul actualei Piețe Huet fiind construite din piatră. 

  • Traseul ecumenic 

  • Muzeul Astra: cea mai importantă instituție etnomuzeală din România, s-a născut din dorinţa românilor ardeleni de a-și defini propria identitate etnoculturală, în conglomeratul etnic al Imperiul Austro-Ungar și pe fondul emancipării culturale a tuturor popoarelor din centrul şi sud-estul Europei. 

  • Traseul Verde

Comentarii