Rivalitate cu final neaşteptat

Se spune că doi dintre cei mai mari tenori ai lumii : Placido Domingo și Jose Carreras știut fiind faptul că unul este madrilean și altul catalan și având în vedere rivalitatea proverbilă a acestor două nații , în anul 1984 din motive politice devin „dușmani” .
Pentru că deja erau foarte populari și căutați în întreaga lume cei doi au stipulat în contractele încheiate că vor cânta pe o scenă sau alta doar dacă celălalt nu este invitat .
Dar în 1987 Carreras este diagnosticat ca având leucemie . Pentru a lupta cu nemiloasa boală a suferit enorm iar pentru tratamente a fost nevoit să meargă o dată pe lună în Statele Unite . Tratamentele , transplanturile și drumurile au devenit atât de costisitoare încât averea consistentă ce a deținut-o în scurt timp s-a epuizat . Ajuns la finalul posibilităților materiale a descoperit o fundație în Madrid care oferea suport pentru tratamentul celor suferinzi de leucemie . Datorită ajutorului primit Carreras a învins boala și s-aintors pe scenă de unde în scurt timp a ajuns la același statut financiar și a cerut să se alăture fundației .



Citind statutul a descoperit că fondatorul ei era Domingo iar mai târziu a aflat că Domingo a înființat fundația tocmai pentru a-l ajuta pe el cu tratamentul însă a ales să rămână anonim ca să nu-și umilească „rivalul” pentru că a acceptat ajutorul său .
Partea cea mai emoționantă a venit când Carreras a întrerupt un spectacol al lui Domingo din Madrid și a îngenunchiat umil cerându-și iertare și mulțumind în mod public iar acesta a fost începutul unei mari prietenii .

La Traviata într-o interpretare de exceptie a celor doi alături de Luciano Pavarotti .


Comentarii