21 ian. 2012

Relativ

  Datorită relativismului etic în care ne zbatem noţiunea libertăţii se repoziţionează continuu astfel încât libertaea este adesea confundată cu permisivitatea .
  De obicei în acest şablon se încadrează dezbaterile publice unde acordul ar trebui stabilit prin întâlniri dar de fapt toţi se întâlnesc doar pentru a-si expune propriul adevăr minţind astfel încât fac peformanţă ridicând minciuna la nivel de instituţie .
Patriotismul probabil este doar o invenţie din respect pentru trecut şi ceea ce ar presupune valorile pentru că de fapt un om nu poate fi cu adevărat patriot în purul sens al cuvântului şi de cele mai multe ori dacă nu întotdeauna nu poţi respecta interesul aproapelui mai mult decât pe cel personal . Deaceea nu există o erarhie a adevărului .
Ziua de mâine a devenit atât de importantă nu  pentru că o „pregătim” ci doar pentru că ea ne vine neîntinată sperând s-o modelăm în urma învăţămintelor de ieri .
În acord cu toate acestea am învăţăt să tolerăm , să convertim precum cultura în subcultură , ideologiile în oportunism , blândeţea în tupeism .
Convingerile sunt egale, doar morala este relativă !
Respect pe cei pe care nu îi uneşte doar sărăcia şi nu sunt laşi , cei care ştiu că Scrisoarea a III-a nu este doar un document istoric.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postare prezentată

BLOG POWER!

Asa cum am decis aseara, astazi este prima editie a concursului de blogging interactiv Blog Power, menit sa stimuleze creativitatea bloggeri...