Punct si de la capat

De câte ori în viaţă suntem nevoiţi să o luăm de capăt? Putem punem punct şi să începem cu forţe proaspete, mai experimentaţi? De câte ori reuşim s-o facem, de fiecare dată când e nevoie, sau doar dacă suntem forţaţi şi nu pentru că ar fi nevoie să facem o schimbare?
Oamenii sunt leneşi, le place să le ia pe toate pe rând aşa cum vine, să trăiască în prezent, nu în viitor. De ce să se streseze pentru ceva care nu s-a întâmplat încă? Care ar fi rostul, nu?
Dacă nu te gândeşti la ce o să vină pentru tine şi pentru ceilalţi, ce rost are să mai trăieşti? Înţeleg că e bine să te concentrezi pe acum, aici şi ce se întâmplă zi de zi, dar nu poţi trăi de azi pe mâine fără să ai nici un plan în cap, sau o speranţă, o motivaţie care să te îndemne să faci anumite lucruri, pentru că eşti OM! Nu o FRUNZĂ purtată de vânt!
Poate că de data asta va fi mai greu să te muţi de unde eşti, să începi din nou să construieşti, ca o pasăre nevoită să-şi mute cuibul în fiecare an pentru că începe un nou sezon. Şi poate că totuşi, de data asta o s-o faci mai bine şi ştii mai bine cum să înfrunţi viaţa.
Ai forţa necesară? De ce trebuie s-o faci până la urmă? În cele mai multe cazuri te obligă soarta, necazurile care ţi se ivesc şi de alte ori nu te invită nimeni să păşeşti spre ceva nou, decât avântul tău şi dorinţa de schimbare, încăpăţânarea, ambiţia.
Cred că ne suntem datori să punem punct şi de la capăt de fiecare dată când este nevoie şi simţim că aşa este mai bine. Mie îmi datorez să îmi fie mai bine!

Comentarii