Potrivit

Să luăm bucăţi de la fiecare dintre cei pe care-i cunoaştem şi care ne plac şi să ne facem nouă omul potrivit, nu ideal său perfect, ci potrivit.
Cred că viaţa ar fi mult mai simplă dacă cel puţin pe plan afectiv am fi mai echilibraţi. Zbuciumul zilnic prin care trecem şi care ne face mai puternici, mai pregătiţi pentru ce ne aduce viaţa, ar fi evitat şi am fi din start gata la linia de start, fără încălzire, pentru orice ar veni în calea noastră pe celelalte planuri.
Treaba merge unsă doar dacă toate rotiţele sunt puse în mişcare de la început. E suficient una să lipsească şi totul se poate nărui.
Dar, s-a hotărât că este spre binele nostru să ne zbatem în căutarea unui om, care de cele mai multe ori nu există sau nu-l găsim şi ajungem să tolerăm defecte, inconvenienţe şi neajunsuri.
Într-un final unii dintre noi reuşim să ne adaptăm la ce găsim iar alţii suferim în tăcere acceptând o viaţă solitară.
Părţile potrivite ale tale, ale mele şi ale fiecăruia fac soarele să răsară.
Nu cred că ştim că putem oarecum să fim fericiţi de-a lungul vieţii dacă luăm doar părţile care ne plac de la fiecare şi să fim veseli şi bucuroşi până la cer că, printr-un noroc chior am întâlnit în calea noastră nişte oameni minunaţi şi că de bine de rău ne încântă vieţile.
Poate nu ar trebui să alergăm să întregim ceva, care în mintea noastră este senzaţional, ci să reuşim să ne facem fericiţi cu cei pe care-i cunoaştem şi în egală măsură să îi iubim pe toţi.
Viaţa nu e un criminal în serie care vrea să te prindă şi o va face. E mai degrabă o secţie de poliţie, unde fiecare a ales cum să folosească o pereche de cătuşe. Depinde pe mâinile cui le pui: ale răufăcătorilor, ale colegilor sau ale tale.

Comentarii

  1. Se intampla de foarte multe ori ca acele catuse sa ajunga chiar pe mainile noastre, din foarte multe motive,cauze! Interesanta perspectiva de a privi lucrurile, chiar pe placul meu, chiar daca citindu-te mi-am adus aminte si de o ''povata'' primita candva, ca cele mai dureroase lovituri vor fi primite tocmai de la cei pe care.i iubesti, apreciezi mai mult!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai la aia ma gandeam, catusele fie ni le punem noi, fie cei apropiati....mai putin necunoscutii.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu