15 ian. 2012

Oamenii de lângă noi
La 100 metri de casa mea, o femeie încearcă să își ia zilele, ajunsă la limita suportării. Pe facebook, cineva spune că în perioada de criză vor avea de câștigat spitalele de psihiatrie și psihologii, subliniind că e “lumea lor”.
Ne preocupă cine câstigă și cât în această perioadă, avem statistici la sinucideri. Dacă spui adevărul, nu ești crezut.Dacă minți, esti criticat. Și totuși oamenii își doresc să fie fericiți și spun asta mereu. Folosesc citate din autori cunoscuti (de cele mai multe ori pentru că sună bine, chiar dacă nu-i reprezintă).
Dacă esti fericit și zâmbești esti considerat teatral sau urmărești să fii plăcut de ceilalti, nefiind “normal”. Dacă ești sănătos și nu suferi de vreo boală, ești condamnat pentru că nu știi cum este să suferi. Dacă ai virtuți, ți se mai pun în cârcă câteva (împovărându-te) pentru că poți și nu te plângi. Dacă te plângi și suferi, nu mai ai credibilitate atunci când vorbești despre sănătate. Dacă râzi când lumea plânge, ești condamnat. Dacă taci, ascunzi ceva. Dacă spui ceva care nu face plăcere celorlalți, rănești. Dacă spui ceva ce face plăcere celorlalți, încerci să profiți de ceilalți și ești lingușitor. Dacă ești retras și izolat, ești ciudat. Dacă socializezi, vrei să fii băgat în seamă și „te dai mare”.
Dacă ai încredere, ești utopic. Dacă ți-e bine și ești fericit, ești nebun și inconștient. Dacă dai, ești prost. Dacă nu ești cu ceilalți, ești împotriva lor. Dacă îți permiți să trăiești, se găsește ceva sau cineva care să te omoare!
Dar oamenii vor să fie fericiți!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postare prezentată

BLOG POWER!

Asa cum am decis aseara, astazi este prima editie a concursului de blogging interactiv Blog Power, menit sa stimuleze creativitatea bloggeri...