Mini

Întâi, La mulți ani! Bine v-am găsit! Să vă fie anul așa cum vi-l doriți!


   Știți, anul trecut pe vremea asta, eram super încântată că-l găsisem pe acel prim om care mă recunoscuse dintr-un mini-articol într-un mini-ziar local, despre un mini-concurs la care luasem o mențiune. Da, totul era cu „mini-” atunci. Între timp, mini-ziarul local mi-a acceptat o colaborare, scurtă și neplăcută pentru mine, mini-concursul s-a desființat, iar mini-articolul a rămas tot mini, ascuns printre altele într-un dosar. Dar acel om, cu care aveam o relație „mini”, de genul „Bună. Spor. Seară ușoară”, a devenit... maxi? Nu. Ci l-a pierdut, pur și simplu, pe „mini”. A devenit un om. Care, la fel ca ceilalți din viața mea, cei care mi-au fost și-mi sunt oameni, m-a schimbat. M-a transformat. Dar, cred, abia după ce n-a mai fost.
Anul trecut, prin vară, alegeam fotografii pentru o expoziție. Mă făcuse să mă simt importantă și să cred că știu o mare informație, prin faptul că aveam parola blogului său și că alegeam fotografii... „Singura care poate face asta” îmi zicea. Juca. Pf, dacă aș fi văzut atunci ce văd acum, ar fi fost altfel. Puțin altfel. Poate ar mai fi fost încă. Sau nu. De pretext se putea folosi oricând.
   Ajung la concluzia că, prin a fi noi, prin a alege pentru noi înainte să alegem pentru alții, îi rănim pe ceilalți. Și pe noi. Și avem nevoie de alții ca să ne vindecăm. Pentru ca, apoi, să-i rănim pe ei. Ca să ne rănim pe noi... Cerc! Problema cu cercurile, zicea cineva într-o zi pe net, e că nu le dai de cap(ăt)...
   Între timp, s-a schimbat anul! Și cam atât. Azi le-am ținut morală alor mei. Eu și radioul. Voci de fundal... Între timp, nu am șters numere de telefon, dar nici nu le-am folosit! Pauză! Citesc. Am vacanță!
   Fiți frumoși, oameni buni! Tot ce faceți vi se va răsplăti înzecit!
Foto: Diana Năstase

Comentarii

  1. Se spune ca ii putem rani cel mai tare doar pe acele persoane pe care le iubim...
    Erai si intr-o fusta "mini" ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Tlaloc, probabil ai dreptate. Pentru ca le cunoastem, intelegem, iar cand plecam, luam si o parte din ei cu noi :)
    Nu, nu eram in fusta "mini". probabil nu ar fi plecat :))

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu