DREPTUL DEMOCRATIC LA PROTEST PASNIC AL TUTUROR ROMANILOR DE BUN-SIMT

  • Este ingrozitor ce se intampla in strada in Romania lui 2012: abuzuri ale autoritatilor/jandarmilor asupra populatiei nevinovate care are ghinionul sa plece de la munca seara tarziu prin Centrul Capitalei; citeam, deunazi, pe un blog: "Andy lucreaza in Centrul Vechi, iar duminica a ajuns acasa inainte sa inceapa nebunia din Unirii. Colegii lui n-au fost insa la fel de norocosi; au inchis la 12 noaptea si la iesire i-au insfacat jandarmii , care n-au stat la vorba, i-au bagat in duba si i-au dus la sectie unde le-au intocmit procese verbale si i-au amendat cu 500 lei pe fiecare. Imi imaginez ce ingrozitor trebuie sa fie sa mergi la sectie dupa orele de serviciu , in loc sa mergi acasa la familie.E un abuz clar, dar cine stie daca vor rezolva in instanta?".
  • Cred cu tarie in regulile democratiei, in exprimarea/schimbarea prin vot, in dialog, dar si in manifestatii, greve, proteste pasnice de strada - care, acestea din urma, tot din regulile DEMOCRATIEI fac parte!
  • Insa, imi permit si sa nu fiu de acord cu aceia care spun: "cu ce vor fi mai breji ailalti decat astia? de furat vor fura toti. Daca astia de la putere ar putea rezolva, oare n-ar face-o la presiunea strazii? Ca de la ceilalti am inteles ieri, ca nici ei nu pot promite nimic."
  • Pentru ca aceasta este o alta forma de manipulare, cu care puterea actuala (ca orice putere de altfel), incearca sa ne faca indiferenti si inactivi. Este un fals mod de a pune (de a "rezolva") problema!...
  • Daca am fi gandit, noi, romanii asa in `89, mai aveam Revolutia sau ne complaceam in dictatura doar pentru ca nu ne prezentase nimeni alternativa? Eu asa vad lucrurile!... La ce ne-au folost "foaia de drum, programul-lozinca "Sa traiti bine", drumul promis de guvernarea portocalie in urma cu aproape 8 ani?... Cate din cele promise de "distinsii" guvernanti de azi, le-au si realizat? Cat de bine traim dupa circa 8 ani sub "dictatura" Basescu? Aceasta este intrebarea?
  • DA, Basescu este o piedica pentru multe lucruri bune ce s-ar fi putut ori s-ar putea intampla in tara asta! Este o piedica pentru libertatea institutiilor statului (cum ar fi justitia etc.), este o piedica pentru activitatea Guvernului, pe care o manevreaza dupa bunu-i plac (precum in ultimul si cel mai notoriu exemplu cu Raed Arafat - de la care a izbucnit, de altfel, in sfarsit, acest protest ce mocnea in sufletele romanilor inca de mult) etc. etc. etc.!...
  • Eu, mai mult decat orice, imi doresc o schimbare totala a puterii actuale, dar una DEMOCRATICA - adica, in toamna, la vot! Din pacate, insa, exista toate premizele, ca la viitorul scrutin, puterea actuala, "sa joace mai murdar" decat oricand si, in plus, sa fie ajutata si de lipsa de constiinta civica ori de lehamitea multor romani manifestate prin absenteism masiv!
  • Pana ma voi convinge daca ceilalti vor fi sau nu "mai breji", daca vor fura (la fel de mult) sau nu, AM DREPTUL (si, mai ales, DATORIA - fata de COPII MEI, FATA DE VIITORUL TARII MELE), dupa mai bine de 7 ani de SARACIE, MINCIUNA, MIZERIE, PROMISIUNI DESANTATE, ABUZURI etc. etc. etc., SA MA REVOLT, SA PROTESTEZ, SA INCERC SA SCHIMB CEVA! Daca fiecare PROMOTOR, OM CU IDEI, INVENTATOR, LUMINAT etc. etc. etc. al acestei lumi si-ar fi pus la fel problema inainte de a intreprinde ceva, inainte de orice NOUA INITIATIVA, lumea noastra s-ar fi dus de mult de rapa!
  • Pe o astfel de atitudine defensiva si dezgust general si mizeaza cei de la putere pentru a se mentine ACOLO, pe ABSENTEISM la vot mizeaza de fiecare data, pe dezgustul si delasarea CELOR MAI DE BUN SIMT, LA LOCUL LOR SI EDUCATI SEMENI AI NOSTRI, pentru a NU AVANSA, pentru A nu REUSI SA SCHIMBAM NIMIC!
  • Schimbarea incepe intai in interiorul fiecaruia, asadar INCERCATI SA VA SCHIMBATI - dar NU RENUNTATI LA A VA SUSTINE CU TARIE IDEALURILE SI LA A LUPTA (PASNIC, CU INTELIGENTA SI BUNUL-SIMT ATAT DE CARACTERISTICE ROMANILOR) PENTRU A VI LE INDEPLINI !!!





Comentarii

  1. Ei condamna poporul sub intrebarea "Daca nu va place cum conducem, atunci de ce ne-ati votat acum 8 ani?"

    RăspundețiȘtergere
  2. Pentru ca am fost idealisti si am crezut in minciunile lor electorale ("Sa traiti bine")! De parca ar fi fost prima oara cand au fost alesi de romani oamenii nepotrivti!

    RăspundețiȘtergere
  3. Rezonez cu Dvs., pentru ca prin "schimbare totala a puterii actuale", inteleg ceea ce atat de bine ai exprimat si Dvs. "o schimbare adevărată (...) o schimbare a sistemului, nu doar o schimbare a celor care conduc sistemul(...) o micşorare a agresiunii statului asupra proprietăţii private"... Imi voi face timp sa citesc Manifestul si, poate, ne mai "auzim"/citim!...

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu