Cronologia unei noi revoluții? Ziua 8

Update8: 23.50 Protestele din țară s-au încheiat. În Piața Universității mai sunt în jur de 200 de persoane, deși purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei a specificat că "Potrivit legii 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, acestea nu se pot desfăşura după ora 23:00".

Foto: Gândul

Update: 21.00 Peste 3.500 de persoane protestează în toată ţara, aproximativ 500 dintre aceştia fiind în Piaţa Universităţii, a declarat purtătorul de cuvânt al MAI, Marius Militaru.


Update6: 19.30 În Braşov protestează peste 200 de persoane.  Aproximativ trei sute de persoane protestează, pe lapoviţă, şi  în Piaţa Mare din Sibiu, scandând lozinci împotriva preşedintelui Traian Băsescu şi a Guvernului, manifestanţii fiind însoţiţi de un saxofonist. Protestele continuă, pentru a şasea zi consecutiv şi în faţa Primăriei din Arad, unde s-au adunat aproximativ o sută de persoane, pe o ploaie abundentă, transmite corespondentul Mediafax. (Gândul)


Foto Mediafax / Silviana Armat
Update5: 18.10 Comunicat MAI: În toată țara au loc manifestații în 11 localități, iar peste 2000 de oameni au ieșit în stradă. Majoritatea manifestațiilor au autorizație. Patru jandarmi sunt cercetați de procurori pentru violențe în timpul protestelor. Au fost deschise 32 de dosare în care sunt cercetați protestatari.



Update4: 18:00 Procurorii au înregistrat patru dosare în care se fac cercetări faţă de jandarmi pentru violenţele din centru Capitalei, în timp ce mai mulţi civili sunt cercetaţi în 32 de cauze, una dintre acestea fiind la Piteşti, iar restul la Bucureşti, potrivit unui comunicat de vineri al Ministerului Public. (Gândul)

Update3: 17:50 Patriarhia a anunţat, într-un comunicat, că susţine manifestanţii şi îşi va concentra dezbaterile din următoarele zile pe obţinerea de soluţii pentru revendicările acestora.

Update2
: 17:45 La această oră, sunt 500 de persoane la Universitate. Ei scandează "Jos Băsescu!".

Foto: Gândul
 Update1: 16.50 Profesorii care au participat la manifestaţia de la Ministerul Educaţiei au ajuns în Piaţa Universităţii, spunând că nu au venit ca sindicalişti, ci ca profesori şi că vor să ceară să fie respectaţi, să trăiască într-un stat de drept şi să aibă o viaţă mai bună pentru copiii lor.

O serie mai lungă de proteste se anunţă în Capitală în următoarele zile. Primăria a autorizat mai multe mitinguri. Sindicaliştii, cadrele militare disponibilizate sau revoluţionarii sunt doar câţiva dintre cei care vor ieşi în stradă.

Sursa: Antena3 / Intact Images

În ţară au început deja protestele. Peste 300 de oameni protestează la această oră la Galaţi. Iar câteva zeci de persoane participă la un protest în Piaţa Universităţii din Bucureşti.

Foto: Gândul
 Studenţii vor ieşi din nou în Piaţa Universităţii în această seară, pentru a cere demisia ministrului Daniel Funeriu. Tinerii s-au supărat şi pe ministrul de externe Teodor Baconschi, care ar fi trebuit să stea de vorbă cu ei, dar nu a făcut-o.

Sute de profesori au protestat astăzi, de la ora 15.00, în faţa Ministerului Educaţiei. Imediat după protest, cadrele didactice au plecat spre Piaţa Universităţii.

A trecut exact o săptămână de când au izbucnit protestele împotriva puterii. În tot acest timp, mii de oameni au ieşit în stradă. Scânteia care a declanşat revolta oamenilor a fost demisia forţată a alui Raed Arafat de la Ministerul Sănătăţii.

Protestele s-au extins rapid în peste 60 de oraşe şi par să nu se mai oprească. (Antena3)

Foto: Gândul
 O fotografie făcută la protestele din Piața Universității a adunat peste 2.500 de like-uri pe rețeaua de socializare Facebook în doar câteva ore. Poza a fost făcută și postată pe Facebok de Ioana Moldovan, o tânără care are bloguri de fotografii, și îl arată pe un copil care îi întinde unui jandarm un balon în formă de inimă. (EVZ)

Foto: EVZ



Pentru evenimentele din zilele precedente, accesați:


Cronologia unei noi revoluții? Ziua7


Cronologia unei noi revoluții? Ziua 6

Cronologia unei noi revoluții? Ziua 5

Cronologia unei noi revoluții? Ziua 4

Cronologia unei noi revoluții? Ziua 3

Cronologia unei noi revoluții? Ziua 1 și Ziua 2

Comentarii