Cronologia unei noi revoluții? Ziua 6

Update7 23.30 - Participanţii la protestul de miercuri au început să plece încă dinainte de ora 23.00, astfel că, mai devreme cu o oră de miezul nopţii, din cele două zone de manifestaţie, trotuarul din faţa Teatrului Naţional şi fântâna de la Piaţa Universităţii, doar cea de-a doua rămăsese activă. După încă o jumătate de oră, şi cei de aici, majoritatea tineri, au plecat spre case, promiţând însă că vor reveni şi joi. (Mediafax)

Foto Mediafax/Alexandru Solomon

Update6 23.10 - Ministrul de Interne, Traian Igaş, aflat în Piaţa Universităţii unde s-au strâns manifestanţi, a declarat presei că şi spiritual, şi în calitatea pe care o are poate fi alături de aceştia, afirmând că la momentul revoluţiei din 1989 a protestat şi el în stradă. Totodată, Igaş a spus că nu este de acord cu ce au făcut unii dintre protestatari, ministrul făcând apel la respectarea legii. (Mediafax)


 Update5. 21.15 Câțiva manifestanți din Piața Universității au fost duși la secțiile de poliție după ce au incendiat câteva bannere. La fiecare ieșire de metrou au fost instalate filtre de poliție.

 
Update4: 20.40 Mii de oameni protestează în 20 de județe. Câteva sute de protestatară se află acum în Piața Universității.



Update3: 19.45 Timișoara. O păpuşă reprezentându-l pe Traian Băsescu, incendiată de mai mulţi protestatari. În București, 5 tineri au fost ridicați în Piața Universității.


  Update2: 18.20  Proteste la Târgu Jiu: ”Nici domniile fanariote nu au făcut atâta rău cât ne-au făcut Boc şi Băsescu”

Foto: realitatea.net

Peste 500 de arădeni participă la un miting autorizat care are loc în faţa Palatului Administrativ din Piaţa Revoluţiei, cerând alegeri anticipate, în timp ce jandarmii au organizat filtre unde anumite persoane sunt controlate. 

Foto: realitatea.net
 
  Update1: 17.50 40 de persoane protestează în fața Ambasadei României din Londra, iar oamenii continuă să vină. 

Câteva sute de persoane s-au adunat în această după-amiază, în faţa Teatrului Naţional din Piaţa Universităţii din Bucureşti, pentru a şasea zi de proteste. La fel ca şi în zilele trecute, manifestanţii scandează lozinci împotriva preşedintelui şi premierului, au steaguri şi bannere cu mesaje împotriva conducerii politice a ţării. Acţiuni de protest au loc şi în mai multe oraşe din ţară, în Constanța, Cluj,  Timișoara, Neamț, Arad, Focșani.

Foto: Mediafax
Băuturile alcoolice, interzise în zonele bucureștene cu risc din cauza protestelor. Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, a emis ieri, 17 ianuarie 2012, o dispoziție prin care se interzice comercializarea băuturilor alcoolice în zona centrală a Capitalei, situată pe raza administrativă a Sectorului 1, din cauza protestelor din zona Piața Universității. (EVZ)

Acţiuni de protest au loc şi în mai multe oraşe din ţară, în Constanța, ClujTimișoara, Neamț, Arad, Focșani, Ploiești.

 Peste o sută de persoane s-au adunat în centrul municipiului Deva, în faţa statuii lui Decebal din Piaţa Victoriei, protestând faţă de preşedintele Traian Băsescu şi Guvern. Protestatarii scandează "Hoţii" şi "Demisia" şi au pancarte cu mesaje precum "Jos Băsescu", "Demisia".

Alte câteva sute de persoane protestează la Hunedoara, Brad şi Orăştie, mesajul lor fiind împotriva şefului statului.

 Miercuri, protestatarii s-au strâns în Piaţa Victoriei din Timișoara în jurul orei 14.00, ca şi în zilele precedente, majoritatea fiind revoluţionari. Acestora li s-au alăturat şi sindicalişti de la Cartel Alfa. Protestatarii au steaguri tricolore şi pancarte pe care scrie "România salvează-te", "Jos Guvernul mafiot", "Jos Băsescu" şi scandează "Jos Boc", "Demisia" şi "Jos Băsescu". De la ora 18.00 în Piaţa Victoriei sunt aşteptaţi suporterii echipei Poli Timişoara, care vor protesta faţă de modificările aduse Legii 4 din 2008. (Mediafax)

Birourile Permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au aprobat, astăzi, convocarea Parlamentului în sesiune extraordinară, pentru două zile, în 23 ianuarie, de la ora 13.00 şi în 24 ianuarie, de la ora 11.00.

Primăria Capitalei a aprobat cererea USL pentru mitingul de joi, din Capitală, care va avea loc de la ora 16.00, fiind precedat de un marş de la Arcul de Triumf la Piaţa Victoriei, organizatorii anunţând 10.000 de participanţi, a declarat, miercuri, primarul general Sorin Oprescu. Sunt așteptați manifestați din toată țara. (Jurnalul național)

Foto: Dragos Savu / Intact Images




Știre în curs de actualizare

Pentru evenimentele din zilele precedente, accesați:

Cronologia unei noi revoluții? Ziua 5

Cronologia unei noi revoluții? Ziua 4

Cronologia unei noi revoluții? Ziua 3

Cronologia unei noi revoluții? Ziua 1 și Ziua 2

Comentarii

Trimiteți un comentariu