Cronologia unei noi revoluții? Ziua 16

Aproximativ 200 de persoane au protestat, sâmbătă, în Piaţa Universităţii, în zona Teatrului Naţional, pentru a şaisprezecea zi consecutiv, în ciuda faptului că termometrul arată -11 grade Celsius, cerând demisia preşedintelui Traian Băsescu, a premierului Emil Boc şi alegeri anticipate. Ei au scandat lozinci precum "Jos Băsescu", "Jos Guvernul", "Boc, Boc, Boc/Demisia pe loc", "Plouă, ninge/Noi vom învinge". De asemenea, protestatarii au afişat bannere pe care scria "Băsescu, demisia", "Mă numesc Traian/ Nu dau drumul la ciolan", "Raed Arafat - salvat, Baconschi - demis, viermele - identificat, Băsescu - urmează, Boc -urmează".  (România Liberă)

Foto: România Liberă
 Aproximativ o sută de persoane s-au strâns, sâmbătă seară, în Piaţa Mare din municipiul Sibiu pentru a participa la acţiunea de protest faţă de preşedintele Traian Băsescu şi Guvern, organizată de Asociaţia de revoluţionari "Sibiu Decembrie 89". După ce au înconjurat de câteva ori piaţa centrală, protestatarii au pornit în marş prin oraş pe traseul aprobat de comisia specială din cadrul Primăriei Sibiu.

Foto: realitatea.net
 Pentru a se feri de ger, în condiţiile în care meteorologii au anunţat minus 11 grade Celsius, demonstranţii au purtat căciuli, mănuşi şi fulare, dar spun totuşi că nu vor renunţa la protest nici în următoarele zile, când judeţul se află sub avertizare de ger. De două ori pe traseu manifestanţii s-au oprit şi au primit ceai cald din partea organizatorilor.

La Constanţa, aproximativ 50 de persoane au ieşit din nou în stradă sâmbătă şi au protestat timp de două ore la adresa actualului regim, în ciuda gerului. Oamenii au înfruntat o temperatură de minuc 5 grade şi au scandat împotriva preşedintelui Traian Băsescu, cerând, de asemenea, demisia Guvernului şi organizarea de alegeri anticipate.

Manifestanţii au strigat "Jos Băsescu", "Anticipate", "Nu vă fie frică că Băsescu pică', "Demisia", "Vă rugăm să ne scuzaţi, nu producem cât furaţi" şi au afişat pancarte pe care scria: "Băsescu dă-ţi demisia", "Marele uzurpator vinde ultimul vapor", "Jos cenzura".

Constănţenii au spus că nu vor renunţa la proteste şi vor ieşi în stradă în fiecare zi până când Traian Băsescu va demisiona şi actualul Guvern va fi înlocuit. Aceasta a fost cea de-a 15 zi de proteste la Constanţa. Manifestarea s-a încheiat în jurul orei 20.00. (realitatea.net)

Una dintre cele aproximativ o sută de persoane care au protestat, sâmbătă, în Piaţa Victoriei din Timişoara, a mers la miting cu un drapel roşu cu însemnele PCR, iar pe steag a scris "Băsescu", "Roberta", "Boc" şi "Udrea". De asemenea, patru tineri au adus în Piaţa Victoriei şi sicriul în care au fost înmormântaţi, joi, simbolic, Traian Băsescu şi Emil Boc, şi l-au depus pe scările Operei. Alături de sicriu, a fost aşezat drapelul cu însemnele PCR.

Protestatarii au strigat lozinci şi au purtat pancarte cu inscripţiile "Traiane ai demnitate, ieşi prin faţă, nu aştepta un şut în spate", "Sunt un vierme cam nervos şi-am venit să vă dau jos! Băsescu nu uita, Timişoara nu te vrea!" sau "Marinarule, ia vaporul! Că nu te mai vrea poporul!".


O sută de persoane au protestat din nou, sâmbătă seară, în Piaţa "Vasile Milea" din Piteşti, în faţa Prefecturii judeţului, deşi temperatura exterioară era de minus 8 grade Celsius, mitingul fiind organizat de USL Argeş. Oamenii au purtat pancarte în mâini pe care scria: "Băsescu, pleacă, Nu mai suportăm!" şi "Nu vom ceda".

Manifestanţii, membri şi simpatizanţi ai USL, inclusiv parlamentari de Argeş, dar şi persoane neînregimentate politic, au scandat împotriva lui Traian Băsescu şi a Guvernului, cerând ca preşedintele şi premierul Emil Boc să-şi da demisia, iar prefectul judeţului Argeş, Gheorghe Davidescu, să fie demis. "Este foarte frig, dar mergem până la capăt. Nu mai suportăm dictatura lui Băsescu şi îi spunem de aici din Piteşti că nu vom ceda", a declarat un protestatar. (Mediafax)

Meteorologii au emis astăzi o avertizare de cod galben de ger pentru intervalul 28 ianuarie-3 februarie când sunt aşteptate temperaturi între -25 şi - 15 grade Celsius, atenţionarea fiind pentru Muntenia, Oltenia, Dobrogea, Transilvania si Maramureş.



Pentru evenimentele din zilele precedente, accesați:

Cronologia unei noi revoluții? Ziua 15


 Cronologia unei noi revolutii? Ziua 14

 Cronologia unei noi revoluții? Ziua 13

 Cronologia unei noi revoluții? Ziua 12

Cronologia unei noi revoluții? Ziua 11

Cronologia unei noi revoluții? Ziua 10

Cronologia unei noi revoluții? Ziua 9

Cronologia unei noi revoluții? Ziua 8

Cronologia unei noi revoluții? Ziua7

Cronologia unei noi revoluții? Ziua 6

Cronologia unei noi revoluții? Ziua 5

Cronologia unei noi revoluții? Ziua 4

Cronologia unei noi revoluții? Ziua 3

Cronologia unei noi revoluții? Ziua 1 și Ziua 2

Comentarii