Cronologia unei noi revoluții? Ziua 15

Aproximativ o sută de oameni s-au adunat şi vineri seară pe treptele din faţa Teatrului Naţional, pentru a 15-a zi de proteste împotriva puterii. Cei aproximativ o sută de oameni adunaţi vineri seară, în Piaţa Universităţii, continuă protestul cerând demisia preşedintelui şi a premierului, printre cele mai folosite lozinci fiind "Demisia voastră, fericirea noastră".

Foto: Gândul
Protestatarii, de toate vârstele, au în mâini drapele tricolore, dar şi pancarde cu mesaje prin care cer demisia preşedintelui şi a premierului. Câteva grupe de jandarmi se află în zonă şi supraveghează protestul.

Foto: România Liberă
 Aproximativ 150 de persoane s-au strâns, vineri seară, în Piaţa Mare din Sibiu pentru a participa la o acţiune de protest antiguvernamental şi antiprezidenţial, oamenii scandând, pentru prima dată de la ieşirea în stradă, "Grevă generală", la minus 5,5 grade Celsius.

Aproximativ 35 de persoane au înfruntat vântul şi gerul, vineri seară, pentru a protesta a 14 zi consecutiv faţă de preşedintele Traian Băsescu şi de Guvernul Boc. Oamenii s-au strâns în faţa Prefecturii Constanţa şi au scandat împotriva guvernanţilor: "Jos Băsescu", "Jos Guvernul", "La Palatul Cotroceni cântă cucuveaua, Băsescu şi cu ai lui şi-au găsit beleaua", "Nu vă fie frică că Băsescu pică", "Anticipate" şi au afişat pancarte pe care scria "Demisia", "Băsescu duşman al poporului", "Avem multă ură pentru dictatură", "Jos dictatorul".

 La Timişoara, protestatarii au cerut salarii minime şi neimpozabile de 500 de euro. Protestatarii care au ieşit în stradă, vineri seară, la Timişoara, tot mai puţini, au cerut salarii minime şi neimpozabile de 500 de euro, după care câţiva participanţi au dus sicriul în care i-au înmormîntat simbolic, joi, pe Traian Băsescu şi pe Emil Boc, şi l-au depus pe scările Operei. În cea de-a 15-a zi de proteste de la Timişoara, în Piaţa Victoriei s-au adunat mai puţin de 50 de oameni. (Gândul)

Foto: Cristiana Sabau/Mediafax
 Aproximativ 20 de protestatari s-au adunat, vineri seară, în Piaţa Civică a municipiul Vaslui la un miting al tăcerii, primul de acest gen de la declanşarea manifestaţiilor, pe fondul gerului şi a vântului.
Fără a mai scanda lozinci antiprezidenţiale sau antiguvernamentale, cei aproximativ 20 de oameni adunaţi pentru a treisprezecea zi consecutiv în centrul municipiului Vaslui au preferat să protesteze într-un alt mod decât au făcut-o până acum. Pe parcursul celor 30 de minute cât au stat în Piaţa Civică, manifestanţii au organizat un miting al tăcerii, motivul principal fiind cele minus 11 grade Celsius şi vântul de afară, care a amplificat senzaţia de frig. (Mediafax)

Prezenţa la protestele din Arad a scăzut în ultimele zile la câteva zeci de persoane, vineri seară participând doar 30 de oameni la un miting neautorizat, unii dintre manifestanţi fiind legitimaţi de jandarmi imediat ce au ajuns în faţa Primăriei. 

Pentru evenimentele din zilele precedente, accesați:

 Cronologia unei noi revolutii? Ziua 14


 Cronologia unei noi revoluții? Ziua 13

 Cronologia unei noi revoluții? Ziua 12

Cronologia unei noi revoluții? Ziua 11

Cronologia unei noi revoluții? Ziua 10

Cronologia unei noi revoluții? Ziua 9

Cronologia unei noi revoluții? Ziua 8

Cronologia unei noi revoluții? Ziua7

Cronologia unei noi revoluții? Ziua 6

Cronologia unei noi revoluții? Ziua 5

Cronologia unei noi revoluții? Ziua 4

Cronologia unei noi revoluții? Ziua 3

Cronologia unei noi revoluții? Ziua 1 și Ziua 2

Comentarii