Cronologia unei noi revoluții? Ziua 14

Aproximativ o sută de oameni, majoritatea membrii ai unei organizaţii de revoluţionari, s-au adunat şi joi seară pe treptele din faţa Teatrului Naţional, pentru a 14-a zi de proteste împotriva puterii. Oamenii scandează lozinci împotriva preşedintelui Traian Băsescu, împotriva premierului Emil Boc şi, mai rar, împotriva întregii clase politice.

Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto

La ora transmiterii acestei ştiri, în ciuda celor -7 grade de afară protestatarii scandează "Plouă, ninge, noi vom învinge" şi "Ciumpalac îngheţat".

Dacă în seriile precedente în zonă apărea şi un al doilea grup de protestatari, majoritatea tineri, care ocupau zona de la fântâna de la Facultatea de Arhitectură joi seară, până la momentul transmiteri acestei ştiri, nu se afla niciun manifestant.(Mediafax)

Câțiva dintre protestatari s-au declarat nemulțumiți de lipsa echipelor de televiziune, prezente în Piață până joi. Unul dintre protestatari le-a explicat altor câțiva din grupul său că, cel mai probabil, presa este ocupată cu relatari despre problemele cauzate de ninsoarea abundentă. "Da, s-au dus să-l filmeze pe Boc dând la lopată", a afirmat un protestatar. (Hotnews)

Acțiune de imagine: În lupta cu nămeții, premierul Emil Boc a mutat cu lopata zăpada de lângă o mașină deszăpezită. După ce a anuntat ca mobilizează tancurile armatei, după ce a participat la comandamentul de iarnă al MAI și a vizitat Ministerul Transporturilor, premierul Emil Boc a inspectat astăzi autostrada București-Pitești. În fața camerelor de filmare, premierul a pus mâna pe o lopată și a împins câteva grămezi de zăpadă din jurul unui autoturism. Din imagini se observă că mașina era deja deszăpezită. "Am antrenament din tinerețe. Se vede dupa cum mânui lopata", a spus premierul. (Hotnews)

Captură foto Antena3/YouTube


În ciuda temperaturilor de minus 14 grade Celsius, câteva zeci de suceveni, pensionari dar şi tineri, s-au adunat, joi seară, în faţa Palatului Administrativ din municipiul Suceava şi au scandat lozinci antiprezidenţiale şi antiguvernamentale. Proteste similare au fost organizate şi în municipiul Fălticeni şi oraşul Gura Humorului.

Imagine: Mihai Dascalescu / Mediafax Foto
 Peste 20 de persoane au protestat, timp de aproape două ore, şi în Piaţa Civică din municipiul Vaslui, scandând lozinci antiprezidenţiale şi antiguvernamentale, în ciuda vântului şi a celor minus zece grade Celsius de afară.

Un nou protest a avut loc, joi după-amiază, în Piaţa Victoriei din Timişoara, manifestanţii simulând o înmormântare şi aducând cu ei un sicriu în care se aflau două păpuşi pe feţele cărora au fost lipite pozele lui Traian Băsescu şi Emil Boc, protestatarii fiind însoţiţi şi de un pseudo-preot. (Mediafax)

 Pentru evenimentele din zilele precedente, accesați:

 Cronologia unei noi revoluții? Ziua 13


 Cronologia unei noi revoluții? Ziua 12

Cronologia unei noi revoluții? Ziua 11

Cronologia unei noi revoluții? Ziua 10

Cronologia unei noi revoluții? Ziua 9

Cronologia unei noi revoluții? Ziua 8

Cronologia unei noi revoluții? Ziua7

Cronologia unei noi revoluții? Ziua 6

Cronologia unei noi revoluții? Ziua 5

Cronologia unei noi revoluții? Ziua 4

Cronologia unei noi revoluții? Ziua 3

Cronologia unei noi revoluții? Ziua 1 și Ziua 2

Comentarii