Cronologia unei noi revoluții? Ziua 11


Update4: 23.30 Manifestanţii din Piaţa Universităţii au încetat protestele. Spre deosebire de serile precedente, cei adunaţi luni seara în zona de manifestaţie au fost mai puţini. 

Update3: 21.00 În Piaţa Universităţii a venit să îşi exprime sprijinul pentru protestatari şi un militar, îmbrăcat în uniformă. El le-a spus protestatarilor că este alături de ei şi că "sunt români şi în Poliţie şi în Jandarmerie". El a precizat că, în ziua în care Raed Arafat a fost demis, a scris pe contul său de Facebook: "Raed Arafat este un erou". (Gândul)

Foto: Gândul
 Update2: 20.40 Manifestanţii din Piaţa Universităţii primesc gratis ceai de fructe, pentru a se încălzi.

Update1: 17.30 În Piaţa Universităţii sunt în acest moment aproximativ 500 de oameni. Unii protestatari consideră că demiterea lui Baconschi este o simplă manipulare şi că acesta a fost pur şi simplu "aruncat în cuşca leilor". Oamenii consideră că scuzele exprimate de Emil Boc astăzi sunt tardive. "Nu vrem alegeri comasate şi fraudate, ci anticipate", spune unul dintre protestatari. (Gândul)

Sute de persoane protestează, luni, pentru a unsprezecea zi consecutiv, în mai multe oraşe din ţară, cerând demisia Guvernului şi a preşedintelui Traian Băsescu.

Foto: Mediafax / Alexandru Solomon

Cluj: Peste 250 de sindicalişti pichetează sediul Prefecturii, scandând "Jos Băsescu", "Jos Guvernul"

Peste 250 de persoane, membri ai sindicatelor Sanitas şi ale cadrelor didactice, dar şi activişti care sunt împotriva proiectului minier de la Roşia Montană pichetează sediul Prefecturii Cluj, luni după-amiază, scandând "Jos Guvernul" şi "Jos Băsescu".

Foto: Mediafax
 Liderul SLIPC Cluj, Lucia Cojocaru, a declarat, la rândul său, că reprezentanţii cadrelor didactice pichetează Prefectura având în vedere faptul că în 2012 nu se acordă nicio majorare a salariilor personalului din învăţământ, astfel încât "nu se poate recupera reducerea cu 25 la sută a salariilor".

    Dâmboviţa: Aproximativ 500 de profesori au protestat în faţa Prefecturii

Aproximativ 500 de profesori au protestat, luni, în faţa Prefecturii Dâmboviţa, plecând în marş de la sediul sindicatului FSLI Dâmboviţa până în Piaţa Tricolorului din Târgovişte, unde au scandat împotriva preşedintelui Traian Băsescu, a premierului Emil Boc şi a ministrului Daniel Funeriu.

Profesorii s-au oprit în faţa sediului Prefecturii Dâmboviţa din centrul municipiului, unde au scandat "Veniţi cu noi, că e vai de noi", "Demisia", "Funeriu, pleacă". De asemenea au avut pancarte cu mesajele "Jos Băsescu, jos Boc, jos Funeriu, sluga lui Băsescu", "Plecaţi" şi "Demisia". (Mediafax)

Bucureştiul a fost "împânzit" de mesajele ultraşilor: "Români, uniţi-vă! Noi am făcut-o". După conflictele avute cu jandarmii în urmă cu o săptămână, ultraşii îşi anunţă din nou prezenţa la Universitate, de această dată sub sloganul "Fără violenţă". Aproximativ 2.000 de fani vor fi marţi seara, la fântânile de la Arhitectură, pentru a protesta împotriva "Legii 4", privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor si a jocurilor sportive, dar şi împotriva preşedintelui Traian Băsescu.
 "Români, uniţi-vă! Noi am făcut-o!", este un alt mesaj al ultraşilor, care au ales să protesteze din nou în ziua care marchează unirea Principatelor. (ProSport)



  Pentru evenimentele din zilele precedente, accesați:

Cronologia unei noi revoluții? Ziua 10

Cronologia unei noi revoluții? Ziua 9

Cronologia unei noi revoluții? Ziua 8

Cronologia unei noi revoluții? Ziua7

Cronologia unei noi revoluții? Ziua 6

Cronologia unei noi revoluții? Ziua 5

Cronologia unei noi revoluții? Ziua 4

Cronologia unei noi revoluții? Ziua 3

Cronologia unei noi revoluții? Ziua 1 și Ziua 2

Comentarii