Blogstorming! Z1

    Blogstorming nu este un concurs, nu este un joc, Blogstorming este un exercitiu de blogging interactiv, o dezbatere publica, menita sa arate realitatea intr-o perspectiva cat mai obiectiva si cat mai creativa!
    Blogstorming este menit acelor bloggeri care vor sa spuna ce este de facut si nu doar ce este bine sau ce este rau in societatea in care traim!
     Ori de cate ori se va simti nevoia, vor fi puse intrebari, probleme ale realitatii inconjuratoare, ale realitatii care ne priveste pe toti ca societate! De fiecare data, bloggerii care sunt capabili si doritori sa spuna ce este de facut pentru a rezolva acele probleme vor trebui sa participe la dezbateri publice organizate pe un blog ales anume!

   Blogstorming cauta solutii pentru problemele societatii in care traim!

Procedeul de realizare a dezbaterilor Blogstorming:
-echipa ce organizeaza Blogstorming va alege 3 intrebari pentru dezbatere publica;

 -dezbaterea initiala se va organiza pe MWB, cautandu-se raspunsuri pentru intrebarile puse de catre cativa dintre autorii echipei ce organizeaza Blogstorming)!

  -la finalul dezbaterii, echipa ce organizeaza Blogstorming va decide cine a fost cel mai activ-realist-obiectiv-eficient in cautarea solutiilor la intrebarile puse;

  -cel care va fi numit, dintre bloggerii participanti, ca fiind cel mai activ-realist-obiectiv-eficient, va organiza pe blogul personal urmatoarea dezbatere, hotarand in acelasi timp si intrebarile dezbaterii;

  -echipa ce organizeaza Blogstorming va decide la finalul fiecarei dezbateri cine a fost cel mai activ-realist-obiectiv-eficient numind de fiecare data urmatoarea gazda, urmatorul blog unde va fi tinuta dezbaterea si implicit bloggerul ce va decide intrebarile;

  -in fiecare zi cand se vor organiza dezbateri Blogstorming, MWB va publica pe prima pagina locul/blogul unde se face dezbaterea

  -in fiecare zi cand se vor tine dezbateri Blogstorming, bloggerul gazda, cel ce va decide intrebarile si va conduce discutia, va avea obligatia sa anunte in prealabil echipa ce organizeaza Blogstorming, pentru buna functionare a dezbaterilor; Pagina de contact este aici -Blogstorming

  -de fiecare data, se va decide de comun acord intre echipa ce organizeaza Blogstorming si bloggerul ales sa conduca dezbaterea, ziua cand se va face dezbaterea, toti cititorii urmand a fi anuntati in prealabil

  - in cazul in care, din diferite motive, bloggerul ales sa conduca discutia, nu va dori ca dezbaterea sa se desfasoare pe blogul sau, va putea opta fie pentru Mostwantedblog.org, fie pentru Mwbplus.com ca loc de desfasurare

  -blogul unde se va desfasura discutia, va trebui sa aiba dezactivata functia de moderare a comentariilor, pentru perioada in care se desfasoara discutia, fapt ce ar facilita fluiditatea comentariilor si ar elimina disconfortul produs de asteptarea unui raspuns;

  -tema discutiei, intrebarile, vor trebui afisate, evident, intr-un articol, topicul acestuia fiind la libera alegere a bloggerului gazda;

  -motivul pentru care echipa de organizare a Blogstorming, implicit MWB, doreste sa detina dreptul de a decide urmatorul blog gazda se datoreaza dorintei de a mentine sub control desfasurarea dezbaterilor, pentru a putea avea mereu un punct comun, o sursa de unde se va putea afla unde se va tine urmatoarea discutie.

Blogstorming cauta solutii pentru probleme, nu cauta sa arate doar problemele!

=========================================================================


Tema primei dezbateri Blogstorming este :

      -Mass-media si morisca informationala romaneasca publica si promoveaza ideea ca serviciul public S.M.U.R.D. este in pericol de desfintare! In acelasi timp guvernul Romaniei anunta ca serviciul S.M.U.R.D. nu se va desfinta, doar ca va suferi o limitare a ariei de actiune, urmand sa imparta cu alti operatori, privati, zonele si interventiile medicale de urgenta pentru salvarea de vieti omenesti!
   S.M.UR.D, Serviciul Medical de Urgenta si Descarcerare, este unul dintre serviciile publice din tara noastra   care prin activitatile si interventiile sale, pe langa faptul ''minor'' ca a salvat vieti omenesti,  prin profesionalismul si promtitudinea interventiilor a capatat increderea romanilor si a dat siguranta, stabilitate, intr-o lume mereu in schimbare!
        Intrebarile sunt:
    - Credeti oportuna introducerea unor operatori privati pentru oferirea de servicii medicale de urgenta, limitand in acelasi timp aria de competenta a serviciului public S.M.U.R.D ?
    -Ce ar trebui facut pentru a spori promtitudinea interventiilor medicale de urgenta?
    - Sistemul medical, per ansamblu, va avea de suferit sau isi va imbunatati calitatea serviciilor prin aducerea de operatori privati pentru interventii medicale de urgenta?
    -Este necesara introducerea de ambulante la sate, tinand cont ca foarte multe din spitalele regionale au fost desfiintate cu doar cativa ani in urma?
    -Cum s-ar putea creste calitatea serviciilor medicale in Romania, tinand cont de factori socio-politici dar si de finante limitate?

 Moderativa raspunsurile, incercati sa gasiti explicatii logice si realiste, incercati sa oferiti solutii, prin prisma opiniei personale!

Comentarii

  1. Sa fie, multumim! ...desi la cata implicara observ....mi se pare ca va muri din fasa!....de ....dupa razboi multi viteji se arata....in timpul lui...hmmm!

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu sper sa moara din fasa noul proiect si sa nu apuce nimeni sa distuga ceea ce merge atat de bine in tara asta.

    RăspundețiȘtergere
  3. noul proiect?...adica Blogstorming? :P....glumeam

    RăspundețiȘtergere
  4. Solutii pentru situatia aceasta nu vad, pentru ca se va intampla asa cum s-a intamplat si cu alte legi. Daca cei de la putere vor estima ca nu au sustinere parlamentara, isi vor asuma raspunderea pe aceasta lege.

    RăspundețiȘtergere
  5. Alice, urgentele se vor asigura gratuit oricum pentru pacienti, dar ne va costa mai scump pe toti sub aspectul taxelor.

    RăspundețiȘtergere
  6. Acum ma retrag un pic din furtuna:)
    Revin mai tarziu cu forte proaspete:)

    RăspundețiȘtergere
  7. Din pacate Liviu, cu conducerea pe care o avem, sistemul medical va deveni o mega afacere. Deja si este de fapt. O femeie din Brasov a murit anul trecut, deoarece salvarea privata care a venit la pacient nu era dotata corespunzator. Femeia a murit pe drum. Salvare privata care o ducea la un spital de stat. Iar la vizierul spitalului era afisat programul: 2 ambulante private trebuie sa aiba fiecare 7 solicitari pe zi. Si in ce conditii??? Cu pretul vietii unui om, deoarece nu aveau echipamentul necesar!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ceea ce nu inteleg eu nici in ruptul capului este de ce nu se incearca sa se pastreze un sistem care deja functioneaza si sa se creeze in paralel sitemul privat, marindu-i apoi treptat ponderea, in corelatie cu o crestere eventuala a puterii financiare a populatiei. Asta mi s-ar parea o atitudine constructiva.

    RăspundețiȘtergere
  9. Carmen, ne-am înverșunat atât de mult pe acest sistem „moștenit”, încât românul nu a fost învățat că nu tot ce e vechi este și rău. Vrem schimbări radicale cu speranța ILUZORIE că, dacă vom face asta, vom fi și noi „în rând” cu restul lumii.Nu cunoaștem alternativele, nu am fost învățați că se poate merge în paralel cu două posibilități...și asta se vede și în comportamentele zilnice.
    Ai dreptate,aceasta este soluția constructivă și pe care populația nu ar resimți-o, de a merge în paralel.

    RăspundețiȘtergere
  10. Daniela, problema e ca schimbam ceva ce deja s-a schimbat radical, ca singurul motiv evident pentru aceasta schimbare e coruptia, ca, dupa reactiile FMI, se pare ca nici macar nu vom fi in rand cu lumea.

    RăspundețiȘtergere
  11. Citind comentariile de mai sus, doresc să aduc o mică adăugare cu referire la sistemul de sănătate american, la care se referea Liviu.
    Stând un an în America (Seattle), studiind acolo și lucrând chiar în domeniul sănătății, sunt în masură să precizez căteva aspecte:
    -orice angajat are posibilitatea financiară de a-și permite o cotizație lunară pentru sănătate(având multe oferte la îndemână), această cotizație, încadrându-se în sume cuprinse între 100-150$(în 2002)
    Până și cei care nu sunt angajați, beneficiază de serviciile de sănătate, puse la dispoziție de asociații de întrajutorare.
    Sistemul e total diferit. E adevărat că nu este plătit concediul de boală, dar sistemul este foarte bine pus la punct, dar mai ales mulat pe nevoile populației și pe puterea financiară a fiecăruia.

    RăspundețiȘtergere
  12. Trebuie sa fac o mica precizare referitor la ceea ce am spus in legatura cu sistemul medical american si anume ca a fost o parere proprie si complet neavizata, in plus de asta, a fost formata doar pe prezentari mediatice, altfel zis, nu am fost niciodata in SUA! Sincer, consider de urmat, modele precum cel francez sau italian, fiind mult mai usor de implementat mai ales ca multi dintre romani deja sunt obisnuiti cu aceste sisteme! ..orice padure are uscaciuni, important este sa nu fie aratate doar uscaciunile...asa cum am facut eu cu americanii :D

    RăspundețiȘtergere
  13. Serviciile medicale particulare de urgenta exista de ani buni in Romania, mie nu mi se pare normal ca acestea sa fie finantate de la bugetul de stat in viitor. Pe de alta parte daca va fi o coordonare buna nimeni nu va restrange activitatea celuilalt.

    Daca suma de 5 miliarde de euro vehiculata in presa este corecta, aceasta este de fapt miza din sanatate la noi odata cu intrarea pe piata a societatilor private de asigurari de sanatate.

    RăspundețiȘtergere
  14. Toata stima si respectul pentru un om ca domnul doctor Raed Arafat! Multumim pentru citat, Mihai!

    RăspundețiȘtergere
  15. Liviu, daca le platesti particularii vin, te trateaza exemplar si iti fac inclusiv electrocardiograma, ecografie etc. la domiciliu daca esti netransportabil. :) Problema e ca majoritatea populatiei din Romania nu-si permite sa plateasca asistenta serviciilor private.

    Am avut o ruda internata la un spital privat in Bucuresti. Conditiile acolo sunt similare unui hotel cu multe stele, de la portar, asistent , receptie si pana la sefii de sectii, toata lumea are o conduita ireprosabila.

    RăspundețiȘtergere
  16. În „Cotidianul”, doamna Simona Bratu(medic, "pionier" SMURD) preciza:
    Ne "lua gâtul" Arafat dacă primeam ceva de la pacienţi!
    Dacă nu aş fi văzut cu ochii mei tot ceea ce a făcut dânsul pentru pacienţi - vă daţi seama, au fost ani de zile în care a plătit de la el din buzunar o grămadă de cheltuieli, a instituit acest regim foarte strict de program. E un loc de muncă greu, însă ne-am înhămat - dacă pot spune aşa - de dragul lui, de dragul ideilor pe care le avea. Pentru mine a fost extraordinar să văd în toată jungla lumii de azi că există cineva care cu adevărat se gândeşte la pacient şi vrea să facă totul pentru el. Eram tânără, îmi căutam drumul şi am zis că acesta este cel mai potrivit pentru mine. Am 20 de ani de muncă grea, de lupte, mai mici sau mai mari; cu direcţia, cu recunoaşterea, cu legalizarea...Dacă n-aş fi crezut în idee, dacă n-aş fi crezut în doctorul Arafat, nu cred că aş fi putut merge înainte. A meritat şi zic că merită în continuare. Cu legea este o altă luptă grea, în tot războiul ăsta, pe care trebuie s-o dăm în continuare! Părerea mea este că nu trebuie să te atingi de un lucru bun, care funcţionează, şi trebuie găsită o variantă de a dezvolta în continuare acest sistem. Că aici nu vorbim despre SMURD-prespital, aici vorbim despre sistemul de urgenţă din România!

    Aţi văzut şi în alte ţări cum funcţionează sistemele de urgenţă, cum sunt finanţate. Cum comentaţi proiectul noii legi a sănătăţii?(reporterul)

    Pacienţii noştri nu au nume. Au o vârstă presupusă, au sexul, patologia traumatică identificată de noi, însă de multe ori nu au nume. La noi nu există criterii de departajare. În faţa bolii toţi suntem egali. Eu nu văd privatizare în medicina de urgenţă. Nu văd cum s-ar putea ca într-o treabă dezinteresată, ce ţine de umanism, să introduci interese financiare. Nu înţeleg ce se vrea, am citit legea, am întors-o pe toate părţile. Încerc să o înţeleg şi să mă plasez undeva. Nu merge! Plus că se va pierde cumva controlul. La SMURD este un sistem ce aduce cu cel militar. E vorba de ore, chiar de minute. Nu încape banul în această poveste...Ne lua gâtul Arafat dacă auzea că am fi primit vreodată ceva de la pacienţi. Oricum, lucrurile nu vor rămâne aşa. Uitaţi-vă numai ce exemplu de solidaritate cu doctorul Arafat s-a dat miercuri seara în Târgu-Mureş. S-a mobilizat lumea, s-au anunţat oamenii pe Facebook, prin SMS-uri sau vorbind cu vecinii, să stingă luminile la nouă seara. A rămas oraşul câteva minute în beznă. A fost ceva extraordinar. Aşa că rămân optimistă!

    RăspundețiȘtergere
  17. Sper sa ai dreptate, Dana! Eu sunt mai putin optimista, dupa ce am vazut cum se pierde aparent inexplicabil o batalie cu puterea actuala.

    RăspundețiȘtergere
  18. Sincer, chiar imi doresc ca toata aceasta mobilizare in semn de solidaritate pentru S.M.U.R.D. sa aiba un rezultat, sa conduca spre ceva folositor! Sper sa nu fie in zadar, sper ca cei indreptatiti sa decida in locul nostru sa ne asculte si pe noi, cei ce i-am ales ca reprezentanti ai societatii! Si pentru asta...dezbaterea Blogstorming de azi a fost propusa pe mai multe siteuri media, pentru ca sunt sigur ca guvernantii isi vor da seama ca isi vor pune poporul in cap, la propriu si la figurat, prin tot acest proiect! Pana acum am vazut ca aproape 200.000 de oameni solidarizeaza online cu S.M.U.R.D. , alte cateva milioane in offline, atunci, daca poporul zice NU la acest proiect de lege, de ce guvernantii nu asculta?

    RăspundețiȘtergere
  19. Ok, se pare ca prima dezbatere din seria Blogstorming a ajuns la final! Viitoarea gazda a dezbaterilor Blogstorming este Daniela Macarie iar locul de desfasurare va fi blogul Mundi Sense! O seara placuta tuturor!
    ps:- ziua de desfasurare va fi decisa de catre Daniela, la fel si topicul discutiei!

    RăspundețiȘtergere
  20. (scuze pentru publicarea in doua parti, am incercat sa fac o analiza, iar comentariul nu poate depasi 4096 caractere)

    RăspundețiȘtergere
  21. Tarziu, dar foarte bine analizat, dupa o buna informare. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu