Trăiesc

De ce ne vedem aşa de rar când ne face plăcere să ne vedem unii pe alţii, să socializăm?
De ce evităm unele cuvinte între noi? Să nu deranjăm? De ce ne emoţionăm atât de repede uneori şi urâm cu şi mai mare rapiditate şi forţă?
De ce de sărbători te salută oamenii pe stradă şi peste tot, fără nici un motiv şi sunt mai sensibili şi mai politicoşi, dar în restul anului sunt nesimţiţi, artificiali, protocolari, reci şi bananieri peste măsură!
Să colindăm lumea cu bunătate şi intenţii de bine, cu dorinţe de a repara unde se poate şi de a îndrepta ce se poate. De sărbători? Nu. În fiecare zi.
Viaţa e trăită în funcţie de cum vezi totul, de experienţele care te-au marcat, de oamenii care trec prin gara ta şi cât staţionează fiecare.
Mi-ar plăcea să pot spune fiecărui om pe care-l cunosc să fie mai optimist, să fie mai rezistent şi să încerce să facă totul cu pasiune.
Aceste gânduri si sentimente nu mă invadează în fiecare zi înainte să plec la muncă, sau la fiecare eveniment sărbătorit creştineşte, dar atunci când mă pot canaliza pe gânduri bune, prefer să le împărtăşesc , să transmit energia mea şi celorlalţi şi la rândul meu să citesc şi să aud despre bine când am nevoie.
Nu am nimic personal cu nimeni, decât cu toţi care mă interesează.
Viaţa e mult prea personală să fie privită la modul general.
Pentru ca nu traim 9 vieţi şi nici 7 şi nici 2 măcar, vieţuiţi aşa cum vă doriţi!

Comentarii

  1. Acest subiect de Tacere fortata de diverse situatii si oameni si experiente este atat la nivel de individ si relatii apropiate, cat si la nivel de societate si mai mult, global. Frica este un motiv puternic. Din cauza fricii multe se si nu se intampla in lume. Dar mai sus e frica ar trebui sa fie alte senzatii si sentimente e bine!

    RăspundețiȘtergere
  2. Craciun fericit tuturor! Bianca mi-a facut mare placere sa citesc gandurile tale. Sustin ce ai spus :) Eu asa fac. Sunt un om optimist si nu astept doar Sarbatorile Speciale ca sa fiu mai buna, mai calda, mai generoasa sufleteste. Eu zambesc zilnic de cand ma trezesc. Suntem ceea ce gandim. O viata frumoasa incepe in primul rand cu noi.

    RăspundețiȘtergere
  3. Liviu sunt de acord partial cu ce ai spus tu legat de lipsa comunicarii sau a mai proastei comunicarii din cauza autoritatilor care ne induc sentimentul de teama. Partial ai dreptate. Dar cred ca suntem superficiali si indiferenti,alergam mai mult dupa bunuri materiale. Ne-am obisnuit ca doar in anumite ocazii speciale sa ne reamintim de noi si de ceilalti.Comunicare este simpla intre oameni care gandesc la fel. O dovada suntem noi :)

    RăspundețiȘtergere
  4. frumoase cuvinte ! sarbatori frumoase ! :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu