Superstiţii

Orice e făcut de mâna omului este perisabil la un moment dat sau cel puţin modificabil. Doar că la începutul începuturilor, în perioada oamenilor cavernelor, lumea nu se baza aşa de mult pe ce aveau în mână şi construcţiile lor de-a lungul timpului, pentru că erau superstiţioşi. O furtună era îndeajuns să ajungă să se închine tunetului şi fulgerului.
Ulterior, omul a devenit mai inteligent, dar superstiţia a rămas, luând modificări serioase.
De la pisica neagră, la americanii care au dezvoltat legi pentru numărul 13, lumea are anumite senzaţii pe care nu şi le explică (exclud scepticii şi raţionalii, realiştii) şi încearcă să găsească totuşi un înţeles anumitor lucruri care se întâmplă.
Abundă peste tot diverse teorii cu explicaţii despre energia care există în oameni, în orice materie şi s-a încercat o dezvăluire a impalpabilului. Cu toate acestea anumite lucruri au rămas. Divinitatea, sub orice formă e recunoscută ea, aduce cu ea , invariabil de popor, diverse complicaţii, nelămuriri, de unde şi crearea unor adjuvante, care mai în râs mai în serios, se menţin de-a lungul timpului.
Omul este curios din naştere, încearcă să descopere şi ce nu reuşeşte să înţeleagă, îi dă o notă incertă şi fabulează. Spirite rele şi bune, pisici, scări, numere, oricare ar fi ele, au o origine undeva, fie într-o experienţă întâmplată cuiva, fie doar în mintea cuiva.
Aş vrea să cred că totul are o explicaţie în lumea asta şi să nu ne bazăm pe chestii care nu pot fi înţelese, deşi, recunosc, acest lucru nu este posibil, pentru că unele fenomene nu pot fi pricepute de mintea omului.
Sunt curioasă cine suferă de superstiţia de a fi român şi a nu reuşi în viaţă.

Comentarii

  1. Eu cred ca a fi roman , nu este un lucru asa rau . De fapt eu ma bucur ca sunt roman , si nu sunt indian sau somalez . Avem access la tehnologie , nu lucram ca robii , pentru ca nu avem unde mai munca in tara asta , nu suntem un popor muritor de foame , ci doar a dat criza peste noi si se descura cine poate ... si decat sa fiu o natie de aia jegoasa de german , sau francez, mai bine roman si fericit, pentru ca fericirea nu se rezuma doar la bani. parerea mea. o seara faina in continuare :) [ sper sa nu fii deranjat pe nimeni cu comment'ul meu]

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu