Pacient

Nuta Istrate Gangan
WomanWithW:)

Deci s-a hotarat:Suntem bolnavi!Dragostea nu mai este "destin stravechi cu cirese la urechi", "cea mai frumoasa partitura din muzica lumii, "Floarea de Nu-Ma-Uita asezata in buzunarul vietii".

Nu mai este "Leoaica tanara"...

Medicii, psihologi si psihiatri au hotarat.E boala curata.Au luat-o ,au analizat-o, au intors-o pe toate partile, au pus-o pe masa de operatie, au disecat-o sub microscop si au trecut-o in randul bolilor nervoase.

Marii poeti ai lumii se rasucesc in morminte,Eros probabil a fost pus in camasa de forta...

Noi astia normalii si indragostitii,stiam ca aveam ceva probleme nediagnosticate,dar ...hmmmm...parca nu ne credeam chiar dusi.Am devenit pacientii unei lumi bolnave,o lume in care nu se mai poate deosebi sentimentul de simptom.Nu avem nevoie de leacuri, dar parca am avea nevoie de niste concedii lungi...medicale si romantice.

Pentru ca ...la urma urmei...sunt bolnava de tine...

Sunt Pacient !

Daca aste este sa fie boala mea cea mare,atunci vreau sa raman bolnava.Si vreau sa traiesc printre bolnavi adevarati nu inchipuiti.

Ciudata fire avem.Pentru nefericirile noastre,pentru o prea mare capacitate de iubire sau pentru lipsa ei, dam vina tot pe ea.Dragostea.

Dragostea-i de vina:)

Dar daca stai bine si te gandesti dragostea a fost si va ramane mereu aceeasi.

Noi suntem cei diferiti .Noi o prelucram si transformam ,noi ii adaugam ingredientele care fie o fac dulce ca mierea,fie amara ca fierea:)

Depinde de cine te indragostesti nu cat te indragostesti:)Te poti indragosti de cineva care se indragosteste de tine in acelasi timp si dragostea devine frumoasa si linistita ...susur de izvor cristalin in toata regula.Si daca in timpul acestei iubiri,ceva se intampla de-o parte sau de alta,aceeasi iubire care susura linistit devine val ucigas.

Se intampla sa te indragostesti de mister WrongGuy si dragostea devine febra si obsesie si nebunie,nu?

Apoi cand Mister WrongGuy ajunge la concluzia ca tu esti de fapt cea pe care o astepta si se transforma in Mister Right,aceeasi iubire care pur si simplu te-a imbolnavit devine medicamentul care te salveaza.

Si cu ce-i de vina dragostea?Cand te-ai indragostit de amandoi oamenii ai folosit aceeasi unitate de masura.Doar ca pe parcurs te-ai schimbat din pisicuta blanda in leoaica:)Care cere,vrea si nu primeste.Apoi ...cand ai primit ai redevenit pisicuta care-si apara ca o leoaica iubirea.

Judecam dragostea in functie de reactiile pe care le avem .Ai observat ca atunci cand dai mai mult primesti mai putin si atunci cand el se zgarceste ,doresti mai mult?Ai observat ca atunci cand iti doresti ceva sau pe cineva mult prea mult, drumul ti se pare mai lung si mai anevoios.Si dezamagirea bineinteles,direct proportionala cu masura dorintei in cazul in care ceea ce-ti doreai atat de mult s-a dovedit a fi de fapt exact ceea ce nu iti trebuia?
Intotdeauna avem ca etalon marile iubiri ale lumii.Dramele prin care au trecut,sfarsiturile nefericite ,sau fericite,dupa caz...sacrificiile,otrava si elixirul...operele literare nascute in urma acestor iubiri...sinuciderile sau camasa de forta.Sau nunta cu alai de flori si luna de miere in Hawaii.
Cred ca daca am inceta sa ne comparam cu eroii din literatura si filme si am cobori pe pamant mai aproape de vecina si vecinul care au o casnicie frumoasa,doi copii si un catel...vecini pe care-i zarim prin fereastra,seara stand discret de vorba,la un pahar cu vin,la lumina unei lumanari,privindu-se si surazand...dupa ce casa s-a linistit si copii au adormit...am fi mult mai fericiti.

Si nu am mai pune iubirea pe aceeasi lista cu bolile nervoase...
P/S.Iubirea este un act de iertare nesfarsita, o privire tandra care a devenit obicei".(Peter Ustinov)

Comentarii