Magazinul de Timp

Momente, clipe, ceasuri, alergătură multă după a face cât mai multe, a trebui, a mulţumi pe altul, a te alinia celorlalţi în această epocă, a gândi atemporal şi a trăi ca în ultima zi a vieţii tale, Carpe Diem…copilărie, bătrâneţe, şi eu singur spânzurat de un orologiu.
Când vine vorba să trăieşti , te încadrezi vrei nu vrei unui timp…relativ pentru alţii , fix pentru tine, delimitat, cu prea puţine minute şi ore pentru nevoia ta de acţiune…dilatarea vremii în spaţiul în care trăieşti, se întampla doar când te bucuri de o situaţie….în rest clepsidra nu e niciodată de partea ta.
Cum ar fi să împrumutam timp din zilele în care nu avem ce face?
Cel mai bogat om din univers este cel care are cheia la Magazinul de Timp. Poţi să cumperi o tonă de minute şi sunt sigură că nu-ţi va cere 2 riduri şi nici 3 fire albe, pentru ca nu a făcut pact cu diavolul. Nu dă împrumuturi pentru că ştie că nu vei putea restitui niciodată, doar vinde.
Culmea, de fiecare dată când intri în acest magazin decorat cu ceasuri, vânzatorul seamănă cu tine, indiferent cum te-ai îmbrăca, el este mereu ca tine…poate şi pentru că singurul om de la care poţi cumpăra timp eşti tu însuţi…dar asta e altă poveste.
Acest vanzător ambulant care îşi mută afacerea dintr-un oraş în altul, este în mare competiţie cu cel de la Magazinul de Fericire, unde muşterii stau la cozi uriaşe zilnic şi fiecare iese de acolo cu un zâmbet enorm pe buze şi un soare mare în braţe. Muşterii lui însa, ies încet, parcă merg în reluare, pentru că au timp…

Comentarii