Liniste

 Nuta Istrate Gangan

 WomanWithW

...asa este...confundam nefericirea cu nemultumirea.Si e normal sa fie asa pentru ca acestea doua merg mana in mana.
Doar daca esti calugar budist si te multumesti numai cu haina de pe tine,atunci  probabil ,iti permiti sa elimini nemultumirea din nefericire si multumirea din duet si devii,simplu,fericit:)
Cred ca oamenii nefericiti se impart in patru categorii:
        Tristi,amari,acri si dulci-amarui.
Pare amuzant ,stiu,dar ...stai un pic si cugeta:)

Cei tristi si nefericiti au trecut prin iad si nu si-au mai revenit niciodata.Si "iadul" poate avea multe definitii in situatia de fata.De obicei il asociez cu moartea unei fiinte dragi.
"Raneste-ma cat vrei,nici o rana nu va putea fi la fel de adanca precum aceea care m-a transformat in cel ce sunt astazi"

Cei amari au avut partea lor de nefericiri si nu indraznesc sa mai creada ca ceva bun este pregatit si pentru ei...Undeva...Curand...
De obicei chestia asta amara ca fierea iti inunda fiinta ori de cate ori iti amintesti de toate relatiile esuate prin care ai trecut.Acesti oameni sunt oamenii lui "Asa a fost sa fie".

Cei acri sunt de obicei nefericitii care se complac in situatii nefericite(relatii ,joburi)din cauza profitului material,convenientei,"ochilor si gura lumii".Acesti oameni sunt oamenii lui"Rau cu rau ,dar mai rau fara rau":)
Se "cuibaresc" confortabil in situatii caldute doar pentru ca sunt asigurati material si traiesc nefericiti si acri .Si "spoiti" bineinteles ...Cu zambete false si cu masini scumpe.Au momente cand nu se suporta pe ei insisi. Si,din cand in cand,isi scot capsorul afara si improasca cu venin ieftin.Si asta este singura "fericire" mai acatarii cu care se trateaza.

Preferatii mei sunt dulci-amaruii:)
Oamenii care spera,care stiu ca fericirea nu este altceva decat linistea de zi cu zi.Stiu asta ,au trecut prin asta,au fost fericiti...Apoi ceva sau cineva,"s-a intamplat".
Nu le este prea greu s-o ia de la capat doar pentru ca stiu valoarea linistii.Au nevoie doar de un impuls,doar de un umar puternic si un zambet increzator.

Dar...pentru tot restul vietii vor ramane niste fericiti dulci-amarui.Pentru ca un om inteligent apreciaza mau mult drumul parcurs pana la atingerea scopului final decat scopul in sine.



Comentarii