"Aici e locul unde se luptă neîncetat viaţa cu moartea". Iată cele mai misterioase lacuri din lume

Planeta noastră este plină de locuri învăluite în mister, de o frumuseţe rară, care atrag atenţia a milioane de oameni prin elementele naturale care se îmbină cu graţie. Antena3 prezintă un material inedit cu cele mai interesante lacuri din lume, unde se află şi ce le face atât de speciale.

1. Lacurile Kelimutu, Indonezia


Kelimutu este un vulcan aproape de oraşul Moni din Indonezia. Ce face atât de special acest vulcan sunt lacurile de diferite culori care se află în craterul vulcanului. Primul lac se numeşte Tiwu Ata Mbupu (lacul spiritului oamenilor), iar cel de-al doilea se numeşte Tiwu Nuwa Muri Koo Fai (lacul spiritelor celor tineri). Potrivit locuitorilor, aici este locul unde viaţa se bate cu moartea.

2. Lacul care fierbe, Dominica


Temperatura apei atinge cu uşurinţă 92 de grade Celsius, iar testele arată că aici ouale se fierb în câteva minute.

3. Lacurile care explodează - Lacurile Monoun, Nyos, Kivu - Africa Centrală


Lacul este plin de CO2, distrugând fauna şi flora din jurul lacului. De mai multe ori pe ani, lacul erupe ca un vulcan, omorând vieţuitoarele din jurul sau.

4. Cel mai înalt lac - Ojos del Salado, Argentina/Chile



Se află la 6390 metri altitudine deasupra nivelului mării şi are un diametru de 100 de metri. Muntele Ojos del Salado din cauza locației sale în apropiere de deșertul Atacama are condiții foarte uscate, cu zăpadă rămasă din timpul iernii doar pe vârf. În ciuda condițiilor în general uscate, lacul Ojos del Salado este un lac permanent.

5. Lacul Meduzelor,  Insulele Palau



Lacul meduzelor adăpostește milioane de meduze aurii care migrează în fiecare zi de la fundul lacului spre suprafață. Meduzele sunt absolut inofensive datorită schimbărilor genetice care au survenit în timp. Micuțele meduze au ajuns pe acestă insulă în urmă cu aproximativ 12.000 de ani în urmă, atunci când Oceanul Pacific s-a retras, dând astfel și naștere insulei. Rămânând blocate în lac și, neavând nici un prădator natural, acestea s-au înmulțit excesiv.

Surse: antena3.ro & yuppy.ro & ro.wikipedia.org

Comentarii

Trimiteți un comentariu