CAFEAUA DE SEARA! cand oamenii uita sa mai fie oameni!

Bun, stiti ca atunci cand vreau sa spun ceva ce ma apasa pe suflet, nu ezit, nu caut moduri demagogice sau filozofice de exprimare, ci spun cat mai direct cu putinta!
   Avanlansa de stiri din ultimele zile referitor la cum sunt respectate drepturile sociale in Romania, nu m-a lasat impasibil nici pe mine, fie ca a fost vorba despre sarmanul om din Mehedinti care in pragul disperarii pentru ca-i fusese taiat ajutorul social, singura sa sursa de venit, a cerut sa fie eutanasiat, fie ca este vorba despre copii, mici sau mari, care au nevoie de ajutor social ca sa traiasca, fie ca este vorba despre oameni simpli ce au muncit o intreaga viata, au platit taxe si impozite , la stat, iar atunci cand au nevoie de ajutor statul le intoarce spatele cu nonsalanta! Multi ar zice ca asta este tranzitia dinspre comunism spre democratia, o grea si dureroasa tranzitie care lasa urme atat de adanci pentru unii incat nu mai pot supravietui!
 Societatea in care traim tinde sa se transforme intr-o jungla urbanizata, in care cei lipsiti de ajutor, cei sarmani, cei care sunt bolnavi raman fara sprijin, fara nici cea mai mica sustinere!
   
   Replica zilei am citit-o pe blogul Claudiei (Doar Eu) care in marinimia sufletului sau incearca sa ajute colectarea de fonduri pentru o fetita pe numele sau Bibi!
 Spuneam de replica zilei : ''fetita asta are nevoie de bani ca sa traiasca'' !
         Pe cat de adevarat si dureros ar fi, asta este realitatea, suntem in stadiul in care banii ne decid soarta si mai mult de atat, ne decid viata! Stiu, asa a fost de cand lumea, desi parea ca se schimba usor, usor, dar parca niciodata nu a sunat mai urat decat acum, cand mai marii nostri lideri hotarasc sa imprumute bani altora, pentru a-i ajuta sa-si spele greselile, uitand ca oamenii lor, poporul lor sufera, sufera neavand nici cea mai vaga idee despre ceea ce inseamna asistenta si ajutor social!


 Buna seara prieteni! Puneti-va armurile, cuvinte grele au sa curga, dar toate vor fi doar pentru a trezi apatia unora ce se joaca de-a Dumnezeu!

Comentarii

  1. salutare Tlaloc! ai armura si sabia pregatita? :))

    RăspundețiȘtergere
  2. eu ascut creionul, tastele...sau limba?:))

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu am armura sunt doar un om! Ca un om, as vrea ca si ceilalti oameni sa aiva dreptul la viata!

    RăspundețiȘtergere
  4. creionul e foarte bun, caci din el vor iesi cuvinte , cuvinte ce poate vor reusi sa exprime mai mult decat orice altceva!

    RăspundețiȘtergere
  5. buna seara! Nu, absolut nimeni nu are voie sa se joace de-a Dumnezeu! Pentru ca nimeni nu are drept de viata sau de moarte asupra altcuiva! Nimeni nu poate conditiona pe altcineva sa traiasca sau sa moara!

    RăspundețiȘtergere
  6. si cand ma gandesc la ce spunea Tlaloc! cati nu sunt in situatia de a nu avea nimic...si totusi nimeni nu.i ajuta, nici chiar cei care ar trebui sa se ocupe de asta!

    RăspundețiȘtergere
  7. Buna seara!

    Multumesc Liviu pentru preluarea acestui caz. :) E o mana d eom ce isi doreste sa traiasca! :) Cand i-am vazut zambetul, nu m-am putut abtine. Nu vreau sa fiu rea... insa, am daruit cuiva un bilet la teatru..si nu a stiut sa spuna multumesc..mai bine ajut un copil sa traiasca. :)

    RăspundețiȘtergere
  8. http://www.adevarul.ro/locale/turnu-severin/Vrea-eutanasiat-sarbatoreasca-venirea-Craciunului_0_604739868.html

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna seara!

    Multumesc Liviu pentru preluarea acestui caz. :) E o mana d eom ce isi doreste sa traiasca! :) Cand i-am vazut zambetul, nu m-am putut abtine. Nu vreau sa fiu rea... insa, am daruit cuiva un bilet la teatru..si nu a stiut sa spuna multumesc..mai bine ajut un copil sa traiasca. :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Am citit stirea. E trist ca oamenii au ajuns sa gandeasca asa

    RăspundețiȘtergere
  11. Din cate vad primarul si prefectul nu se inteleg... iar oamenii sufera.

    RăspundețiȘtergere
  12. Din pacate am trecut doar sa va salut si sa va doresc o seara cat mai placuta.Sper ca in curand o sa pot sta mai mult cu voi.

    Va pupicesc si o seara frumoasa va doresc>:D<

    RăspundețiȘtergere
  13. buna seara Dream! ma bucur sa te revad!

    RăspundețiȘtergere
  14. Eu nu inteleg de ce preotii nu se implica sa-i ajute pe cei care au atata nevoie de bani! Anul trecut au avut OFICIAL un venit de peste 100 milioane de euro! Dar nu vezi pe unul, in frunte cu Patriarhul, sa se intereseze de soarta amaratilor si sa-i ajute!

    RăspundețiȘtergere
  15. e trist, trist cand tocmai cei ce ar trebui sa dea cea mai mare dovada ca suntm oameni cu suflet mare...tocmai ei...nu fac nimic...preotii ///evident generalizez, desi imi e clar ca foarte multi preoti ar face, pentru ca stiu, multi sunt intradevar slujitori ai lui Dumnezeu

    RăspundețiȘtergere
  16. Nici eu n-am inteles niciodata. In schimb se construiesc biserici si catedrale... si tot cu bani de la cei saraci.

    RăspundețiȘtergere
  17. chestia cu biserici si catedrale nici eu nu am inteles.o, mai ales ca nu de biserici aveam nevoie! desi..pèoate asta e doar o miscare de contracarare a altor religii si secte...ce au ajuns si in romania

    RăspundețiȘtergere
  18. Poate ca ar fi preoti care ar ajuta, dar e un sistem foarte performant prin care se colecteaza bani de la parohii. Am auzit de preoti ajunsi in pragul depresiei fiindca nu mai indraznesc sa ceara taxe de la enoriasii lor.

    RăspundețiȘtergere
  19. nu e nici pe departe vorba de secte, ci doar ca vor sa aiba cat mai multe biserici pentru ca sunt foarte multi preoti si au nevoie de.. loc de munca. Si de strans bani, desigur.

    RăspundețiȘtergere
  20. pai locuri de munca ar fi! sincer daca un profesor, un inginer sau medic a ajuns sa munceasca pe o cu totul alta meseria..atunci poate si preotii ar trebui s.o faca!

    RăspundețiȘtergere
  21. Pai normal ca nu, pentru ca nu de acolo vin banii. Ci din donatiile enoriasilor.

    RăspundețiȘtergere
  22. Preotilor li se da parohie noua, dar trebuie sa-si construiasca biserica. Sa vad eu cum ar reusi un profesor sa stranga bani de la comunitate ca sa-i ajunga sa ridice o scoala

    RăspundețiȘtergere
  23. ne mutam in real time? pe varianta de comentarii facebook, tot aici pe pagina?

    RăspundețiȘtergere
  24. Buna seara Liviu, buna seara tuturor. Vrea sa-ti multumesc pe aceasta cale pentru nominalizarea facuta (www.radiocatch22.com Londra). Timpul care pentru mine nu este suficient niciodata m-a intarziat in a-ti multumi si multumi tuturor de pe MWB. Am discutat ceva mai devreme despre acest caz dezbatut de mine destul de pasional pe FB. Din nefericirea stirea nu a fost bine scrisa.Dar problema, de fapt problemele exista. Astea sunt lucruri care cu adevarat merita dezbatute si eu personal am luat si voi continua sa iau atitudine. "Enough is enough". Eu chiar o sa lansez o campanie legat de aceste probleme. O sa aduc si cateva solutii sau cel putin cateva puncte de vedere fresh

    RăspundețiȘtergere
  25. Maddie, nu ai pt ce sa.mi multumesti! suntem aici si poate ca e timpul sa ne facem auziti!

    RăspundețiȘtergere
  26. sigur a venit timpul sa ne facem auziti

    RăspundețiȘtergere
  27. Maddie, felicitari pentru initiativa! Eu te sustin!

    RăspundețiȘtergere
  28. Multumesc. Cel mai important este sa fim uniti. Singuri, 2 -3 voci indiferent cat de puternice ar fi nu vor putea face vorbelor arogante pline de nesimtire si indiferenta ale autoritatilor romane care nu misca nici un deget. Campania electorala se apropie si de data asta nu mai trebuie sa ne lasam mintiti cu buna stiinta.

    RăspundețiȘtergere
  29. sa speram ca va fi asa, sa fim destul de intelepti incat sa alegem raul cel mai mic, pentru ca nu cred ca mai exista un numar semnificariv de oameni buni care sa faca politica

    RăspundețiȘtergere
  30. unde.i unul nu.i putere la nevoi si la durere, unde.s multi puterea creste ;)

    RăspundețiȘtergere
  31. problema este ca deja se pregateste fraudarea alegerilor prin treaba asta cu votul prin corespondenta. Ei sunt consitienti ca romani din tara chef si putere sa se duca la vot nu mai au. Iar recensamantul s-a facut in primul rand pentru asta. Sa se afla cati romani sunt IN si cati OUT.Acum se bazeaza pe voturile diasporei. Eu cel putin nu am de gand sa le dau votul meu si nici nu nu-i voi lasa sa mi-l fure.

    RăspundețiȘtergere
  32. eu chiar trebuie sa ma documentez pe treaba asta...ca nu.mi place cum suna ;)

    RăspundețiȘtergere
  33. In felul acesta ii ajuti si pe cei ramasi in tara si care mai au un rest de speranta ca sa mearga la vot.

    RăspundețiȘtergere
  34. Despre recensamant asa am inteles si eu.

    RăspundețiȘtergere
  35. treaba grava este ca din nefericire nu exista nici macar o voce puternica, o imagine curata care sa se ridice. Sunt aceeasi, se sustin unii pe altii, se ajuta, se apara. Asta ma sperie cel mai mult. In momentul de fata nu exista o a doua optiune. Sau cel putin nu o vad eu. Asa ca si eu ma voi mai documenta. Legat de "lupii tineri" care vor iesi la atac. Pentru ca vor iesii. Mai pica cate un capat, doar pentru a se mai spala cate putin.

    RăspundețiȘtergere
  36. Carmen, nu sunt analist politic desi am fost ani la rand legat de tot ce inseamna politic si sincer foarte rar citesc presa romaneasca, dar in reteaua mea de FB am si ziare. Asa imi mai pica privirea pe cate un articol. Cum a fost si cazul Mehedinti. Dar stiu ce se intampla aici. Iar recensamantul am fost convinsa de la bun inceput ca asta este motivatia reala.Ma bucur ca imi confirmi asta. Dovedeste ca nu ma insel nici macar acum. Ma face sa fiu bucuroasa ca n-am acceptat nici o oferta politica.Mare parte a fostilor mei colegi de radio sunt bagati adanc in treaba asta. Pentru ca aveau nevoie de "lupi tineri" imagine buna, charm. Dar ei sunt doar de fatada.

    RăspundețiȘtergere
  37. Nu sunt nici eu foarte informata, tot zvonuri. Iar despre clasa politica...e atat de corupta incat daca cineva "proaspat" se amesteca pe acolo, ori se adapteaza, ori fuge mancand pamantul. Nu cred ca mai e cale de mijloc, sau ca vreo buna intentie ar putea schimba ceva. Asa ca te felicit pentru ca n-ai acceptat nici o oferta. Mare pacat insa ca nu vad vreo iesire din situatia asta, alta in afara de schimbul a cateva generatii:| Oasele mele poate se vor bucura vvreodata:))

    RăspundețiȘtergere
  38. campanie foarte bine gandita. voi folosi si radioul la maxim si orice mijloc de comunicare.

    RăspundețiȘtergere
  39. Sincer. E datoria noastra sa incercam.De azi inainte chiar o sa stau cu ochii pe tot ce se intampla in Romania. Vreau sa formez un grup de opinie care sa fie vocea pe care sa o auda chiar dc ei ne ignora cu aceeasi nesimtire. Eu o sa-i iau pe toti la vorba.. de la mic la mare.. si o sa-i pun pe tava publicului. Negativ sau pozitiv. Dc refuza dialogul atunci stim cu cine avem de a face. Poate ca e timpul sa iasa cu adevart cineva "fresh" la suprafata. . Iar dc nu reusim cu vorba buna pentru ca e si varianta asta... probabil caca boicotarea alegerilor este o alta varianta.

    RăspundețiȘtergere
  40. Ma retrag si eu ca am trecut in ziua de maine:) Noapte buna>:D<

    RăspundețiȘtergere
  41. Succes Maddie, iti doresc din tot sufletul!

    RăspundețiȘtergere
  42. ar cam fi timpul da! dar sa incepem cu calm, incet si intelept! cuvantul majoritatii se va auzi, ca intotdeauna!

    RăspundețiȘtergere
  43. noapte buna! suntem aici Maddie, sprijin!

    RăspundețiȘtergere
  44. Multumesc. Tinem legatura. Noapte buna.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu