Un apel de la fondatorul Wikipediei, Jimmy Wales

Este posibil ca Google să deţină aproape un milion de servere. Yahoo are aproximativ 13 000 de angajaţi. Noi avem 679 de servere şi 95 de angajaţi.

Wikipedia este al cincilea site pe internet, servind 450 de milioane de oameni diferiţi în fiecare lună – cu miliarde de vizualizări ale paginilor.

Comerţul este binevenit. Reclama nu este ceva malefic. Dar nu aparţine acestui loc. Nu la Wikipedia.

Wikipedia este ceva special. Este asemenea unei biblioteci sau a unei grădini publice. Este ca un templu al minţii. Este un loc unde cu toţii putem merge să gândim, să învăţăm, să împărţim din cunoştinţele noastre şi celorlalți.

Când am fondat Wikipedia, aş fi putut să o transform într-o companie pentru profit, cu anunţuri publicitare, dar am decis să fac ceva diferit. Noi toţi am muncit din greu de-a lungul anilor pentru a o menţine eficientă şi simplă. Ne îndeplinim misiunea şi lăsăm risipa pentru alţii.

Dacă fiecare persoană care citeşte acest mesaj ar dona 5 dolari, nu ar mai fi nevoie decât de o singură zi pe an pe care să o dedicăm strângerii de fonduri. Dar nu toată lumea poate dona. Şi asta nu e o problemă. În fiecare an, îndeajuns de mulţi oameni decid să doneze.

În acest an vă rugăm să contribuiţi cu 5 dolari, 10 euro, 1000 de yeni sau orice altă sumă credeţi că ar ajuta şi susţine Wikipedia.

Vă mulțumesc,
Jimmy Wales
Fondatorul Wikipediei

Pentru a dona accesaţi https://donate.wikimedia.org.

Comentarii