Tara tuturor oportunitatilor

Traind in tara noastra o iei razna cate putin. Doar in Romania unde sistemul sanitar e la pamant si pentru un banal consult trebuie sa dai bani grei pentru putina atentie, unde profesorii sunt ignorati sistematic si aratati cu degetul de catre suprema conducere, unde hotia, violurile, crima si escrocheriile sunt in floare favorizate de un sistem bolnav si corupt, numai intr-o astfel de Romanie se puteau plati despagubiri detinutilor. Pentru conditii inumane de incarcerare - ce sa spun, ca "el" a fost un ingeras cand i-a dat in cap babutei de la etajul 2.


Deci sa inteleg bine: un individ fura, violeaza, mutileaza pe cineva sau savarseste o crima si odata ajuns in inchisoare doreste conditii de "cazare" mai bune decat avea acasa, mai bune decat au oamenii de rand, care muncesc pe branci pentru o bucata de paine (fara sa le treaca prin minte sa dea in cap altcuiva pentru cativa banuti si un telefon mobil). Solutia? Hai sa dam statul in judecata! Si cum era de asteptat statul pierde si fiecare lichea primeste cateva mii de euro. Bani pe care tot contribuabilul ii scoate din buzunar.


Bun, conditii grele, apa nepotabila, gandaci... nimic nou. Adica apa nepotabila avem toti la robinete in apartamente (singura diferenta este ca noi o platim cu bani grei). Multi dintre oamenii care muncesc cate 12 ore pe zi pentru salariul mediu pe economie, nu o duc mai bine. Nu-si permit nici strictul necesar unui trai decent, iar un mic rasfat iese total din discutie.
Sau isi inchipuie cineva ca spitalele care colcaie de gandaci, unde nu beneficiezi de tratament gratuit (desi esti cu asigurarile la zi), fiind nevoit sa-ti platesti fiecare pastila si avand drept bonus acreala unui personal medical care se crede dumnezeul fiecarui amarat care are ghinionul de a nimeri in "mica imparatie", ofera conditii mai stralucite de "cazare"!?


As putea continua cu o lista intreaga de conditii inumane de trai pe care le gasesti la tot pasul in mult iubita noastra patrie. Conditii inumane, oferite cetatenilor platitori de taxe si impozite.


Si tot noi trebuie sa ne cerem scuze si sa le platim despagubiri "baietilor buni" pentru ca nu am avut inspiratia sa le oferim cazare la un hotel de 5 stele, cu jacuzzi. In curand vom ajunge sa le multumim hotilor de buzunare pentru atentia cu care ne-au coplesit taindu-ne posetele, furandu-ne portofelele sau cand "din greseala" nimerim cu un ochi in pumnul unui jmecher...


Ce mai conteaza ca o femeie violata ramane cu traume psihice pe viata, iar individul primeste o pedeapsa intre 2 si 5 ani, din care face doar un an si jumatate si este eliberat pentru "buna purtare"!? Asta e ceva ce nu pot pricepe eu: cum adica este eliberat pentru "buna purtare"? Ce-a facut? A dat saru'mana la gardieni, n-a violat vreun coleg de "camera", s-a spalat pe dinti regulamentar, a facut pipi fix in vasul de toaleta si nu pe langa??


Multi dintre acesti indivizi recidiveaza la scurt timp dupa ce au fost eliberati iar noi le cerem scuze pentru conditiile oferite si le platim despagubiri.
Evident in cazul violului femeia a fost "vinovata", trecand prin fata "bietului mielusel" si provocandu-l printr-un comportament specific de "lelita balcanica" dupa cum considera un reputat (!?) expert criminalist. (T. Butoi)


Dar oare de ce ma mir si ma revolt? Doar in tara noastra anormalitatea devine normala. In ultimii ani Romania a devenit taramul tuturor posibilitatilor, tara hotilor de toate categoriile, a functionarilor corupti si lenesi. Nu stiu de ce reusim sa copiem asa bine doar relele de la altii, fara sa se lipeasca si ceva bun de noi...

-Dara Andrei

Comentarii

Trimiteți un comentariu