Obiceiuri şi tradiţii: Sf. Andrei îţi aduce viitorul soţ în vis, te lecuieşte de boli, te scapă de farmece şi blesteme

Miercuri, pe 30 noiembrie îl celebrăm pe Sf. Andrei, „primul chemat" dintre apostolii Mântuitorului, după Sf. Ioan Botezătorul. Zi potrivită pentru ritualuri de vindecare a bolilor, alungarea farmecelor, blestemelor, spiritelor rele şi atragerea norocului în căsnicie.

Foto: shutterstock




Rugăciunea care-ţi aduce însănătoşirea


Dacă ai probleme de sănătate, de Sf. Andrei mergi la biserică, ia o crenguţă de busuioc şi apă sfinţită. Acasă, pune-le într-un vas de lut nou, fă-ţi semnul crucii de trei ori şi rosteşte următoarea rugăciune: „Tată ceresc, Tu ştii luptele pe care le experimentez - durerea şi disperarea. Tu ştii dorinţa inimii mele să fiu vindecat de această boală (spune-ţi suferinţa). Te rog acum, acordă-mi atingerea Ta vindecătoare. Ştiu că Tu poţi să mă vindeci, exact ca în vremurile Bibliei."

Usturoiul de fereşte de spiritele rele


Noaptea Sf. Andrei este considerată şi noaptea Strigoilor, a celor trecuți în nefiinţă care nu şi-au găsit liniştea. Aşadar, pentru a îndepărta spiritele care-ţi pot bântui casa, e bine să ungi tocurile uşilor şi ferestrelor cu doi căţei de usturoi.

Pune-ţi grâu sub pernă ca să-ţi visezi uristul

Dacă eşti necăsătorită, poimâine, în Ajunul Sf. Andrei pune-ţi sub pernă 41 de boabe de grâu. Se spune că te soarta ta va fi bărbatul care-ţi va apărea în vis furând grâul. În cazul în care nu vei respecta acest ritual de căsătorie, în cursul zilei de mâine coace o turtă sărată şi mănânc-o înainte de culcare. Se crede că ursitul îţi va aparea în vis pentru a-ţi oferi apa.

Sarea şi boabele de grâu te apără de blesteme


Ia un pumn de sare grunjoasă şi nouă boabe de grâu. Încălzeşte sarea până când începe să frigă şi pune-o pe o placă din lemn de tei sub formă unei grămăjoare. De jur împrejurul ei pune boabele de grâu sub forma unui cerc. Cu mâna dreaptă întinsa deasupra sării calde spune cu voce tare, de trei ori: „Mă eliberez de tot ceea ce este negativ în mine şi în jurul meu şi rămân curat."

 Alice B.

Sursa: Cancan

Comentarii

  1. ;;) sunt curios sa aflu mai multe despre ''acele vise''...cum au fost :D....cu detalii... :))

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu