30 nov. 2011

Nopţi magice în miez de iarnă 2

S-au adunat la un loc toţi magi şi vrăjitoarele şi ursitoarele şi toate duhurile sfinte să creeze prăjitura fermecată a sărbătorilor de iarnă. Reţeta sună astfel: se amestecă la un loc, cu o lingură de aur, zăpada ce stă pe casă ca o blană de urs polar, o pereche de patine vechi găsite în pod, patru globuri roşii şi o linie de beteală, bunicii şi coşul de jucării încărcat pentru nepoţi, o gospodină care a lustruit până la sclipire toată casa cu un simplu burete, o oală aburindă de sarmale şi un bol de maioneză, câteva ace de brad parfumat, un ornament cu nouă reni cu zurgălăi, mii de fundiţe şi alte câteva sute de petarde şi o sticlă mare mare de şampanie cu gust de caisă. Mai trebuie pus în amestec şi patru foi de mătrăgună, să ţină departe supărarea şi boala, o întreagă coamă de leu, să dea putere licorii, un păianjen cu burtă mare, să invite musafirii, o bufniţă înţeleaptă cu ochelari, pentru armonie, un strop de vanilie pentru romantism şi o linguriţă de vise. Amestecul trebuie ţinut la rece, de preferat pe balcon şi nu în frigider, să prindă iz de iarnă timp de câteva ore bune, apoi trebuie băgat în cuptorul de magie, la foc mediu, până când va căpăta culoarea dorită. Eu vă doresc tuturor poftă la sărbătoare!

Autor-Cora

2 comentarii:

  1. Cea mai buna reteta!!!!! Cu optimism si foarte usor de facut! It's a must do!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte feminin articolul, insa foarte creativ. Nu m-am gandit niciodata asa, la amestecul respectiv. Foarte original!!!
    Gote

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postare prezentată

BLOG POWER!

Asa cum am decis aseara, astazi este prima editie a concursului de blogging interactiv Blog Power, menit sa stimuleze creativitatea bloggeri...