Multumesc!

Cuvintele simple sunt cele mai puternice de obicei: Te iubesc, Multumesc, Esti frumos, Te urasc. Multi incercam in diverse conjuncturi sa iesim in fata folosind cuvinte pompoase…ca deh, facem si noi impresie buna. De multe ori insa ne incurcam in explicatii alambicate din care nu mai stim cum sa iesim.
Cred ca oamenii sufera de o lipsa de politete fenomenala, ce sa mai vorbesc de maniere si norme de conduita. Tind sa cred ca totul incepe de la acel simplu : Multumesc! care este rostit tot mai rar.
Cum omul de langa tine nu iti este dator cu nimic, de fiecare data cand primeste un ajutor, gandeste-te mai degraba la a multumi frumos, decat la ce cadouri poti da.
Acest cuvant ar trebui sa fie folosit in orice imprejurare, in familie( pentru ca sunt apropiati nu inseamna ca uiti sa apreciezi), printre prieteni, cu necunoscuti, la cumparaturi. Daca vanzatoarea nu-ti raspunde, nu te supara, a trecut in alta epoca si e posibil sa nu mai auda bine din cauza vremurilor prin care trecem.
Asa cum oamenii au invatat sa salute, pot sa spuna si aceste cuvinte simple, de fiecare data cand este nevoie.
Invatam si pe altii respectul si aprecierea. Toate acestea nu costa absolut nimic, nici macar un dram de mandrie sau orgoliu.
Imi plac oamenii politicosi, cu masura dar nu sufar de Teoria formelor fara fond a lui Titu Maiorescu, nici in scris, nici in comportament.
Orice cuvant pe care il spui are o mare incarcatura asupra celuilalt, chiar daca nu iti dai seama. La manie se arunca cu ele precum niste sageti otravite. Ia o pauza si ma bine razbuna-te pe obiecte decat pe oameni. Ele nu riposteaza si nu au memorie.
Multumesc ca m-ati citit!

Comentarii

Trimiteți un comentariu