Ma-ntelegi....pac-pac??!!

WomanWithW

by Nuța Istrate Gangan on Monday, November 28, 2011 at 9:42pm
I-am povestit unui american intamplarea prin care un om simplu, fost oier  a ajuns miliardar.Wow...this is the Romanian Dream.
Mda...Este nu-i asa?Visul multora este sa plece de jos si sa ajunga sus.Normal.
Eu admir acesti oameni.Iti trebuie curaj,multa munca,indrazneala,inteligenta ,puterea de a risca,nopti scurte si zile lungi de munca istovitoare...Normal,oamenii care fac din c...t bici si apoi il fac sa si pocneasca merita toata admiratia semenilor lor.
Si totusi unde a gresit omul nostru ?
A avut c...t,a facut biciul,i-a aurit mânerul,si pocneste de-i face si pe printii din Dubai sa se-nverzească la auzitul pocnetului.Unde-i bubu?
Cum naiba sa-i explic americanului  si sa-l fac sa-mi inteleaga durerea?
Lui chestia i se pare WOW,mie mi se pare...Hai mă...du-te mă...las-o măi jos ca macane si nici nu-i o afurisită de rață!

Pe bune acum...cât de tare s-ar fi  distrat cei de la Bentley daca primeau comanda lui Nea G.,privind capacele de aur ale  rotilor cu pricina(rotile care sustineau  masina aia fantoma despre care bubuiau ziarele romanesti,cum ca ar fi dar de nunta pentru dinamovist:).
Sunt absolut sigura ca au mai primit ei comenzi de genul acesta,dar din tări in care aurul negru se transformă destul de ușor in aur galben...dar daca comanda le-ar fi venit din România sunt convinsa ca ar fi zambit superior si ar fi folosit si ei una din expresiile echivalente celei cu  chelul si tichia de margaritar.
Dar,daca Nea G. ar fi fost un om modest,daca ar fi stat in banca lui,cuminte si politicos,om simplu,cu terenuri ,case si echipa de fotbal, cu credinta-n Dumnezeu si  in cinzeci de icoane...pe care nu le-ar fi poleit in aur...pentru ca ,precum stim cu totii ,nici macar Cel De Sus nu are gusturi atat de scumpe...dimpotrivă parcă,as zice eu...alta ar fi fost povestea,nu-i asa?
Visul Romanesc s-ar fi asemanat cu visul american.Atat cat a mai ramas si din visul ăstora.
Omul meu nu intelege unde-i baiul...un simplu om, devenit miliardar, iși satisface niște mofturi.Whats the f'ing problem?Și tipul mai este și amuzant pe deasupra.Și construieste si biserici.Pe bune,unde este problema?:)
Suntem noi românii ceilalți invidiosi?
Merge omul la o nunta ,danseaza si el  ca tot omul si a doua zi toti stam cu gurile cascate la TV sa-l vedem pe Nea G.scuturandu-si nadragii.Care-i nebunul si care-i pionul?
Nea G.,in opinia mea este produsul unei societati .Nimeni nu l-a inventat si nici nu s-a inventat singur.Noi ,societatea l-am inventat.Votandu-i pe cei care au facut legile...legi care,daca nu au fost incalcate,cu siguranta au fost ocolite sau sarite ...Sau interpretate.Stiti bancul ala deloc banc, cu smecherii,prostii, boii si balustrada legala.Nea G.,a fost smecheru' .Ca ne place ,ca nu ne place asta-i adevarul.Da-i nebunului baston de maresal si va fi in stare sa-ti conduca o armata intraga.Spre victorie sau spre dezastru.
Ne putem bate cu pumnul in piept pana cand ne resuscitam singuri,dar,adevarul este ca  toti am dat o mana de ajutor intr-un fel sau altul .
Care publicatie s-ar vinde mai repede?Un volum de versuri de 3 lei sau un ziar de 3 lei in care Nea Gigi il besteleste pe nu stiu care jucator?

Asa ziceam si eu :(

Presa il agita pe Nea G. asa cum un copil obraznic agita un caine printr-un gard ,cu un bat.
Si rolurile se inverseaza si nu mai stii care-i copilul obraznic si care este catelul zgandarit:)
Ma uitam ieri "la romani"(TV).Se vorbea despre averile manelistilor in vreme ce se derulau imagini cu unii mai cunoscuti cantand ,cu bacnote euro lipite de fruntea transpirata.Si laudandu-se cu ultimele jucarii Ferrari achizitionate.Sau primite cadou:)
Pe cuvant ca nu am nimic cu muzica lor.Nu-mi place ,n-o ascult.Nici melcii nu-mi plac:)Nu am nimic cu ei,dar nu-i mananc,intelegi?
Fiecare canta ce poate.Fiecare asculta ce doreste.Pe mine ma enerveaza ala care i-a lipit bacnota manelistului pe frunte.Ala l-a "inventat":)
.....................................................................................................................................................................
Americanul meu zambeste americaneste.El stie una si buna.Si nu vede nici o problema.Si apoi daca stau bine si ma gandesc,nici concetatenii mei nu prea inteleg care-i baiul.
"Cine poate oase roade...Cine nu ...:(

Comentarii

  1. Eu văd o problemă şi în faptul că astfel de oameni îşi trăiesc viaţa la televizor şi în presă. Ar putea să îşi pună tichie de mărgăritar la ei acasă în prezenţa familiei şi a prietenilor şi n-ar afecta pe nimeni, dar aşa devin model pentru cei care, ca şi americanul despre care povesteşti, nu înţeleg care e baiul. Şi intrăm într-un cerc vicios, promovăm kitsch-ul şi non-valoarea şi "educăm" indivizi care le vor adopta ca ideal şi ca stil de viaţă.

    RăspundețiȘtergere
  2. de-ai sti ce fata am facut cand l-am vazut pe Copilul Minune cu euro lipit pe frunte.Eu am plecat din tara inainte de revaesarea manelelor .M-am intors intr-o vacanta si am ramas muta de uimire cand am vazut un reporter de la TVR1 prezentandu-l ca pe o mare vedete pe acest manelist.Purta un trening galben stralucitor si vorbea ca o cizma si era pe postul national.

    RăspundețiȘtergere
  3. Omul simplu, fostul oier avea in 1989 o avere de 150.000 de dolari. N-a plecat de jos.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ciobanii gospodari au fost intotdeauna bogati.Omenii cei mai bogati din zona Bran pe vreamea lui Ceausescu erau ciobanii.
    Dar ...cati ciobani au ajuns euro-parlamentari :)?

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu