Golful Halong-Vietnam! Una din cele 7 minuni ale naturii!


Golful Halong din Vietnam a fost recent ales ca fiind una dintre cele 7 minuni ale naturii! In largul golfului se afla mii de insule de diferite marimi si forme, toate alcatuind un multi-ecosistem cu o bio-diversitate unica in intreaga lume, regasindu-se aici elemente tipice biosistemelor tropical, oceanic si de tarm maritim! Golful se intinde pe o lungime de aproape 120 de kilometri de-a lungul coastei vietnamese, insumand o suprafata de aproximativ 1553 kilometri patrati! Marea majoritate a insulelor ce se afla in largul golfului sunt de dimensiuni foarte mici, nefiind locuibile! O alta caracteristica a insulelor ce se afla in largul golfului este existenta de mini-lacuri in interiorul insulelor, una dintre cele mai mari insule Dau Be avand chiar sase astfel de lacuri! Unicitatea golfului consta si in faptul ca foarte multe insule au grote la nivelul apei, permitand trecerea dintr-o parte in alta pe sub insula! Climatul zonei este unul unic, tropical, umed si tipic insular cu doua anotimpuri, unul cald si umed, vara, celalalt uscat si rece, iarna!
In cele ce urmeaza veti regasi cateva imagini reprezentative ale unei zone recent stabilite ca fiind o minune a naturii!

















*sursa foto: new7wonders

Comentarii

  1. Superbe poze...aici chiar merita sa iti faci un concediu cu familia...dar ajungem la problema banilor si ne trezim brusc dintr-un vis prea frumos...:)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu