CAFEAUA DE SEARA! in timp!

Ascultam in seara asta o melodie ce o gasisem din ''greseala'' surfand netul, multi dintre voi si-o aduc aminte, T-Short -Noapte de vis, o melodie ce sincer o consider printre hit-urile anului 1995, o melodie ce a fost dansata si fredonata de tinerii unei generatii intregi, adica noi! Si cum de obicei, genul acesta de cantece, care se afla la inceputurile muzicii Dance de pe la noi, nu sunt foarte reusite, au versuri frumoase si un ritm destul de dragut, dar in comparatie cu ceea ce se canta azi par asa un pic venite din epoca de piatra :))
 E clar, ascultand, ceva nostalgie, melancolie s-a strecurat ingandurile mele, apoi, de undeva de nu stiu unde, am inceput sa fac comparatii, intre muzica de ieri si cea de azi, intre oamenii de ieri si cei de azi, intre tinerii de ieri si cei de azi!
   Ieri, muzica romaneasca nu reusea sa depaseasca granitele tarii, azi se confunda cu primele locuri din orice top muzical, din intreaga lume! Plecand de la aceeasi premisa de crestere a calitatii, am incercat o comparatie asemanatoare si pentru blogosfera romaneasca! Ipotetizand ca blogosfera inca se afla la inceputul drumului sau, ce-i drept nu are cine stie ce vechime, sa tot fie vreo 3, maxim 4 ani, de cand bloggingul a devenit o pasiune/meserie/orice alt ceva,  pentru mai mult de 10000 de persoane (asta ca sa poata fi luata in calcul) , putem zice si chiar accepta  ca blogosfera romaneasca se afla in stadiul in care se afla muzica dance in anii 1995!
  De ce incerc aceasta comparatie? Pentru ca si atunci, ca si acum, sunt foarte multe ''genii'', foarte multi ''atotstiutori''si ''binevoitori'' care improsca cu noroi pe oricine incearca sa aduca un plus de calitate, care se preteaza sa inventeze repere ale calitatii, confundandu-le cu cantitatea! Astazi, datorita unei moristi mediatice mult mai bine dezvoltate, isi pot permite foarte multi sa faca atacuri gratuite, foarte multi care sa loveasca aiurea in tocmai aceia care incearca se ridice stacheta, sa aduca plus de calitate, plus de responsabilitate, plus de valoare! De ce oare fac ei asta? Sincer, nu stiu, ar putea fi individualism, ar putea fi rautate, ar putea fi nesimtire, lipsa de responsabilitate sau ar putea fi tocmai contrariul, adica acei ''gica contra'' sa caute celebritatea tocmai pe spatele celor care intradevar muncesc, care cauta si vor valoare in blogosfera!
 Aceasta comparatie nu are nimic de-a face cu politicul, din simplul motiv ca nu suntem aici sa facem politica!
Scopul dezbaterii este de a evidentia ceea ce se face sau nu se face in blogosfera, sa clarifice daca exista sau nu etica, respect, responsabilitate pentru cele scrise de fiecare pe blogul sau, daca exista pentru bloggerul roman anumite reguli pe care trebuie sa le indeplineasca pentru a fi formator de opinie iar cand spun asta ma refer la cursivitate in vorbire, coerenta in exprimare, claritate in gandire!
 Buna seara prieteni!
   Cafeaua este gata, ceaiul de asemenea (eu chiar am mare nevoie de el :D ) ! Comentati cu grija, comentati atent, comentati de placere...nu de alta dar sunt multi ''gica contra'' care urmaresc si care considera discutiile interactive intre bloggeri ca fiind o sueta intre  țațe  ;)


Comentarii

  1. Buna Liviu>:D<
    Mi-ai adus aminte de multe melodii pe care le ascultam si eu cand eram mititica:d

    RăspundețiȘtergere
  2. buna Dream! da, sincer si eu am inceput sa ma gandesc la ce melodii mai erau :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu imi aduc aminte ca pe vremea mea(ce batrana par cand zic asa:)) ) toata luema era inebunita dupa A.S.I.A.,animal x.double d,valahia cu banana:))

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna seara! :) Eu am crescut cu Cenaclul Flacara... iar solistii de azi erau la debut. Imi aduc aminte de Mai badita Ionita al monicai Anghel :))

    RăspundețiȘtergere
  5. sa nu uitam nici tema principala a Cafelei!

    RăspundețiȘtergere
  6. iar plecam la mare si ajungem la munte,sau invers:)))

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu trec la lucruri serioase ca sa scap:)) Subiectul are multe aspecte, dar ca sa sintetizez: "daca exista sau nu etica, respect, responsabilitate pentru cele scrise de fiecare pe blogul sau" e dupa fiecare blogger in parte. Asa cum spuneai, Liviu, acum vreo cateva zile, omul sfinteste locul.:)

    RăspundețiȘtergere
  8. asa este! am zis si sustin in continuare ''oamenii sfintesc locul'' ...numai ca de multe ori mai apar si aceia care-i doare undeva de munca altora, ba mai si au nesimtirea sa atace gratuit!

    RăspundețiȘtergere
  9. eu unul sincer nu reusesc sa ma abtin, apar cu toata energia mea ceea ce pretuiesc! Iar cand vine vorba de MWB, sincer, devin si mai inversunat!

    RăspundețiȘtergere
  10. Pai cand e vorba de munca ta e normal sa fie asa Liviu,nu poti permite unora si altora sa isi bata joc de ea,precum o mama care isi apara copilul:)

    RăspundețiȘtergere
  11. Eu ma retrag,ma cheama patutul:))

    Va doresc o seara minunata in continuare si somn usor>:D<

    RăspundețiȘtergere
  12. cum a zis si Carmen ceva mai devreme..''usor de zis, greu de facut'' :))

    RăspundețiȘtergere
  13. Ma bucur si eu ca in sfarsit am ocazia sa stau la o cana de ceai (e prea tarziu pt cafea). Salutari lui Tlaloc si lui Carmen, Dream am vazut ca a plecat la somnic.

    RăspundețiȘtergere
  14. Dream a plecat la somn...iar Tlaloc nu stiu pe unde a disparut :))

    RăspundețiȘtergere
  15. Eu ma abtin de la comentarii legat de acest subiect

    RăspundețiȘtergere
  16. Da de ce Tlaloc, ce s-a intamplat? Nu suntem aici sa ne dam cu parerea?

    RăspundețiȘtergere
  17. sincer ar fi bine sa nu te abtii Tlaloc! pe semne ca sunt multi care profita tocmai pentru ca noi ne abtinem!

    RăspundețiȘtergere
  18. intradevar Tlaloc, nu vor putea sa distruga, vor incerca zadarnic, dar nu vor reusi!

    RăspundețiȘtergere
  19. Buna seara dragilor! Cer iertate pentru ca n-am fost prezent la datorie.... azi am avut de dat un examen (pe care l-am promovat), iar fiica mea, grijulie, mi-a confiscat laptopul cateva zile....asa, sa fie sigura ca invat... =))

    RăspundețiȘtergere
  20. salutare Mihai! Felicitari pentru examenul promovat!
    ...vezi, a stiut fiica ta sa te motiveze ;) :))

    RăspundețiȘtergere
  21. imi place fraza ''De ce sa imi dau masca jos cand cuvintele imi sunt aceleasi?''

    RăspundețiȘtergere
  22. Salutare Mihai, felicitari pentru promovarea examenului!

    RăspundețiȘtergere
  23. Buna seara Mihai, ma bucur ca te-ai alaturat, am crezut ca am ramas singura pe aici, Tlaloc a disparut si Liviu nu mai zice nimic. Bravo fata lui tati, desteapta, stie ea ce stie :)) Felicitari pentru reusita, ce examen ai dat?

    RăspundețiȘtergere
  24. Tlaloc, stii bine care este telul, sita va cerne..pentru a ajunge sa-l indeplinim!

    RăspundețiȘtergere
  25. Liviu candva ai facut comparatie a MWB cu alte bloguri (toate blogurile... etc) asta e diferenta, e diferit, MWB e unic, cine mai are cafele in ceas de seara? cine are o selectie dura printre bloguri? nu e pentru toata lumea... cui nu-i place exista un X sus in dreapta

    RăspundețiȘtergere
  26. corect Tlaloc! ''in MWB nu ceri sa faci parte, ti se cere sa faci parte''!

    RăspundețiȘtergere
  27. apropo de selectie...va trebui sa trimiteti nominalizari, caci va trebui sa premiem ceva mai devreme...caci in decembrie va fi aglomeratie mare :)

    RăspundețiȘtergere
  28. Adriana: ca si Tlaloc, prefer sa fiu anonim... asa ca nu pot sa-ti raspund public...e un examen de cariera si se da doar o data in viata...

    RăspundețiȘtergere
  29. Ok Mihai, atunci mult SUCCES iti doresc, sa reusesti in ceea ce ti-ai propus si sa ne faci cinste cand primesti raspunsul ;))

    RăspundețiȘtergere
  30. Multumesc Alexandra...raspunsul l-am primit pe loc...

    RăspundețiȘtergere
  31. cat de mult detest comentariile de genul acela

    RăspundețiȘtergere
  32. scuze...Adriana...nu Alexandra...nu stiu ce mi-a venit

    RăspundețiȘtergere
  33. Aaaaa, nu te ingrijora Mihai.... de-ai stii cam cate persoane m-au botezat cu numele Alexandra...ar trebui sa am o turma de oi pana acum =))

    RăspundețiȘtergere
  34. usor, asa, pe nebanuite :)) ma retrag spre patut!
    -noapte buna, ne regasim maine seara!

    RăspundețiȘtergere
  35. Noapte buna Liviu, si eu ma retrag ca mi se inchid ochii, in sfarsit!

    RăspundețiȘtergere
  36. Strang eu pe aici si dau si cu mopul :)) Noapte buna!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu