Legenda lui Bloody Mary! Halloween!

În folclorul contemporan, Bloody Mary este o fantomă sau o vrăjitoare despre care se spune că apare în oglindă atunci când numele ei este spus de trei ori (sau de mai multe ori, în funcţie de versiunea poveştii), de cele mai multe ori ca un joc la petrecerile în pijama. Alte poveşti similare folosesc nume ca Mary Worth, Mary Worthington, Hell Mary, Black Agnes şi multe altele.


În folclorul sau în cultura copiilor, „Bloody Mary” este un joc în care o fantomă cu acelaşi nume se spune că apare în oglindă atunci când este invocată. Cea mai des utilizată metodă prin care participanţii încearcă să o cheme este cea în care persoana trebuie să stea în faţa oglinzii pe întuneric (de cele mai multe ori în baie) şi să îi repete numele de trei ori.


Există mai multe variante ale ritualului. Unele dintre ele presupun scandarea de o sută de ori, la miezul nopţii, frecându-ţi ochii în timp ce te roteşti, cu apa curgând, sau rostindu-i numele de 13 ori cu o lumânare aprinsă. În alte variante ale legendei pesoana care o invoacă trebuie să spună
„Bloody Mary, ţi-am omorât copilul!” („Bloody Mary, I killed your son!”) sau „Ţi-am omorât copilul” („I killed your baby”). În aceste variante se crede că Bloody Mary este spiritul unei mame (de multe ori văduvă) care şi-a ucis copiii, sau o tânără mamă al cărui copil i-a fost furat, ceea ce a îndurerat-o profund şi a împins-o la sinucidere. În poveştile în care se crede că Mary a fost acuzată pe nedrept că şi-a ucis copiii persoana care o cheamă trebuie să spună „Cred în Mary Worth” („I belive in Mary Worth”).
Acest joc este similar altuia care implică invocarea vrăjitoarei Bell în oglindă, la miezul nopţii. De obicei, jocul este un test de curaj, deoarece se crede că dacă Bloody Mary este invocată, ea va îl va omorî pe cel care a chemat-o într-un mod foarte violent, cum ar fi tăierea feţei, smulgerea ochilor, îl va face să-şi piardă minţile sau îl va lua cu ea în oglindă. Unele variante spun cred că dacă îi rosteşti numele de 13 ori într-o oglindă la miezul nopţii, ea va apărea şi îţi va da posibilitatea să vorbeşti cu o persoană decedată până la ora 00:01, când Bloody Mary şi persoana cu care ai cerut să vorbeşi vor dispărea. Alte versiuni spun că persoana care o invocă nu trebuie să o privească direct în ochi, ci să se uite la imaginea ei din oglindă; atunci ea îi va dezvălui viitorul în ceea ce priveşte căsătoria şi copiii.

În anii ’90, o americancă între două vârste, celibatară, a decis să pună capăt acestor speculaţii şi a apelat spiritul. A doua zi, a fost găsită zăcând în uşa băii, cu un cuţit înfipt adânc în spate.
O tânără franţuzoaică a încercat şi ea efectele chemării, dar apariţia din oglindă a speriat-o atât de tare încât s-a împiedicat, rupându-şi un picior.

În unele legende Bloody Mary este asociată cu Regina Maria I, cunoscută în istorie drept „Maria cea sângeroasă”, datorită uciderii a cateva sute de Protestanţi. Viaţa reginei a fost marcată de câteva avorturi spontane sau sarcini false. Dacă Maria I ar fi născut un copil, acesta ar fi fondat o succesiune Romano-Catolică şi ar fi continuat persecuţiile religioase ale mamei sale şi după moartea ei. Unele speculaţii spun că avorturile au fost provocate. Ca urmare, unele poveşti spun că regina ar fi înnebunit din cauza pierderii copiilor săi.

Ritualul cu oglinda prin care Bloody Mary este invocată poate fi relaţionat şi cu o formă de prezicere a viitorului ce implică oglinzi şi întuneric care se practica odată de Halloween. Una dintre poveşti spunea că tinerele femei trebuie să urce câteva trepte cu spatele, ţinând într-o mână o lumânare, iar în cealaltă o oglindă, într-o casă întunecată. În timp ce ele privesc în oglindă ar putea vedea chipul viitorului lor soţ sau, în cel mai rău caz, craniul Morţii. Acest lucru semnifica faptul că fata respectivă va muri înainte de a se căsători.


Sursa: en.wikipedia.org (Traducere Alice Boboc)

Comentarii

  1. :-t si eu acum cum fac sa ma abtin?..sa nu zic bloody mary in fata oglinzii? :D :P

    RăspundețiȘtergere
  2. eu as zice sa incerci :D si-mi spui maine seara ce s-a intamplat! ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. esti sigura ca mai are cine sa-ti povesteasca? :)))

    RăspundețiȘtergere
  4. corect! =)) lasa atunci, mai bine nu.. Stii vorba aia: Curiozitatea a omorat pisica :P

    RăspundețiȘtergere
  5. Mai bine nu incercati:)))

    RăspundețiȘtergere
  6. am incercat si am spus sami omoarea profa draku a aparut am incercat toate variantele nu exista

    RăspundețiȘtergere
  7. am in cercat si eu si nu sa intamplat nimic si am facuto de 13 ori

    RăspundețiȘtergere
  8. nu se intampla nimik e o vrajeala
    am incercat de atatea orii

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu