Copii....

Te uiti la ei... si nu iti vine sa crezi ca sunt singuri!
Unul dintre ei este parasit aici, iar celalat este singur deoarece familia lui, nu isi permite sa plateasca spitalizarea, are ceva peste de 3 ani...
Cel de trei ani, Ionut, are niste ochi superbi, plange intr-una ``mama, mama``, iar cel micut de un an, cel parasit, ar manca si pietre.. Infirmierele si asistentele le tin loc de mama, de familie. Ionut a primit o jucarie de la o doamna asistenta! Bucuria din ochii lui, este fara margini, spunea : Uite, jucaria! Este a mea!



In seara in care am ajuns acolo, amandoi plangeau foarte tare. Eu nestiind ce este cu ei, am incercat sa ii impac. L-am pus pe Ionut in patul nostru, sa se joace cu Matei, iar pe cel mic l-am luat in brate, sa il fac sa taca.... S-au linistit amandoi, apoi au primit mancare, au fost schimbati, iar pana dimineata nu am mai stiut de existenta lor in salon.

Ionut este un copil care stie sa se ceara la baie, cere mancare, chiar mananca singur, cel mic se uita in jurul lui si nu intelege ce este cu el... Atat de multa agitatie in jur, incat si eu am fost debusolata, ce sa mai vorbim despre acesti copii, singuri!

Vreau sa va spun despre grija cu care personalul spitalului se ocupa de ei... Doar atat: Impresionant!

Vreau sa va vorbesc despre recunostiinta cu care acesi copii asteapta fiecare masa, fiecare vorba buna care le este adresata, fiecare gest, fiecare privire.... Doar atat: Impresionant!

Vreau sa va vorbesc despre disperarea, cu care s-a agatat copilul meu de mine, cand a inteles, ce inseamna sa fii un copil parasit! Doar atat : Impresionant!

Vreau sa va vorbesc, despre opamenii care, chiar ar putea aduce o raza de soare in ochisorii acestor copii, dar care prefera sa ingrijeasca, animale... Nu mi-o luati in nume de rau! Eu, chiar iubesc animalele! Dar daca, cineva are timp, si dispozitie sa iubeasca pana la disperare un caine, de exemplu, poate printr-un dar, sau o vorba buna, o mangaiere, un gest... oricat de mic, poate lumina macar o singura ora, din viata acestor copii!



Avem o problema mare, cu cainii fara stapan...

Dar, avem o problema URIASA, cu copii abandonati!

Nu stiu ce am putea face, dar cu siguranta trebuie sa facem ceva! La nivel de individ! Pentru ca, daca, stam si asteptam ca statul sa faca ceva.... Vom astepta mult si bine!!! Orice schimbare intr-o societate, dupa parerea mea, incepe de la schimbarea pe care fiecare individ o face in propria-i viata!

Veti spune: suntem sarci, suntem nefericiti, suntem defavorizati in comparatie cu orice popor din Europa, nu avem de nici unele.... si multe altele.. Da, asa este! In cea mai mare parte, aveti dreptate!!

Dar, noi avem ceea ce nu au altii....

Avem vointa!! Atunci cand ne dorim ceva..... Chiar putem!


Asistenta: `` Ionut, ai fost cuminte?``
Ionut: ``Daaaa!``
Matei: ``Doamna doctor, au fost cuminti amandoi, putem sa ii ducem acasa?``

Asta ar face un copil de 5 ani....

Comentarii

  1. Thanks for sharing, I will bookmark and be back again

    Scrum Process

    RăspundețiȘtergere
  2. Si cand te gandesti ca toti inconstientii care abandoneaza copii au fost copii neabandonati...

    RăspundețiȘtergere
  3. Chiar nu stiu ce as mai putea zice dupa tot ce am citit.Sunt foarte multi copii abandonati pentru care nu se mai gaseste o famile care sa ii adopte,un viitor si o soarta crunta pentru ei...


    P.S.:Bine ai venit alaturi de noi Emilia.!

    RăspundețiȘtergere
  4. vorbesti de adevar dar nu cu emilia ea insasi este o mincinoasa si o hoata care a pacalit familii intregi cu copii si nu sa gandit nici o clipa la ei ca, facand rau parintiilor le face rau copiilor nici nu ia pasat de cei pacaliti si sunt multii va spun eu care am copii si am fost mintita si inselata de individa asta ,care acum posteaza in fata buna va spun eu care am trecut prin toate si mintita si inselata si acum face pe fata buna eu zic sa va feriti de ea ,sa stati departe de aceasta vladu emilia ca nici nu stiti cei poate pielea,vorbeste de copii dar copii celor inselati de ea nu erau si ei tot copii aveti grija aparentele intodeauna inseala.

    RăspundețiȘtergere
  5. intrebati-o daca a facut vreodata ceva ptr cineva sau pentru altii copii ,este falsa in tot ce face si tot ce zice nu are un trecut bun la cate a facut si a inselat dar sa mai faca pentru alti ceva fals ea insasi face numai pentru ea este usor sa scri ,fara sa faci nimic foarte usor sa vorbesti dar fapte ,fapte are cineva care intradevar a facut ceva ptr copii,da ea a facut a mintit a inselat si a fugit de toti pe care ia inselat fara sa se uite inapoi si fara regrete ,ea vb de dragoste de copii fals nu va lasati pacaliti cum am facut noi care stim foarte bine cine este VLADU EMILIA in locul ei mi-ar fi rusine sa m-ai vorbesc sa deschid gura sa vorbeasca de adevar .

    RăspundețiȘtergere
  6. Tristul adevar: am ajuns sa fim oameni cu cainii si...caini cu oamenii!!! aproape fiecare spital cu sectie de pediatrie, are cel putin un salon plin cu astfel de copii...

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu