CAFEAUA DE SEARA! despre prieteni si prietenie!


Simplu, sincer si la obiect, va propun in seara asta o discutie despre prietenie, dar in mod special despre prietenia din online! Cum toti cei prezenti aici suntem bloggeri cu acte de prezenta destul de insemnate in blogosfera, inseamna ca ne-am format fiecare dintre noi o parere despre prietenia din online, cum se leaga o prietenie in online, cat de mult dureaza ea si cat de importanta este ea pentru activitatea noastra in blogging!
 Seara buna prieteni, cafeaua este gata, ceaiul la fel!

Comentarii

  1. Buna seara!
    Prietenia din online... de obicei vine şi trece. E plină de incertitudini şi se construieşte greu fiindcă lipseşte privitul in ochi, ca o confirmare a faptului ca ai fost înţeles şi nu greşit înţeles, e plină de ezitări din teama de a nu spune ceva nepotrivit...
    Cu toate acestea nu-mi amintesc emoţie mai puternică decât cea pe care mi-a provocat-o un prieten din online pe mess, când mi-a arătat una din poeziile mele tradusă de el în engleză.

    RăspundețiȘtergere
  2. buna seara Carmen! intradevar, o prietenie online e plina de ezitari, la inceput si nu numai.

    RăspundețiȘtergere
  3. sincer atunci cand ma gandesc la prietenie online, primul lucru care.mi vine in minte este cum am facut cunostinta cu Brandusa :))

    RăspundețiȘtergere
  4. apoi, nu stiu, dar asa traiesc...cu sentimentul ca aici pe MWB, ne leaga foarte mult prietenia si acelasi mod de gandire!

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu imi aduc aminte cum am intrat pe un chat al blogului Ştiri Twilight şi am fost "îmtâmpinată" de Andrei, un tânăr de 19 ani, la vremea aceea. Am cunoscut apoi alţi tineri frumoşi şi din prietenia acesata, din discuţiile cu ei, a răsărit ideea Blogului cu poezele. Andrei e cel despre care am pomenit mai sus, şi e membru mwb, poate singurul care scrie în engleză.

    RăspundețiȘtergere
  6. da, il stiu pe Andrei! chiar m.as bucura foarte mult daca ar fi mai activ, pentru ca el are multe de spus!

    RăspundețiȘtergere
  7. Zicala aceea că cine se aseamănă se adună pare mult mai adevărată online, poate pentru că dacă nu te simţi bine într-un loc poţi să pleci fără mstrări de conştiinţă că ai putea ofensa pe cineva.

    RăspundețiȘtergere
  8. În ultima vreme Andrei pare ocupat cu viaţa de student şi scrie rar şi pe blogul lui.

    RăspundețiȘtergere
  9. atunci nu.l dojenim, e prea frumoasa viata de student ca sa nu se bucure la maxim de ea :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Ahm...hello to everyone :)
    Carmen...once again... feeling unworthy of your words :">
    @Liviu. Multumesc pentru apreciere...ai dreptate....viata de student... worth 100%. Scriu...cand mai am timp...si inspiratie :)).
    Multumesc tuturor pt primire btw :D

    RăspundețiȘtergere
  11. Cred ca prietenia online poate fi ori ceva foarte superficial, ori ceva foarte profund. Unde foarte profund inseamna ceva care te marcheaza.

    RăspundețiȘtergere
  12. bine ai venit Andrei :) eee da, frumoasa tare viata de student :))

    RăspundețiȘtergere
  13. bine ai venit Lavinia, ma bucur ca te revad! de multe ori, da, prietenia in online se intampla sa fie superficiala! extremele ....guverneaza in online!

    RăspundețiȘtergere
  14. Despre Carmen... sa o cunosc pe ea...one of the leading moments of my life... ea m-a convins sa pun si poeziile mele pe net. Ea a crezut in mine... si m-a ajutat foarte mult... ca sa nu mai zic de inspiratia pe care am gasit-o in multe din poeziile ei in care ma regaseam total.
    Thanks :)

    RăspundețiȘtergere
  15. Carmen este speciala si foarte draga mie, de asta sunt sigur ca orice referinta venita din partea ei este de bun augur...de asta am incredere ca a facut bine sustinandu-te Andrei :)

    RăspundețiȘtergere
  16. O prietenie cat se poate de productiva, cea dintre mine si Andrei:) cu multumiri in ambele sensuri

    RăspundețiȘtergere
  17. nu sunt foarte sigur de ce, dar traiesc cu convingerea ca despre prietenie se poate vorbi numai la superlativ! gresesc?

    RăspundețiȘtergere
  18. Cri, esti foarte tacuta in seara asta, oare de ce?!

    RăspundețiȘtergere
  19. dincolo de schimbarile din viata reala, va exista mereu gandul acela frumos, ca undeva, departe, ascuns de bity internetului, exista persoane care au aceleasi convingeri ca si tine...

    RăspundețiȘtergere
  20. si cred ca exista ceva la fel de clar, anume ca noline se pot lega prietenii ce in viata reala ar fi destul de greu de realizat, poate si pt ca in online ceea ce promovezi este de fapt ceea ce esti ca si persoana, caracter....

    RăspundețiȘtergere
  21. Desigur, eu cred ca o prietenie adevarata e mai stabila decat orice alt sentiment. Unui prieten nu trebuie sa-i faci declaratii si demonstratii de prietenie, e suficient sa spui prezent cand te cheama; iar daca ai nevoie de el il gasesti dupa ani si nu trebuie nici macar sa innozi relatia, ci doar sa o continui.

    RăspundețiȘtergere
  22. Mei. Ce tot vorbiţi voi acolo de şovăieli şi chestii. Şi de privit în ochi. Şi de ţinut de mână. :)

    Dacă (prietenia) trece de aspectul fizic, atunci poate că trece şi de sticla monitorului sau de distanţă. Numai că într-adevăr este mai greu de legat, şi mă refer la faptul că în online cu atât mai mult e valabilă zicala: mulţi amici, puţini prieteni. Dar comuniunea de idei şi aspiraţii poate să lege şi aici relaţii frumoase câteodată.

    Poate că nu e chiar acelaşi lucru cu o prietenie live. Dar totuşi e mai mult decât nimic, căci în lipsa netului nu ai fi cunoscut-o niciodată pe acea persoană.

    RăspundețiȘtergere
  23. ***ca in online se pot lega prieteniii//// asta am vrut sa scriu..da' nu stiu de ce am reusit ..noline :))

    RăspundețiȘtergere
  24. trista?...pfff Cri, cum putem sa te inveselim?

    RăspundețiȘtergere
  25. Buna seara tuturor prietenilor de pe MWB! Depinde foarte mult in ce domeniu se leaga prieteniile din online. De exemplu, daca se leaga o prietenie pe o retea de socializare, matrimoniale sau bloggeri. In retele de matrimoniale sunt cele mai superficiale si cu surprize dintre cele mai neplacute (99% dintre cazuri). Daca este vorba de reteaua bloggerilor, am observat ca aici sunt cele mai frumoase prietenii si trainice. Pentru ca oamenii care se implica, dincolo de monitor, sunt seriosi si dedicati. Pun pasiune in ceea ce fac si doresc sa impartaseasca si celorlalti ceea ce gandesc si simt. Deci prietenia bloggerilor o consider ca fiind singura prietenie adevarata din online.

    RăspundețiȘtergere
  26. Liviu, e mai usor chiar sa-ti promovezi intr-o prietenie online adevarata personalitate pentru ca ai mult mai multe posibilitati de a intalni oameni asemanatori, cu interese si aspiratii comune.

    RăspundețiȘtergere
  27. Nu stiu daca este vreun leac... Probabil ceva e gresit in mine :-??

    RăspundețiȘtergere
  28. tocmai Lotus, asta este foarte important...in lipsa netului...ar fi fost aproape imposibil sa cunosti o anume persoana! dar, cateodata incurcate sunt caile....stii cum se spune ;)

    RăspundețiȘtergere
  29. Cri, am zis, nu este nimic gresit in tine...este gresit in cei ce se autoproclama prieteni, dar nu cunosc adevarata semnificatie a ceea ce inseamna prietenia ;)

    RăspundețiȘtergere
  30. buna seara Alice, bine ai venit! da, despre prietenia in online, dar aceea prietenie ce priveste bloggerii! si da, ai dreptate, prietenia intre bloggeri este de departe mult mai sincera si mai valoroasa decat altfel de prietenii....

    RăspundețiȘtergere
  31. Lotus, ai dreptate... ceea ce voiam eu sa spun e ca mereu va exista o grija suplimentara ca ai putea sa deranjezi sau sa spui ceva mai putin inspirat. Prieteniile se leaga pana la urma intre oameni care se apreciaza.
    Alice... din povesti inclin sa cred ca ai dreptate... eu chiar n-am incercat alt gen de prietenii:))

    RăspundețiȘtergere
  32. Seara buna! Am urmarit pana akm toate comentariile scrise. Eu cred ca prieteniile online, pot fi de lunga durata atunci cand au un lucru in comun, cand ii leaga cva. Asa km spunea Alice „prietenia bloggerilor”

    RăspundețiȘtergere
  33. ok so we all ended up having the same opinion :)). Despre asta vorbeam... ne strangem acolo unde ne este mai usor sa ne exprimam opiiniile si sa ne fie impartasite... Deci tocmai aici, la cafea...e dovada a ceea ce ziceam toti mai sus

    RăspundețiȘtergere
  34. Da corect Andrei. Dupa care pot urma niste intalniri fata in fata. Am prieteni pe care i am cunoscut online, apoi i am intalnit si akm suntem cva mai mult decat prieteni.

    RăspundețiȘtergere
  35. adevar... sunt persoane care nu se simt chiar in largul lor atunci cand sunt fata in fata cu cineva...cat despre aici... toti putem spune ce avem pe suflet... no strings attached

    RăspundețiȘtergere
  36. Liviu, poate pentru ca iti este frica de reactiile lui/ei..asa ma gandesc eu...:|

    RăspundețiȘtergere
  37. Lotus, am zis, despre prietenie se poate vorbi la superlativ...chiar daca asta inseamna extreme opuse! Alice s.a referit probabil la acele retele de matrimoniale care sunt de fapt , celebrele ''blind dating''!

    RăspundețiȘtergere
  38. Liviu: ea a numit prietenii şi relaţiile superficiale de pe multe reţele de socializare, cu asta nu am fost de acord... în rest îs de acord.

    RăspundețiȘtergere
  39. Lotus, eu am prieteni ”virtuali” pe care i-am intalnit atat pe bloguri, cat si pe facebook. Cu unii dintre ei vorbesc de ani de zile, si fara sa ne fii intalnit vreodata. Discutam, ne sfatuim, cand am vreo problema sau vreau sa aflu ceva, am la cine sa apelez, dar si eu, la randul meu, ajut cand este nevoie, cu cea mai mare placere. Faptul ca nu ne-am vazut niciodata, nu este un inconvenient. Si paote sunt mai sinceri decat multi dintre ”prietenii” reali, care ar merita cel mult titulatura de ”cunostinte”.

    RăspundețiȘtergere
  40. OK so...a fost o placere sa va cunosc si sa vorbim aici...but i have to go... lucrari de laborator de invatat pe maine :))
    Promit sa incerc sa fiu mai activ from now... but it depends on the inspiration i have. Ne mai citim la o cafea :)
    Noapte buna everyone

    RăspundețiȘtergere
  41. asta seara ca si ieri seara, ma retrag.. ca maine vine o zi cu scoala :| subiectul este frumos, si mi pare rau ca plec.. Va las si o seara frumoasa in continuarie. Noapte buna tutror.!

    RăspundețiȘtergere
  42. Succes! o seara frumoasa si o saptamana la fel, Epyq si Andrei!

    RăspundețiȘtergere
  43. Alice: nu cred că are importanţă unde anume i-ai cunoscut, pe fb sau pe blog, ci doar să fie prietenii şi nu amiciţii superficiale! eu am pe fb vreo 70+ "prieteni"... dar evident că nu sunt prieteni, nici măcar virtuali. :)

    Carmen: eu cred că faţă de un prieten nu ai nevoie să te cenzurezi... sau oricum, el va trece peste şi va lua ce e bun din tine, dând cu buretele peste restul... :P

    RăspundețiȘtergere
  44. sunt curios unde sunt toti ceilalti prieteni ai nostri de pe MWB....si da, atunci cand zic prieteni de pe MWB, asta de fapt inseamna, pt ca asta leaga si intareste MWB.ul , prietenia dintre noi :)

    RăspundețiȘtergere
  45. apropo de MWB....cine asculta acum, in paralel radioul...poate propune si ceva melodii pe care vrea sa le asculte :)

    RăspundețiȘtergere
  46. Asa e, Liviu, era un raspuns la ceea ce spuneai despre cum ar fi daca am fi colegi in aceeasi grupa si care ar fi motivele pentru care nu toti devin prieteni desi sunt asemanatori

    RăspundețiȘtergere
  47. Chiar daca acum ascult playlist-ul meu de pe youtube...where the wild roses grow kyle minogue si nick cave:)

    RăspundețiȘtergere
  48. @Carmen: Asa este, sunt de acord cu tine. Monitorul este ca un filtru pentru emotiile, gandurile noastre. Nu lasam asa sa se vada nimic din ceea ce nu vrem. Putem cenzura :) Ceea ce ne face sa devenim mult mai atenti la reactiile noastre in viata de zi cu zi. Cea reala :)

    RăspundețiȘtergere
  49. oricum, prietenii de pe MWB ii intelegem, stim ca mai toti avem timpul liber destul de limitat! vor recupera ei, in curand :)

    RăspundețiȘtergere
  50. ahh, ce nu-mi place mie cenzura...

    mai ales la fete :))

    RăspundețiȘtergere
  51. Lotus... imi place spontaneitatea ta:) citeam ieri pe fb un citat: Un copil poate oricand sa-l invete pe un adult trei lucruri: cum sa fie multumit fara motiv, cum sa nu stea locului niciodata si cum sa ceara cu insistenta ceea ce-si doreste. Paulo Coelho
    Reactia mea a fost ca un adult il invata pe copil exact opusul si ii spune educatie:)) Asa e si cu cenzura...in anumite leite cred ca e buna.

    RăspundețiȘtergere
  52. ai dreptate Carmen! cenzura..poate era impropriu spus, poate ar fi fost mai bine... auto.control ;) de fapt la asta ma gandeam si eu cand am citit ..cenzura..mai sus

    RăspundețiȘtergere
  53. Liviu, prietenia presupune si grija fata de celalalt, si dorinta de a nu deranja inseamna de fapt ca iti pasa de starea psihica a prietenului tau. Doar ca online e mai greu sa iti dai seama pana unde sa mergi cu atentia

    RăspundețiȘtergere
  54. foarte bine zis...atentia asupra a ceea ce vorbesc cu persoana ce se afla dincolo de ..online! e greu, dar cred eu ca nu e imposibil!

    RăspundețiȘtergere
  55. cu siguranta nu e imposibil:)) noi facem dovada:D

    RăspundețiȘtergere
  56. Nu cred ca e vorba de "a ne deschide usa" sau nu. Dar cuvintele si asa sunt destul de impersonale, mai ales daca nu poti vedea reactia celuilalt. Lipseste mimica fetei, tonul vocii, timpul de gandire in timp real... Chiar si acum. Cine ma vede daca ma incrunt daca citesc un comentariu care nu-mi convine? Nimeni. Dar pot sa-l ignor, fara sa raspund la el. In lumea reala suntem vulnerabili. Aici nu. Sau cel putin nu atat de mult.

    RăspundețiȘtergere
  57. In seara asta am papat mai intai ca am calculatorul liber si pot sta cat vreau;))

    RăspundețiȘtergere
  58. Alice, ai gasit cel mai frumos avantaj al prieteniilor online... sa fii mai putin vulnerabil

    RăspundețiȘtergere
  59. hmm... oare să-i dau un pumn la celălalt? sau să nu-i dau? ia hai mai bine să fiu spontan că cenzura nu-i bună! :))

    fireşte că nu mă refeream la acest tip de cenzură, care opreşte unele tendinţe mai puţin nobile. :)

    dar o prietenie implică, după părerea mea, tocmai această spontaneitate, absenţă a cenzurii sau intimitate. iar dacă nu laşi garda jos celălalt nu poate ajunge la tine, cel mult ajunge la periferia ta... :)

    dacă nu cu prietenii, atunci cu cine să fii spontană şi naturală? :)

    RăspundețiȘtergere
  60. Eu chiar voiam sa spun ca imi place spontaneitatea ta, Lotus:)
    Uite ca se ne lipseste privitul in ochi. As fi stiut cum sa-ti arat ca vorbele acelea erau sincere si nu ironice... Dar pana la urma gandim la fel, sunt de acord cu ce ai spus despre spontaneitate si sinceritate in prietenie:)

    RăspundețiȘtergere
  61. atunci e bine Dream, inseamna ca poti ramane mai mult,desi stiu ca esti obosita :)

    RăspundețiȘtergere
  62. Da Liviu,incerc sa stau cat mai mult,acum nu stiu cat rezist:)

    RăspundețiȘtergere
  63. cineva să arunce cu un pahar de apă peste dream... :))

    Carmen: nu am considerat că eşti ironică. Doar că tot scriaţi aici de cenzură... :)

    RăspundețiȘtergere
  64. Hei da ce am facut sa se arunce cu apa peste mine?
    De mine era vorba nu Lotus? :d

    RăspundețiȘtergere
  65. e ok Dream, nu trebuie sa faci un efort prea mare! oricum , noi stim ca atunci cand este intradevar nevoie, tu esti langa noi, langa mine, esti un prieten adevarat cum rar pot fi ;)

    RăspundețiȘtergere
  66. @Carmen: Cand m-am referit la vulnerabilitate, ma gandeam la comunicarea online in general, nu la pretenii. Trebuia sa specific. Desigur, ca trebuie sa existe sinceritate si spontaneitate intre prieteni, altfel ce sens ar mai avea o prietenie... cosmetizata?

    RăspundețiȘtergere
  67. dream: da, de tine era vorba, ca să te trezim... din visare, la lumea asta crudă şi inumană! :)

    şi pentru că ai zis că nu ştii cât veri rezista... :)

    RăspundețiȘtergere
  68. ai dreptate Alice, sa cosmetizezi prietenia chiar nu are sens ;)

    RăspundețiȘtergere
  69. aha. păi de aia am zis cu apa, ca să-ţi sară oboseala, da tu nu trebuie s-o iei acum în nume de rău... :)

    RăspundețiȘtergere
  70. aaa..la ora asta e mai buna o bataie cu perne decat una cu apa...mai ales ca e frig afara :))

    RăspundețiȘtergere
  71. Eu cre ca daca vad acum o perna sigur nu o arunc:))

    RăspundețiȘtergere
  72. da..asa este... trebuie pt somnic....da' chiar va rog fara apa....ca e prea frig afara :))

    RăspundețiȘtergere
  73. deci am zis io că-i mai bună apa... apropo şi de oceanul din poezia lui Carmen... :)

    RăspundețiȘtergere
  74. Lotus...nu sunt eu genul de persoana care sa se supere asa repede si sa ia totul in nume de rau...;)

    RăspundețiȘtergere
  75. Ma retrag inainte de a adormi pe taste... cu sau fara apa:)). Va doresc o noapte linistita si o saptamana usoara!:)

    RăspundețiȘtergere
  76. dream: ahh... ce m-am liniştit. că nu voiam să te am pe conştiinţă... cu o stare de supărare. :))

    RăspundețiȘtergere
  77. noapte buna Carmen! o saptamana usoara si tie :)

    RăspundețiȘtergere
  78. Somn usor Carmen,sa ai somnul linist si sa visezi frumos>:D<

    RăspundețiȘtergere
  79. ma retrag si eu, nu inainte de a citi interviul realizat de Alice! Noapte buna tuturor :)

    RăspundețiȘtergere
  80. Noapte buna si tie Liviu.somn pufos si sa visezi frumos:) >:D< >:D<

    RăspundețiȘtergere
  81. Eu raman sa fac un pic de curatie pe aici,sa spal cestile si sa dau un pic cu matura;))
    Somn usor tuturor!

    RăspundețiȘtergere
  82. Ce scumpa esti, Dream! Stai ca te aajut si eu! nu te las singura! >:D<

    RăspundețiȘtergere
  83. Am ajuns si eu in final,doar sa va salut.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu