Carlionti de toamna


Ne bate toamna la fereastra . S-au facut diminetile reci si innourate , frunzele zboara in vartejuri mici ,e timpul daliilor 
 iar scolarii si-au reluat jocul invataturii .


 Pentru fiecare e altfel .


 Eu admir sprijinita de pervazul gandurilor , poate cea mai plina toamna traita pana acum . Sau poate au mai fost , dar nu-mi aduc aminte . Toamna aceasta are parfum puternic ce va ramane mult timp in amintiri .
 Hmmm! mi-a povestit Pruncul , ca azi la ora de dirigentie le-a fost pusa o intrebare :- Ce ar dori sa stie acum si de ce ? unii au dorit sa stie cat e de mare Universul , sau daca sunt extraterestrii pe Soare , sau ce se intampla dupa ce moare omul . Mai apoi ma gandeam pe indelete la intrebarea Pruncului ; -Isi dorea sa stie cum va arata viitorul lui , ca sa vada greselile care le-ar face si astfel sa incerce sa le evite . 
Intrebarea care mi-o pun acum este : daca as fi putut sa vad in viitor , as fi vrut sa ocolesc acest maracinis ? sau as fi ales sa-l trec ? 
Zilele se ingramadesc ca frunzele -n vartej , iar eu am sentimentul ca ma misc cu incetinitorul . Parca as vrea sa alerg pe spatele unui pur sange , dar nu reusesc sa iau de la statie decat o scofalcita de camila naparlita . Sau poate e numai o impresie . Am fost aseara la prima sedinta cu parintii in clasa Theodorei . Are o invatatoare extraordinara . La sfarsit am vorbit despre situatia ei cu chimioterapia . Atat de calda si interesata s-a aratat , ne-a cerut permisiunea sa povesteasca colegilor despre Theo ca sa -i ajute sa aiva o atitudine buna . Ii va trimite materiale prin Catalin cand Theodora nu va putea sa vina . Isi tinea cu greu lacrimile . Mi-a fost si mie greu cand a trebuit sa-mi prezint copilul in cateva cuvinte in fata celorlalti . Mi-am imbunatatit strategia de ajutor al sanatatii ei . Am cules informatii despre cum as putea sa-i protejez rinichiul ramas dat fiind faptul ca intervine un cerc vicios ; maduva este afectata de chimioterapie iar un rol mare in refacerea sangelui il joaca rinichiul care elibereaza celula primara din care se formeaza mai apoi trombocitele . I-am marit doza de suc rosu inchis la 100 ml pe zi . Trebuie sa fac doua tavi de prajituri pentru ca cei din clasa a patra le fac primirea celor de a intaia si vor fi multi parinti la festivitate . Aleg doua retete care le plac nemtilor , pentru ca e inutil sa fac ce ne place noua . 
Pruncului i-am marit doza de timp de discutii . Era framantat de intrebarea : De ce unii colegi si colege isi fac deja prieteni de sex opus ? care este mecanismul ? care este explicatia in realitate , pentru ca altfel ei dau de inteles ca fac asta pentru ca sunt deja mari . 
Despre povestea asta data viitoare .Pana atunci caut disperata o martoaga care la o privire de-a mea sa ma duca ca vantu' si gandu' pana la statia urmatoare . 


Afara , toamna scutura copacii si imbraca Schwarzwald-ul meu drag in culori superbe . Peste doua saptamani ne mutam intr-un apartament nou nout pe dinauntru . 
Sa fie o prevestire de innoire si insanatosire as vrea . Insa sunt pretioasele lectiile care le invatam acum . Chiar si pentru Theodora este de nepretuit sa invete stapanirea de sine , si bucuria de a trai chiar si atunci cand esti diferit de altii . 


P.S. Unii nu se plictisesc niciodata cu viata. 

Comentarii

Trimiteți un comentariu