Cafeaua de Seara! fara zahar!


In seara asta e nevoie de o cafea tare, o cafea care sa stimuleze inteligenta, chiar cu riscul insomniei de peste noapte, e nevoie de o astfel de cafea din nevoia de a dezbate un subiect destul de apasator in ultimele zile, un topic ce are legatura directa cu activitatea MWB, o dezbatere despre arte si stiinte, despre educatie si invatamant, despre jurnalism si blogging responsabil, o dezbatere despre cum vedeti voi, fiecare.n parte, ca decurg lucrurile in tara noastra, privitor la ceea ce in speta formeaza baza societatii, adica invatamant, sanatate, arta, protectia sociala, serviciile de protectie a societatii (politie, armata, justitia.etc) dar mai ales cultura si respectul fata de ceea ce noi numim limba romana! Motivul acestei dezbateri se regaseste in evenimentele politice internationale din ultimele zile ce vizeaza in mod direct tara noastra, evenimente care in modul cum s.au desfasurat si cu deznodamantul avut, aduc un foarte serios semnal de alarma fata de ceea ce noi, romanii, reprezentam in Europa si in intreaga lume, despre modul cum suntem perceputi, toate acestea avand ca temei, de fapt, exact modul cum noi insine ne comportam intre noi, aici in tara, dar si peste hotare! Scopul precis al dezbaterii este intocmai modul cum noi, romanii, ne percepem pe noi ca natie, ce respect avem fata de noi ca societate, ce responsabilitate avem fata de noi ca si popor!
Este o dezbatere offtopic, in sensul ca nu este tocmai ceea ce erati obisnuiti sa vedeti pe MWB, dar sincer este nevoie ca oamenii care au intradevar ceva important de spus, sa spuna, clar si cu voce foarte tare, caci prea mult cu totii am tacut, lasandu.i pe altii sa vorbeasca, altii care poate nici macar nu aveau habar despre ce vorbesc, dar totusi au fost mai tupeisti.
 Se apreciaza sinceritatea si obiectivitatea;)
Buna seara prieteni!

Comentarii

  1. sa nu uit ;)
    La Multi Ani Mihai :) sa fii fericit, implinit si de rele ferit! iar cand ne vom intalni, esti bun de cinste :))

    RăspundețiȘtergere
  2. ce pot adauga, se observa o campanie identica cu ceade acum cativa ani din Italia, de data asta lansata in Anglia. evenimente aparent disparate, ce influenteaza opinia publica. gen: tiganii romani ocupa case in Londra, pe locul doi in topul infractorilor sunt romanii, dupa nigerieni, cei ce lucreaza in domeniul medical, mai ales romanii si bulgarii, nu isi vorbesc nici propria limba daramite engleza (la faza astam-a enervat lordul lui peste care a afirmat asta in parlament, lucrez in domeniul medical si vorbesc mai multe limbi straine decat el, oricum) . ideea e, suferim de teoria conspiratiei sau e doar o manevra publicitara ca sa aibe suficientemotive sa refuze dreptul de munca al romanilor inca 5 ani? decizia se va lua in decembrie anul acesta. cam atit am de adaugat despre perceptia romanilor in strainatate.

    RăspundețiȘtergere
  3. Carmen Pricop Romania se misca foarte bine dar exista multi SABOTORI !

    RăspundețiȘtergere
  4. catalin . dezinformarea este o arma puternica , nu te mai lua dupa tv si presa ... 70 % este dezinformare .

    RăspundețiȘtergere
  5. Liviu si voi recomanda ptr. cei care au copii - http://antiignorantu.blogspot.com/search/label/copii , la profesori - http://antiignorantu.blogspot.com/search/label/profesori si tot asa , exista ptr. fiecare categorie la cuvinte cheie adresa , ptr. rezolvarea crizei cautati asaipafas10 care va fi o cale de mijloc cea mai simpla de aplicat in primele 3 luni .

    RăspundețiȘtergere
  6. atunci este bine ca se mai discuta si ceva serios pe bloguri , mult succes in aceasta campanie :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Probabil că am ajuns cam târzior, dar tot a fost bine fiindcă am avut ocazia să citesc ce a spus fiecare pe îndelete.
    Părerea mea, dar desigur e doar părerea mea, este că cea mai mare problemă a românilor nu este neapărat modul cum sunt priviţi românii de către străini, ci modul cum sunt românii priviţi de către alţi români. Cel mai mare prejudiciu care ni se aduce vine tot din partea unora dintre români, taman a celor care simt nevoia să dea cu ceva gunoaie, doar fiindcă e trendy, şi-i o vogă acuma să ne bălăcim şi să arătăm lumii cât de naşpa suntem. Nu vom fi niciodată corect priviţi atât timp cât se aud doar vocile care nu prea au mare lucru de spus dar li se pare extraordinar de firesc să împroaşte.
    Acuma eu nu zic că noi românii suntem mai presus, că nu suntem, dar cred că respectul din partea altora începe de la respectul acordat de noi nouă înşine. Dar mi se pare oarecum injust ca să se treacă cu vederea peste cei care chiar îşi văd de treabă şi sunt oameni obişnuiţi, indiferent unde trăiesc, aici sau dincolo de graniţe.
    Când a fost extrem de mediatizat cazul Mailat, în special de către televiziunile din România, un român în Spania a salvat cu preţul vieţii viaţa altor doi oameni, culmea! necunoscuţi! Credeţi că ştie cineva cine e Dorel Indre? Sincer, mă îndoiesc.
    Nu cunosc pe nimeni aici, şi în afară de Liviu care, cât de cât, îmi cunoaşte ideile, ceilalţi s-ar putea să interpreteze greşit ceea ce am spus. Mă scuz anticipat dacă părerile mele lezează întrucâtva sentimentele unora dintre participanţii la această discuţie dar, categoric, nu asta e intenţia mea.

    RăspundețiȘtergere
  8. mitzaabiciclista pai televiziunile umbla dupa profit si haos

    RăspundețiȘtergere
  9. nu Mitza, nu cred ca cineva isi va simti lezate sentimentele, nu cineva din MWB, asa e clar, suntem cam toti pe aceeasi lungime de unda ;) iar ceea ce ai spus tu este foarte adevarat! de fapt asta vroiam sa aflu eu in seara asta, cum sunt priviti romanii de catre romani...asta era esenta discutiei..si probabil din cauza ca nu am mai facut Cafeaua de Seara cam de multisor nu s.au prezentat mai multi la discutii! esenta asta este, exact cum ai precizat clar in ceea ce ai zis, sunt oameni si oameni, romani si romani, unii trag cu dintii pentru a creea un viitor mai bun pentru ei si pt semenii lor iar altii nu gasesc nimic altceva mai bun de facut decat sa scoata raul la inaintare chiar si acolo unde nu este! ok, desigur, in ultima vreme s.au facut multe greseli, dar si mie mi se pare ca toti ''binevoitorii'' au ramas fixati pe greseli si au uitat de faptele bune ce le fac romanii!

    RăspundețiȘtergere
  10. Solutia ar fi ca fiecare sa isi faca treaba asa cum trebuie, corect si cu tragere de inima, indiferent de functia pe care o are si cu atat mai mult cu cat e mai bine situat in scara decizionala. Daca am face o statistica (asta e parerea mea) cei "mititei" muncesc intr-o mai mare proportie constiincios, si, poate, nu numai de teama ca ar putea sa-si piarda painea. Cu cat urcam pe treptele puterii, dorinta de agoniseala prin orice mijloc si teama de superiori duc la o proportie din ce in ce mai mica a celor ce pun interesul general in fata celui personal. Si de aici se intra intr-un cerc vicios care de aceea e cerc, ca sa nu-i dai vreodata de capat. Ma intreb cum si daca se poate rupe linia asta continua care ne tine pe loc de atata timp...

    RăspundețiȘtergere
  11. da Carmen Pricop multi de sus si betia puterii ... noi trebuie sa-i scoatem din coma prin promovarea realitatii si solutiilor credibile nu fantomatice .

    RăspundețiȘtergere
  12. Adevărul este că de la noi lipseşte cu desăvârşire o formă de instruire şi educare civică a populaţiei şi un fond legislativ din care să nu lipsească legile care să amendeze comportamentele reprobabile.
    Credeţi că austriecii sunt civilizaţi prin genă? Nu. Dar au legi care îi ard la buzunar şi pentru un chiştoc de ţigare aruncat pe trotuar. sau pentru frunzele rupte aiurea. Priviţi-i pe italieni eventual în contrapartidă şi aici fac referire la cei din sud. Sau faceţi diferenţa între Serbia şi Slovenia, că-s de aceeaşi naţionalitate dar au legi diferite.
    Ideea este că nu românii sunt neapărat singurii obligaţi pentru anumite comportamente, ci cei care sunt îndrituiţi să ia măsuri în acest scop. Degeaba sunt români care au învăţat să fie civilizaţi din familie(cei mai puţini) sau fiindcă aşa au văzut în alte ţări(cei mai mulţi şi acesta este un fapt). Şi aşa cum se bine se spunea mai sus, cei mici îşi văd de treburile lor, prea ocupaţi de pâinea zilnică, prea ocupaţi de necazurile apărute de traiul destul de prost din ţară, iar cei ajunşi mari sunt prea preocupaţi de scaunele lor ca să se mai gândească apoi la cei mici, la imaginea lor sau la cât de mult ar câştiga România dacă impresiile despre ea nu ar fi pline de prejudecăţi.

    RăspundețiȘtergere
  13. Carmen Pricop marefeream la solutiile date de catre parlamentari ptr. criza economica , @mitzaabiciclista de aceea am cerut un anumit tip de amenzi http://antiignorantu.blogspot.com/search/label/amenzi

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu